Merhaba.
Elektro gitar da birçok enstrüman gibi iyisinin çok iyi ama pahalı, kötüsünün de çok kötü ve ucuz olduğu bir enstrüman. O yüzden sıfır olarak 700 TL'ye alınacak elektro gitar sizi maksimum 2 sene kadar götürecektir; çünkü bu forumlara girdikçe bilgi dağarcığı artıyor ve hep daha iyisi isteniyor. Bu durum insanın varoluşundan beri var. O yüzden benim tavsiyem de öncelikli ikinci ele yönelmenizdir ama burada da gitarı çok iyi incelemek gerekiyor, öyle kargoyla falan olmaz.
Gitar tavsiyesi konusunda tarzına takıldım. Şimdi Fade To Black ya da One parçalarında Clean var ama hayvan gibi de Distortion var. Sen buradaki Distortion bölümlerini Single manyetikli Squier ile çalarsan mutlu olmazsın.
Herkes SX ve Squier Affinity önermiş. Affinity ve Bullet serileri suntadan yapılmaktadır. İstiyorsan ben de Bullet var fotoğraf da atabilirim buraya.
SX gerçekten de tüm gitarlarında çok iyi bir F/P oranı yakalamış, bunu çalarak gördüm. Gövdede ağaç kullandıkları belli, tabi kalitesi tartışılır. Ama yeni başlayanlar MyDukkan'da birkaç yazılmış olumsuz yorumdan dolayı soğuyorlar. O sitede bir şeyi doğru anlatan yorum sayısı tüm yorumların üçte biri falandır. Benim sana tavsiyem Distortion da düşünerek Les Paul. Piyasada ikinci el 700 TL'de kullanılabilir Les Paul'ler var. Sap pozisyonunda güzel bir Clean alırsın. Distortion kullanmayacaksan da SX Strat öneririm.
Bu arada, tellerin klavyeye yakın olması entonasyon ile değil sapın muntazamlığıyla alakalı. Sap ne kadar muntazamsa telleri de o kadar indirebilirsiniz.
@yasin9797