Leş bir köprüye sahip değilse, çift kilitli / FR sistemli köprülerin akort kararlılığı en baba sabit köprü ve burgulardan daha iyidir. Biraz uğraştırıyor ama o kadar da olsun. 🙂
Yeni başlayanlar için çok karışık😁
Leş bir köprüye sahip değilse, çift kilitli / FR sistemli köprülerin akort kararlılığı en baba sabit köprü ve burgulardan daha iyidir. Biraz uğraştırıyor ama o kadar da olsun. 🙂
Teşekkür ederim. Ben de sabit köprüyü kullanım kolaylığından ötürü tercih etmiştim zaten.5000 civarında daha üst seviye 2. el gitarlara da bakılabilir bu gitar da alınabilir. Eğer 2. el ile uğraşmak istemiyorum veya taksit yaparım diye düşünüyorsanız bence gitarın fiyatı iyi. İşçilik kalitesinin kötü olacağını düşünmüyorum.
Tek göz önünde bulundurmanız gereken şey gitardaki köprünün sabit olduğu ve sabit köprülü gitarları tremoloya çevirmek neredeyse imkansızdır. Çalım tarzınıza göre eğer ileride tremolo ihtiyacınız olacağını düşünüyorsanız seçiminizi en baştan ona göre yaparsanız iyi olur.
Bu arada benim şahsi tercihim sabit köprüden yana, sabit köprünün akort kararlılığı ve ayar kolaylığının yanında sustain gibi bir artısı da var.
Çok teşekkürler hocam değerli tavsiyeleriniz için..Spider V ... ( IV değil V) güzel ve rahat iş görecek iyi bir başlangıç amfisi .... IV yaramaz bence, bu devirde artık para verilecek şey değil. ID:Core çok daha iyi. Spider IV ile büyümüş bir nesil var, iyidir miyidir diyen olur elbet ama V'i görünce anladık farkını. Yani zamanında vaay araba dediğimiz Şahin Doğan'ları bugün en dandik uzakdoğu arabasıyla bile kıyaslayınca ulan ne itelemişler bize dersin ya öyle....
Benim genel tavsiyem baştan iyice bir gitar alman. En dandik amfiyle bile öyle böyle başlarsın satar yükseltirsin ama gitar dandik olunca daha zor. Amfi alıp satmak yükseltmek daha kolay ve ucuz olur. Ayrıca çalım rahatlığı, problem çıkarmama vb olarak da gitara yatırımı yüksek tutmak biraz daha mutlu eder.
Bir diğer tavsiye de hepsiburada gibi yerlerden değil direkt bu işi yapan firmalardan almanı tavsiye ederim ... Dore, Zuhal ve mydukkan. Başka yerler de var elbet ama dediğim gibi sektörden firmalar olsun... gidip n11'den filan alma.
Adam amfiyi satmaktan vazgeçti yani alırsam sadece Ibanez grg170dx i alacağım şimdilik. Amfi olarak ise daha iyi modellere bakayım en iyisi.2500 bütçe varsa neden 900 liralık çöpe razı oluyorsun? O amfi ile tad alamazsın gitardan. Sen bilirsin.
Max 1700 lira maalesef ekonomik durumum bu kadarBütçeniz nedir? Bütçe belirtirseniz daha iyi bilgilendirmeler geleceğini düşünüyorum.
Bu grupları tek bir gitarda yakın tonlarda çalmak zor ama Humbucker manyetikleri bölünebilen HSH en mantıklı tercih olacaktır. RG2550'nin manyetikleri köprü veya saptayken tek başına bölünemiyor, 2. ve 4. pozisyonda orta manyetikle beraber bölünüyorlar ama ufak bi modifiye ile yapılmayacak şey değil. Kısacası HSH bakın, gerekirse elektronik modifiyesi yaparsınız.Herkese merhabalar,
Uzun süredir para biriktiriyorum ve öğrenciyim, yakın zamanda blackstar ht5 lambalı kafa amfi+kabin aldım. Artık güzel ton bulmaya çalışırken amfiden yana bir sıkıntı yaşamamayı umuyorum. Ancak 18 senelik bir Epiphone LP ' ye sahibim ve artık LP kasa gitar kullanmak istemiyorum, ağırlığının çok fazla olması bana külfet gibi gelmeye başladı, ayrıca ince saplı ve hafif bir ibanez grg170 denedim ve kullanışı LP'den sonra aşırı rahat geldi. Elimdeki LP'yi de satarak 5.5-6 bin civarında hatta zorlarsam 7 bin civarında bir bütçeyle yeni bir gitar almak istiyorum. Mor ve ötesi, Pentagram, Duman, Adamlar gibi Türk grupların yanında Metallica, AC/DC ve özellikle Pink Floyd gibi gruplarla ilgiliyim ve bu grupların şarkılarını çalmak istiyorum. Açıkçası birbirinden farklı bu grupları nasıl tek bir gitarla çalabilirim bilmiyorum. İkinci el Fender standart stratocaster ve 4-5bandındaki yine ikinci el ibanez rg2550 vb modelleri arasında kaldım. Mümkün olduğunca kullanımı konforlu, ince saplı bir şey arıyorum. Umarım yardımcı olan olur, şimdiden teşekkürler.
Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, maalesef modifiye vb konulara çok yabancıyım, hsh manyetikli olarak satılan gitar olarak öneriniz varsa çok mutlu olurum.Bu grupları tek bir gitarda yakın tonlarda çalmak zor ama Humbucker manyetikleri bölünebilen HSH en mantıklı tercih olacaktır. RG2550'nin manyetikleri köprü veya saptayken tek başına bölünemiyor, 2. ve 4. pozisyonda orta manyetikle beraber bölünüyorlar ama ufak bi modifiye ile yapılmayacak şey değil. Kısacası HSH bakın, gerekirse elektronik modifiyesi yaparsınız.
Ibanez sap profili hoşunuza gittiyse Ibanez'den yürüyün. RG1550-1570-2550-2570 güzel gitarlar. 2. ele de sık düşüyorlar. Modifiye ise dediğim gibi ilk başta çok takmanız gereken bir şey değil. Yaptırmak isterseniz bi tane push-pull potans ve işçilik parası ile hallolacak bir şey.Öncelikle cevabınız için çok teşekkür ederim, maalesef modifiye vb konulara çok yabancıyım, hsh manyetikli olarak satılan gitar olarak öneriniz varsa çok mutlu olurum.
Benim de içimden zaten ibanez geçiyordu, eğer piyasası olan bir ibanez alırsam bir süre kullandıktan sonra satıp başka bir modele geçme şansım da olur, teşekkür ediyorum tekrardan. Müsaadenizle bir şey daha sormak istiyorum. Edge zero köprülü ibanezler akort açısından daha az sorun yaratıyor diyorlar, buna dikkat etmeli miyim alırken ?Ibanez sap profili hoşunuza gittiyse Ibanez'den yürüyün. RG1550-1570-2550-2570 güzel gitarlar. 2. ele de sık düşüyorlar. Modifiye ise dediğim gibi ilk başta çok takmanız gereken bir şey değil. Yaptırmak isterseniz bi tane push-pull potans ve işçilik parası ile hallolacak bir şey.
Rica ederim. Ibanez superstrat gitarlar genelde bolt-on olduğundan, ben de bolt-on sevmediğimden hiç Ibanez sahibi olmadım. Köprüleri hakkında çok yorum yapamam ama zero köprülerde sertlik-yumuşaklık ayarlama imkanı ve köprünün "zero" noktasına daha iyi dönmesi için bir sistem var. Bahsettiğim Ibanez'lerde Edge Pro köprü var, şikayet eden görmedim. En fazla köprü bıçakları eskimiş olabilir, o da uzun süre kullanılan veya yanlış kullanılan sistemlerde normal. Abartı bir yıpranma yoksa ufak bir törpüleme ile hallolur.Benim de içimden zaten ibanez geçiyordu, eğer piyasası olan bir ibanez alırsam bir süre kullandıktan sonra satıp başka bir modele geçme şansım da olur, teşekkür ediyorum tekrardan. Müsaadenizle bir şey daha sormak istiyorum. Edge zero köprülü ibanezler akort açısından daha az sorun yaratıyor diyorlar, buna dikkat etmeli miyim alırken ?
İkinci el rg5xx, rg15xx, rg 25xx alacaksanız köprü konusunu hiç düşünmeyin derim çünkü muhteşem köprüler var o gitarlarda. Original Edge de Edge Pro da çok güzel köprüler. Gitar da gayet güzel, gördüğüm en kaliteli bolt on gitar bir RG570'ti. 1-2 yıl kullandım kendisini, sapı bana çok ince geliyordu. Sap konusunda "bana uyar, ne kadar ince o kadar iyi" diyorsanız bence de çok güzel bir seçim olur Ibanez prestige serisi. Ben saptan dolayı satmıştım. Hala da özlerim o rg570'i. Yalnız şuan bu gitarların 2. elline 4-5k vermek saçmalık olur. Zuhalde 4-5-6k ya zaten sıfırları var şuan. Max 3 bin verilmesi gerekir bence 2. el bir rg2550'ye.Benim de içimden zaten ibanez geçiyordu, eğer piyasası olan bir ibanez alırsam bir süre kullandıktan sonra satıp başka bir modele geçme şansım da olur, teşekkür ediyorum tekrardan. Müsaadenizle bir şey daha sormak istiyorum. Edge zero köprülü ibanezler akort açısından daha az sorun yaratıyor diyorlar, buna dikkat etmeli miyim alırken ?
İkinci el rg5xx, rg15xx, rg 25xx alacaksanız köprü konusunu hiç düşünmeyin derim çünkü muhteşem köprüler var o gitarlarda. Original Edge de Edge Pro da çok güzel köprüler. Gitar da gayet güzel, gördüğüm en kaliteli bolt on gitar bir RG570'ti. 1-2 yıl kullandım kendisini, sapı bana çok ince geliyordu. Sap konusunda "bana uyar, ne kadar ince o kadar iyi" diyorsanız bence de çok güzel bir seçim olur Ibanez prestige serisi. Ben saptan dolayı satmıştım. Hala da özlerim o rg570'i. Yalnız şuan bu gitarların 2. elline 4-5k vermek saçmalık olur. Zuhalde 4-5-6k ya zaten sıfırları var şuan. Max 3 bin verilmesi gerekir bence 2. el bir rg2550'ye.
Zero köprülü olanlar da var aralarında, kendim o köprüyü kullanmadım ama bana çok karışık ve metal yığını bir köprüymüş gibi geliyor. İçinde ek yaylar ve ek metal parçalar var, çok parçalı bir köprü bundan dolayı. Genelde akort kararlılığını korumak adına tondan ve sustainden biraz yiyen köprüler olarak yazmışlar zero köprüler hakkında. Bir de kullanımı sertmiş, kol kolay hareket etmiyormuş diyirler.
Aslında orayı biraz ayırmak lazım doğru diyorsunuz. 1500 serisi ile 2500 serisini aynı kefeye koymak ve team j craft olanlar ile prestige serisi olanları, genesis collection olanları aynı kefeye koymak biraz saçmalık olur. Dün bu postu yazdıktan sonra bolca araştırdım japon ibanez rg'ler arasındaki farkları. Benim rg2550 diyince aklımda kalan boyası dökülmüş, köprü manyetiğinin altında kronik yüzey aşınması sorunu olan bir gitar geliyordu. Bundan dolayı da şaşırtacak kadar ucuza gittiğini gördüm bu gitarların sahibindende. Sonradan sahibindende tüm japon rgleri dolaştım, 3k dan başlıyor 4-5k ya kadar gidiyor ciddi ilanlar. Gördüğüm rg2550'lerin çoğu da tertemiz, iyi bakılmış gitarlardı. Aralarında 2000'lerin başından kalma olanlar da var, yeni üretim team j craft olanlar da var. Bu ay garage sale ile ellerinde son kalan rg2550'leri 6-7k dan okutmuş zuhal.O fiyat aralığında yalnızca Genesis serisi Japon Ibanez'ler var, prestige serisi yok. Haliyle bana göre RG2550'ye bu piyasa şartlarında max 3000 TL değer biçmek ölücülük gibi geliyor. Onlarca gitar sahibi oldum ve halen olmaktayım, dünya kadar gitar içerisinde Prestige serisi Ibanez'ler kadar düzgün, kaliteli ve yüz güldüren pek az gitar var piyasada. Prestige Ibanez'in yanında kıytırık bir gitar kalan, anlaşılır anlaşılmaz bir sürü fabrikasyon sallamasyon işlerine şahit olduğum Çin malı Epi LP'lara 3000-4000 TL istiyor bu millet. Zira sıfırı olmuş 5500 TL. RG prestige belki başka klasmanda gitar ama karşılaştırılmaz bile Çin malı Epi LP ile.