Para çıkmaya 4000 5000 e de çıkarım ama bunun için vazgeçmiyeceğimden emin olmam gerekli. Şu an 2000 tl civarı gitar + anfi öneriniz ne olur başlangıç seviyesine?yeni başlayan biri için giriş seviye Gibson saçma geldi bana. amfiye para kalmadıktan sonra bi anlamı yok bence
Hocam çok fazla kişi böyle söylüyor ama ben hiç katılmıyorum buna. İyi gitar hiçbirzaman göz çıkarmaz isterse lp customla başlasık zaten yeni başlayacaksa adam neckin kalınlığına da alışır hiçbirşeycik olmaz şahsen ben babamın gibson lp standardıyla başladım ve Hiç sıkıntı yaşamadımyeni başlayan biri için giriş seviye Gibson saçma geldi bana. amfiye para kalmadıktan sonra bi anlamı yok bence
Hocam zaten ordaki sıkıntı gitardan değil geriye kalan az parayla alacağı amfinin o gitarın hakkını verememesinden kaynaklanır diye düşünüyorum.Hocam çok fazla kişi böyle söylüyor ama ben hiç katılmıyorum buna. İyi gitar hiçbirzaman göz çıkarmaz isterse lp customla başlasık zaten yeni başlayacaksa adam neckin kalınlığına da alışır hiçbirşeycik olmaz şahsen ben babamın gibson lp standardıyla başladım ve Hiç sıkıntı yaşamadım
Amfiye para kalmayacaksa demişsiniz zatmyeni başlayan biri için giriş seviye Gibson saçma geldi bana. amfiye para kalmadıktan sonra bi anlamı yok bence
Ama şunada dikkat edin gitarınız ne kadar iyi olursa olsun gitarınıza yetişemeyecek bir ampliniz yoksa gitarınızdan tam performans alamazsınız.. Bunlara göre bütçenizi dengelemenizi öneririm.Her koşulda 2. El bir gitar bakacak gibi görünüyorum. Gibson denk gelirse kaçırmamaya çalışırım. Gitarı denk getirdikten sonra anfi bütçem de netleşir. O zaman bidaha danışırım sizlere. Tabi sürekli takip etmek gerekiyor. İş okul temposu arasında denk getirmem 1-2 ayı aşar gibi. Bu sırada güzel bi anfi parasıda denkleştiririm herhalde.
Gibson les Paul studionun parasının hakkını veren güzel bir gitar olduğunu düşünmüyorum epiphone custom Pro çok daha güzel bir tercih olur bence
epi custom pro yu 1300 tl den bulursunuz. GibsonuEpiphone Custom Pro'nun ikinci el fiyatı ne kadar? Sıfırı 2000TL
Gibson LP Studio'nun ikinci el fiyatı ne kadar? Sıfırı 2700TL
Eğer eskisi gibiyse aralarında 500TL fark vardır/yoktur. O zaman Gibson'a geçmek daha mantıklı olur.
Epi cus
epi custom pro yu 1300 tl den bulursunuz. Gibsonu
Gibson Les Paul Studio 2007 Abanoz Tuşe Gold Hardware
İlan No: 297482539
http://www.sahibinden.com/ilan/alis...007-abanoz-tuse-gold-hardware-297482539/detay örnekteki gibi 2400 e falan(ilan sahibiyle alakam yok) hani epi customa bişey demiyorum tabiki fiyatını kesinlikle hakeden bir enstrüman ama uzun vadede gibson çok daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Altına imzamı atarımBütçe konusunda, yabancı forumlarda da bu şekilde söyler insanların büyük çoğunluğu:
"Elindeki parayla alabildiğin en iyi gitarı almak, sonra ampli ve sonrasında pedal/ıvır/zıvır..."
Edit: Elbette ilk alışveriş için...
Alabileceğinin en iyisi olayı işte 🙂Bu ama daha üst bir Studio. Şu an Dore'de olan Studio'ların temel modeli gibi değil, bunlar daha pahalıdır, o yüzden fiyat normal.
Benim bahsettiğim Studio, sıfırı 2500TL civarı olan model. Naturel renkteki.
Neyse, çalmak, denemek lazım.
İyi gitar, iyi gitardır herzaman.
Ben de bu görüşe canı gönülden katılıyorum...Öncelikle alabileceğinizin en iyisi bir gitar edinin, henüz ton vb. olgular kafanızda oluşmayacaktır, sonrasında başta ampli olmak üzere yavaş yavaş ekipmanları toplarsınız...Öneri olarak, ikinci el bir Gibson LP Studio alabilirsiniz, baktınız bir süre sonra gitar çalmak/müzik size göre değil, aldığınız fiyata yada 100/200TL altına elden çıkarabilirsiniz..."Epi'nin şu modeli, Gibson LP Studio'dan daha iyidir" denilebilir, bu söylem doğru da olabilir, ama daha sonra elden çıkartması Gibson'dan daha zor olacaktır...Bütçe konusunda, yabancı forumlarda da bu şekilde söyler insanların büyük çoğunluğu:
"Elindeki parayla alabildiğin en iyi gitarı almak, sonra ampli ve sonrasında pedal/ıvır/zıvır..."
Edit: Elbette ilk alışveriş için...