Ben gretsch'de aşağıda gibi gördüm. Kusuruma bakmayın. Algıda seçicilik işte 🙂Benim video'dan gorebildigim kadariyla her iki gitar da video boyunca switch ust pozisyonda iken yani neck manyetiginde kullaniliyor...
Video yorumlarinda bir yorumcu Gretsch'in bridge pozisyonunda calindigini yazmis ama o yorumun altinda baska birisi Gretsch'in de
neck pozisyonunda calindigini yazip duzeltmis...
Estağfirullah ne ukalalığı. Haklısınız kesinlikle. Kalın tel jazza ince tel twanga, flatwound jazza, roundwound twanga, humbucker jazza, single coil twanga, hollowbody jazza, solidbody twanga... Siyah ve beyaz gibi aslında. Birinin olduğu durumda diğerinin olması mümkün değil aslında. Gretsch'de gri gibi ama ne siyah ne beyaz. Peki Variax meselesine gelirsem eğer. Modellemelerde Lp, Strat, Tele, Es gibi modeller var ya hani. (Zaten bildiğim kadarıyla manyetikten almıyor tonu modellemeler ki variax 300, 500, 700 gibi serilerinde gitar üzerinde manyetik bulunmuyor.) 59 kasasını alırsam zaten halihazırdaki lp modellemesine gereksiz alternatif sunmuş olurum. 69 kasasını alırsam da strat modellemesine gereksiz alternatif sunmuş olurum diye düşünüyorum. Sizce de stv variax alırsam eğer, 89 kasasını yani süperstrat kasayı almam hem ton çeşitliliği hem de metal müzik te çalmak istediğim için daha faydalı olmaz mı?Ukalalık gibi algılanmasın ama daha önce belirttiğim gibi aynen, Gretsch'in FlterTron humbucker manyetikleri Chet Atkins'in isteği üzerine dizayn edilmiş, nev'i şahsına münhasır manyetiklerdir. İnan bana dediğin gibi bir şey mümkün olsa yardımcı olabilecek tavsiyelerde bulunurdum ama bu twang ile jazz tonunu bir gitarda bulma sevdasından vazgeçmen gerekiyor.