Dumur oldum 🙂 ilginiz ve alakanızdan ötürü teşekkür ediyorum. Fakat bir telecaster gitarda sapın humbucker(coil split) olması ne gibi bir fayda sağlar? Ki ne kadar ton potu kısılsa amfiden treble kısılsa bile humbucker soundundan farkı belli oluyor.
Videodaki ürün kabin simülatörü doğru muyum? Pek anlayamadım. Ses teknolojisine biraz uzağım 🙁
Yaptığınız yorum Ed Bickert videosu ile mi ilgili ? Yoksa genel olarak sizin tecrübeniz mi? Videoyu özellikle Telecaster sap manyetiği kullandığı dönemden seçtim , youtube'da arama yaparsanız sapta humbucker ile olan tonunuda bulabilir ve kıyaslamayı kendiniz yapabilirsiniz.
Ed Bickert tonu yeterli ise herhangi bir Telecaster'ın bağlantısını 1953-67 stiline çevirmen gerekiyor. 3'lü switch'in ilk poziyonu köprü manyetiği ve ton kontrolü yok, ikinci poziyon sap manyetiği ton kontrolüne bağlı ve son pozisyon yine sap manyetiği ton kontrolü yok ama bir kapasitör yardımıyla bu koyu jazz tonunu alabilirsin.
Diğer videoda Michael Thompson amfinin speaker'ı yerine kabin simülatörü kullanıyor ve duyduğunuz tonda referans monitörlerinden geliyor.