Herşeyi yazdım gitarı yazmadım iyi mi 🙂 Ibanez grgr121ex gitar var elde epiphone lp custom vardı schecter hellraiser 7 telli vardı satmak zorunda kalmıştım.
Gitarı sormamıştım zaten diğer ekipmanı sordum aynısını kullanmaya devam edebilirsiniz.
Herşeyi yazdım gitarı yazmadım iyi mi 🙂 Ibanez grgr121ex gitar var elde epiphone lp custom vardı schecter hellraiser 7 telli vardı satmak zorunda kalmıştım.
Zaten Modelleyici kullanıyorum. Herşeyin dijital olması pek keyifli değil aslında. Modelleyici kullanmam zaruri durum. Yoksa tabiki 1. Sınıf butik bir amfim olsun isterdim. Fakat şu anlık idare ediyor beni. Sıkıntım gitar konusunda. Line6 variax modelinde her türden gitar sesini taklit edebileceğini yazmış açıklamasında fakat ne derece başarılı? Madem öyle herkes niye hala on binlerce tl verip gitar alıyorda variax almıyor?Bence James Tyler Variax al envai çeşit gitarın simülasyonunu içeren bir gitar. Manyetikler coil split olsa dahi gerçek bir single tonu alman mümkün değil.
Zaten Modelleyici kullanıyorum. Herşeyin dijital olması pek keyifli değil aslında. Modelleyici kullanmam zaruri durum. Yoksa tabiki 1. Sınıf butik bir amfim olsun isterdim. Fakat şu anlık idare ediyor beni. Sıkıntım gitar konusunda. Line6 variax modelinde her türden gitar sesini taklit edebileceğini yazmış açıklamasında fakat ne derece başarılı? Madem öyle herkes niye hala on binlerce tl verip gitar alıyorda variax almıyor?
Katılıyorum. Aslında sorduğum sorunun cevabını ben verdim 🙂 Fakat imkanım olacağı için böyle bir başlık açtım zaten 🙂 Madem imkanım var neden organiğiyle yetinmeyeyim? Höfner videosunu izlediniz mi? Gitar hakkında yorumunuzu merak ediyorum.Sorunuzun yanıtı para, bu gitarın modellemesini yaptığı tüm gitarları almaya kalktığınızda bir servet ödemeniz gerekli, aynı şey sizin amfi yerine modelleme kullanmanızında nedeni değil mi? Onbinlerce TL demişken Türkiye'deki gitaristlerin yaptıkları ekipman harcamalarının çok mantıklı nedenlere dayandığını düşünmüyorum.
Katılıyorum. Aslında sorduğum sorunun cevabını ben verdim 🙂 Fakat imkanım olacağı için böyle bir başlık açtım zaten 🙂 Madem imkanım var neden organiğiyle yetinmeyeyim? Höfner videosunu izlediniz mi? Gitar hakkında yorumunuzu merak ediyorum.
Variax ta mı single? Gerçi aslında sadece dış görünüşü değişiyor gibiTyler Variax kötü bir gitar değil, imkanınız Tyler Variax'da modellemesi olan gitarlara yeterli değil, ve modelleme ünitesi haricinde seçtiğiniz modele göre güzel bir strat, super strat veya lespaul tarzı bir gitarada sahip oluyorsunuz. Modelleme ile vintage strat, tele, Gretsch, Rickenbacker, Les Paul Gibson hollowbody ve semihollow body modellerine de sahip oluyorsunuz ve hatta tek knob ile alternatif akortlara da sahip olabiliyorsunuz.
Metal ve rock için zaten humbucker manyetikli bir gitar kullanacağınıza göre bence single manyetikli bir gitar almanız daha iyi.
Variax ta mı single? Gerçi aslında sadece dış görünüşü değişiyor gibi
Şu variax'ı iyi bi araştırayım ben 🙂 siz modellemelerinden memnun musunuz?Variax da daha önce dediğim gibi strat, superstrat ve LesPaul dizaynına sahip modeller mevcut.
Sadece görünüş değişmiyor, modellemeyi kullanmadan sadece üzerindeki manyetikler ile de kullanılabiliyor.
Tamam teşekkür ederim 🙂 ilgileneceğimBende yok ama modellemeleri olabildiğince iyi , DoRe Müzik'te var orada deneyebilirsiniz.
(Ankara içi)
Durumun farkındayım da fakst önceliklr jazz+blues karışımı bir gitar istiyordum. İşin içinden çıkamadım. Jazz/metal sorayım dedim o da olmadı. 2 gitar alacağım. Daha fazla istemiyorum. Metal için ayrı, blues ve jazz gibi clean sesler aradığım gitarı ayrı düşlüyorum.Benim önerim metal ile jazz'ı bir arada yapabilecek bir gitar arayışından ziyade ikisinin ayrı değerlendirilmesi olacaktır. Günün sonunda ikisini bir arada yapıyor diye alınan bir gitardan memnun kalmama ihtimali de yüksek olabilir.
Jazz için daha önce belirtildiği gibi 335 kasalı bir gitar öneririm. Bu alanda birçok seçenek var. Epiphone'dan Gretsch Streamliner'lara, para varsa Gibsonlara kadar çıkılabilir. Ya da Guild vs gibi seçeneker de olabilir. Dolayısı ile ucuz yollu da gitar bulmak mümkün. Jazz + Blues arayışı bu tarz bir gitar ile hallolabilir. Amfi olarak da aynı şekilde Jazz için alınacak en isabetli amfi bence Roland JC serisi. Tam f/p ürünü. Aynı zamanda blues da olsun deniliyorsa Blues Cube'lar da gayet güzel.
Ama tekrar belirteyim metal işi bambaşka bir dünya, apayrı değerlendirilmesi gerekir bence.