Senin aradığın tonlar p90 tonları "Jazz müziğin kapalı humbucker tonunu alamayabilirim." yorumundan anladığım kadarıyla. Metal müzik de yapmayacağım dediğin için öneriyorum. 3.5-4 yıl kadar kullandım. Yamaha Pac 611 HFM. Eğer kredi çekersen hem çok para da vermemiş olursun, ve geri kalan paranla çok çok iyi bir amfi alabilirsin. Köprüde SD Custom 5 (coil splitli) ve sapta SD p90. Sap inanılmaz tatlı jazz tonlara sahip. Köprüde de single olarak kullandığında yumuşak, humbucker olarak kullandığında ise hard rock yapabilecek kadar sert olabiliyor. Ayrıca bu gitarın bakımlarını, İstanbul'da bulunduğum süreler içerisinde Fatih Yılmaz'a yaptırıyordum. Gitarı ilk gördüğünde bana "köprü modifiyesi mi yaptın?" demişti. Yok dediğimde ise, "o zaman Yamaha gerçekten köprü konusunda kaliteli olmaya başlamış" yorumunda bulunmuştu. Yani gitar, gerek manyetikleri gerekse diğer donanımları ile gerçekten 4x4 bir gitar. Bazen hala elimden çıkardığım için üzülüyorum ama bas gitar çaldığım için gereksiz buluyordum evde tutmayı. Yoksa cidden elden çıkarılacak bir gitar değil.
Sadece insanların marka takıntısı yüzünden piyasada çok fazla bulunmadığını düşündüğüm bir gitar. Gerek stüdyoda gerekse evimde deneyen tanıdıkların bayıldığı bir gitar. Tonal olarak çok yönlü. Metal çalmayacak bir insanı kesinlikle tatmin eden tonlara sahip. Ha, ama ilerde satarım diyorsan o iş zor. Çünkü bir Fender, bir Gibson gibi satılmıyor. Benim nakite ihtiyacım olduğundan Fender Standart ile takas ettim. Biliyordum, tonal olarak Yamaha'nın çok çok daha iyi olduğunu fakat Fender'i 10 gün sonra sattım hemen. Çünkü, marka sevdalısı bir ülkeyiz.
Bu da benim gitarı forumun eski üyelerinden Oğuz'la takas ettikten sonra Oğuz'un çektiği video:
Oğuz da askere gitmeden önce satarım mantığındaydı gitarı almadan önce, gitarı aldıktan sonra "dursun, askerlik sonrası kesin kullanırım. Elimden bırakamıyorum." diyordu.