Evet ben de onu diyorum. Cort her durumda kendi ismiyle çıkarttığı gitarı daha ön plana çıkartacaktır. Önemli olan marka değil fiyat/performans olmalı. Şu an Cort-Kore firması, Kore üretimi yapan firmalar içinde en köklüsü ve yüksek cirolusudur. Yani Uzakdoğu yapımı bir gitar alınacaksa en mantıklı tercih Cort olmalı. Ibanez ya da Yamaha; Japon, yani kendi fabrikalarından olmadıkça çok bir anlamı yok. Orada Ibanez yazmış oluyor. Hele ki düşük kalite Giolar filan feci kötü. Tabii premier serisinde güzel gitarlar var.
Her markanın uzakdoğu da olsa güzel gitarları var ama can alıcı nokta Cort'un ana fabrikasının, kurulumunun da Kore'de olması. Yani bir Amerika şubesi yok. Her türlü hammadde kendi ellerinde, dağıtım kendi ellerinde, o sebeple özgürler, hesap verecekleri bir üst "şubesi" yok. İşi bilen üst düzey luthiyerleri, çalışanları, ar-ge'si herşeyi Kore'de. Ibanez Premier serisi bir Endonezya'da gitar üretirken, Japon versiyondan bir tık aşağıda olmasına özen gösterir, politika olarak göstermek zorundadır ama Cort değildir. Hatta bu sebeple hep diyoruz, "Cort-Kore" alın, "Cort-Kore" seçin, daha iyiler diye. Tabii siz bunlara rağmen gidip Ibanez-Uzakdoğu seçersiniz, Cort'dan iyi olduğunu düşünürsünüz, bir şey diyemem. Selametle iyi alımlar dilerim. 🙂