Merhabalar.
43 yaşından sonra yıllardır içimde ukte olan elektro gitar çalmaya merak saldım. Bu yaştan sonra zor diyecektir çok kişi ancak sahnelere cıkmak gibi bir derdim yok. Kendi çapımda evde sevdiğim birkac paracayı calabilirsem bu bile beni mutlu etmeye yeter ki devamı gelir zaten
🙂
Öncelikle belirteyim Gitarı Almanyadan alacağım. Bütçe olarak bu doğrultuda önerilerinizi yapabilirsiniz.
Müzik olarak cok geniş yelpazede müzik dinlerim ama yaşlandıkça heavy metaller azaldı. Ancak dinlemiyor değilim ara ara eski klasikleri hala açar dinlerim.Ama çok sert parçalar yoruyor artık. Ağırlıkla, Dire straits, Pink floyd, MEtallica üçgeninde döneceğimi düşünerek araştırmalarım sonucu başlangıç için HSS strat bir gitar almaya karar verdim. Genel olarak tavsiye yeni başlıyorsanızda bütcenizin elverdiği en iyi bir gitarı alın şeklinde. Aslında niyetim fender american strat idi. Bütçe olarak ödeme gücüm olmasına rağmen araştırmalarım sırasında başlangıç için YAmaha pacifica 112v modelinin fiyat performans olarak çok önerildiğini gördüm. Kendime şöyle bir rota çizdim. Önce Yamaha pacifica 112v ile başlayayım 250 euroya alabiliyorum. yaklaşık 1850 tl yapıyor. Sonra öğrenme durumu ve tercihlerimin belirginleşmesiyle ilerde fender american strat alabilirim.
Aslında yamaha siparişini online olarak verdim ama daha gelmedi iptal edebilirim. (Foruma yeni rastladım)
ÖZetlersek Fiyat sırasına göre seçeneklerim şunlar:
Yamaha Pacifica 112 V Electric Guitar , Black 250 euro
Experience the legendary sound with our ST-Style guitars for every demand ✓ Free shipping from 29€ ✓ 3 years warranty
www.musicstore.de
Fender Player Stratocaster HSS PF 3-Color Sunburst. 590 euro
The Player Series Stratocaster is one of the world’s most recognisable instruments, with classic style & modern additions.
www.musicstore.de
Fender American Performer Stratocaster HSS RW (3-Colour Sunburst). 1000 euro
The American Performer Stratocaster HSS RW (3-Colour Sunburst) is a 6-string electric Guitar with a Humbucker at the bridge.
www.musicstore.de
Fender American Professional Stratocaster HSS Shawbucker RW 3-Color Sunburst 1500 euro
The Fender American Professional Stratocaster HSS Shawbucker Rosewood Electric Guitar 3-Tone Sunburst is from the new 2017 Stratocaster range. As one of the world's most popular guitars, the Stratocaster has delivered a natural and versatile performance since its inception in 1954.
www.musicstore.de
Düşüncem yamaha veya amerikan professional. özellikle fender player için vereceğim ekstra 350 euro yamahanın üzerine cok birsey katmayacak diye düşünüyorum.
Müstakil sayılabilecek bir evde oturuyorum. (üstte oturan biri var ancak bodrum katımda var ters dubleks) Amfi olarak aklımda marshall 20 tube amfi var ancak Bodrum katta ufak bir studyo planımda var Kızım piyano calıyor beraber birşeyler yapabiliriz diye öncelikle Bilgisayar bağlantıda olacağı içinde focusrite 8i6 3rd gen almayı planlıyorum. Öğrenme sürecinde amfi almasam olurmu 1-2 ay pratik vs geliştiştikçe amfi alayım diyorum? Sonra amfi alacağım marshall yerine direk kemper de alabilirim vs. vs.
Önerileriniz için simdiden teşekkürler.