olypsseus demiş ki:
slmlar .arkadaslar su 3 gıtar arasında kararsızım .
1.esp eclıpse 1400$
2.esp horızon 1300$
3.gibson sg standart 1300$
4.jackson soloıst mg 1100$
1400 dolarlık bı butce ayırmıs durumdayım.tabı yurtdısından alıncak bu gıtarlar.acıkcası sg yı dıerlerınden bıraz ayırmak gerekıyo sanırım ton olarak.acıkcası bıraz sert bı gıtarım olsun ıstoyrum bundan dolayı sg bıraz uzak ama cok guzel gıtar.tabı horızonun da necktru olması bıraz ona kaydırıyor.bu gitarları kullanıpta sen bole yap dıen yada bılgısı olan arkadaslar abı onu alma bunu al dıerek yonledırırse cok sevınırım acıkcası kafam cok fena karısık .yorum yazanlara sımdıdıden tessekkurler...
İlk olarak teşekkürler sorunu burdan sorduğun için
🙂
Amerikan yapımı bir Gibson Sg çalmak fırsatım hiç olmadı ama diğer gitarlarla oldukça yakın
😀 bir ilişkim olmuştur..
İlk olarak Esp Eclipslerin bir Les Paul gibi bir gitar olmadığını daha ince ve Les Paul şeklinde sabit köprülü bir gitar gibi olduğunu düşünmek lazım. Horizon'ın sabit köprülü ve değişik şekilde gövdesi olanı diyebilirim eclipse için. Eğer Les Paul gibi bir şey almak varsa aklında Eclipse'i boş ver. Bu gitarların içerisinden ben olsam Horizon'ı ya da Slsmg'yi alırdım.
Horizon bu gitarlar içerisinde en sıradan bilindik olanı. Bildiğin gitar ama çok kaliteli
🙂 Slsmg de aynı Eclipse gibi biraz değişik bir alet. Gerçekten çok hafif, çok ince bir gövdesi ve çok ince bir sapı var. Klavyesi bence çok rahat ama sabit köprülü olması benim açımdan bir dezavantaj fakat senin için değil anladığım kadarıyla..
Ben olsa Horizon ve Slsmg'yi dener ona göre kararımı verirdim..