Evet evet, hepsinin seslerini dinledim youtube dan ama kullandıkları amfiler ve pedallar objektif bir bakış sağlayamıyor.Bunun yanında 2. el almak için çok uğraştım çok gitar denedim çoğunda satıcılar yan çizdi bazılarında gitar dedikleri gibi çıkmadı o yüzden lanet getirip sıfır almaya karar verdim.Washburn WM20B iclerinde sanki en mantiklisi gibi duruyor fakat denemedim. Metal türevleri icin gövde maun, sap maun, klavye abanoz güzel bir kombinasyondur. Yine de o fiyat araligindaki gitarlara sahip olanlar veya deneyenler daha saglikli onerilerde bulunacaklardir. 2.elde de aslinda guzel gitarlar bulabilirsin bakmak lazim tabii. Bir de gitarlarin seslerini youtube uzerinden dinle, bakalim hangisi sana daha hos gelecek. Bu arada aramiza hosgeldin, umarim guzel, surekli olarak bu maceranin icerisinde kalirsin.
RG421EX ve RG421MOL bu iki gitar görünüş dışında tamamiyle aynı sanırım rg421mol'un 2016 serisinde aynı EX'de ki Quantum manyetikler kullanılmış.Bunun yanında kullanılan ağaçlar vs. de aynı gözüküyor ibanezin sitesindeO bütçeyle ikinci ele yönelmek çok daha mantıklı olur bence.
Onun dışında RG421EX, RG421 MOL ve WM20B'den biri iyi iş görecektir.
INF manyetik kullanan biri olarak başlangıç için fazlasıyla yeterli buluyorum. Quantum manyetikleri denemediğim için bir fikrim yok malesef.RG421EX ve RG421MOL bu iki gitar görünüş dışında tamamiyle aynı sanırım rg421mol'un 2016 serisinde aynı EX'de ki Quantum manyetikler kullanılmış.Bunun yanında kullanılan ağaçlar vs. de aynı gözüküyor ibanezin sitesinde
Yaşadiğım ilde Zuhal var, gitmeden önce 3-4 tane satın alınacak gitar adayı belirlemeye çalışıyorum.Mağazada da deneyeceğim.İmkanın varsa Zuhal'e git dene. Yeni başlayacaksın sanırım. Hepimizin el-parmak yapısı, alışkanlıkları, sevdiği tonlar, klavye şekilleri çok farklı. Hangisi eline oturur, hangisi zorluk çıkarır, eline alıp görmeden bilmek zor. Uzaktan, senin hakkında kısıtlı bilgi ile verilecek tavsiye çok da sağlıklı olmayabilir.
Yaşadığın yerde Zuhal'in mağazası yoksa, en azından elinde olan veya almayı düşündüğün ekipman hakkında da ilk mesajı düzenleyip, biraz daha bilgi gir istersen. Ton yakalama olayında her şey birbirine bağlı olduğu için, özellikle de teorik kalacaksak, seçimleri dikkatli yapmak lazım