merhabalar, foruma kısa bir süredir üyeyim.
yeni başlayan olmasam da yeniden başlayan diyebiliriz, aile evimde bir adet american highway one strat duruyor kardeşime bıraktım.
ve şimdi yeniden gitar özlemim dürtüp duruyor.
çok orta karar bir gitar zevkim var ne yazık ki; bu da beni tonal çeşitliliği olan bir gitara yönlendiriyor. bir metallica am i evil da çalabilirim, 80'lerin crunchy rock'ları da hoşuma gidebilir, duman'ın bir solosu da, yavuz çetin cherokee de diyeyim. bütçe amfi dahil 2000'i geçmesin istiyorum (üstüne çık demeyin aşağıda yazacağım) düzgün bir amfi ve en fazla ekstra çeşitlilik için bir pedal alırım -belki-.
ama özellikle bu sefer daha sert tonları olsun fender'le üst üste binişmesin istiyorum.
özet geçmek gerekir-se-: adaylarım cort evl x-4 (ikinci el 1300-1600, emg hz manyetikler), epiphone sg400 veya gothic(2. el 1500-1800), evl'a alternatif yine cort x-11 (emg sro oc1 manyetikler, yine onun gibi h-s-h dizilim; sıfırı 2200). nasıl anlatılır bilmiyorum; bu iki gitarı da overdrive'da dinleyince bence ikisinde de metal güzel ancak les paul'lerin sesi daha "juicy", cort'lar daha kuru gibi geliyor (tam am i evil'lık).
son olarak bütçemi artıramıyorum artırabilsem epiphone les paul standart (2. el 1900-2200)
tabii ki dinle zevkine göre karar ver denecek ama bu gitarlardan birkaçı artık üretilmiyor ve sadece ikinci el. dolayısıyla öyle ha deyince adamla buluşup evine gidip ya da kendi evime getirip fişe takıp "olmadı kardeşim buyur seni şöyle alalım" denmiyor. bu modellerden kendi gitarı olup istanbul küçükçekmece'de kendi denetecek babayiğit de buyursun bu arada, misafir ederim.
yorum ve tavsiyelerinize açığım, saygılar.