orjnal floyd rose schaller veya gotoh değilse belli bir yaş üzeri hepsi sıkıntılı bence, ama floyd rose sabitlenebilir güzel olur...Olabilir. Floyd rose çok uğraştırır sabit köprüden sonra falan diye okuyorum forumlarda. Ama bu gitarın Floydu kalitelidir yani sıkıntı olurmu acep
hayır...Sabitlenince kolu kullanabiliyormuyuz?
Benim gitarımın da manyetiklerin üzerinde ki yazılar tam da oradan silinmişti. Aynı gitar olduğunu düşünüyorum. Floyd rose dan kastım akort stabilitesi değil kolay kolay kaçırmıyor. Telin tansiyonu kadar kaçıyor az bir durum. Esas sorun belki akort dizilimini değiştirirken, tel bakımında vs. Oluyor.Yok çok abartmam 🙂
js22 de m10 da ikisi de kötü gitarlar, schecter c6 yı bilmiyorum.Merhabalar. Elimde 3 yıldır çaldığım bir Squier Bullet Strat var. Yetersiz kalmaya başladı ben de yenilemeye karar verdim. 1500-1800 TL aralığında bir superstrat almak istiyorum. Metallica, Iron Maiden ve Black Sabbath tonlarını alabileceğim bir gitar arıyorum. Kafamda LTD M-10 (LTD M-10 Kit - Elektro Gitar), Jackson JS22 (Jackson JS22 Dinky Arch Top 2-Point Tremolo - Elektro Gitar) ve Schecter C-6 Plus (Schecter C-6 Plus Vintage Sunburst Elektro Gitar | doremusic) var hangisini tercih etmeliyim? Başka önerebileceğiniz gitar var mıdır?
fiyat performans istiyorsan schecter'a yönelmelisin. ama sapları ibanezden biraz daha etlidirOncelikle selamlar herkese. Suan shred yapmasi rahat olan, fret sayisi fazla olan ve floyd roseu olabildigince iyi olan bir gitar almak istiyorum. Ibanez tarzi bir gitar isimi gorur gibi dusunuyorum fakat pek de bilgim yok Ibanezler hakkinda. Gitarin tonu cok onemli degil acikcasi cok kotu olmadigi surece sorun yok çünkü bu gitarı öncelikle çalışma amaçlı almak istiyorum. Fiyat da olabildigince az olsun istiyorum cok kalitede gozum yok acikcasi. Onemli olan rahat calabilmem suan icin. Önerilerinizi bekliyorum simdiden tesekkurler.
Cok sikinti degil hocam etli olmasi. Dedigim ozellikleri saglamasi yeter. Tesekkur ederim oneriniz icin. Peki onerebileceginiz bir model var midirfiyat performans istiyorsan schecter'a yönelmelisin. ama sapları ibanezden biraz daha etlidir
Les paul düşünüyorsan kesinlikle ltd önerimim 2. el bir ec-256 alabilirsen o bütçelere çok iyi sonuçlar alabiliyorsun.
Amfi olarak da ev için blackstar İD Core 10 biçilmiş kaftan kesinlikle pişman olmazsın.
1000TL civarı Epiphone Les Paul Standard ve Studio bakabilirsin (Lp100 alırsan ilerde pişman olabilirsin, setneck yani yapıştırma değil, vidalıdır, Les Paul raconuna ters 🙂
400 civarı da dijital modellemeli 15-20 watt en az 10inch speakerlı ampli bak.
Şu markaları aratabilirsin: Vintage, Ltd, Cort, Schecter
Ayrıca 🙂 Çok ağır Erkin Koray hayranıysan Epiphone SG 400 veya benzeri birşey de bakabilirsin 🙂
Hatta son bir kıyak 🙂Harley Benton DC-600 VI Vintage Series