Herkese merhaba. Gitara yıllar önceden kalma strat tipi bir gitar ile başladım ama sapı çok kalın geliyor(ellerim küçük) ve tipini beğenmiyorum. O yüzden yeni gitar almak istiyorum. Forumu 2 aydır takip ediyorum. Genel kanı 2.el almanın daha doğru olduğu. Kozmetik olarak sorunsuzdur ama ağacı kötüdür sapı yamuktur, fretler kötü drumdadır, eşiği erimiştir vs. bilmediğim bir konu olunca kazıklanmaktan korkuyorum açıkçası. İlk önceliğim sapının ince olması. Bu konuda ibanezler öne çıkıyor hatta grg121 denedim (1.fret kalınlığı 19.5mm) gayet rahat ettim. Ama ilk gitarım olacağı için biraz görsele de önem veriyorum. Schecter'ın thin c dediği sap modeli var (1.fret kalınlığı 20mm) veya epiphone slim taper D sap modeli var. Bu arada mağazaya gidip deneme şansım yok maalesef, pandemi yüzünden evden çıkmıyorum. Bu yüzden kullanıcı deneyimine ihtiyacım var. Yeni başlayanlara genelde HSS dizilimli gitar öneriliyor ama benim için coil splitli HH da olur. Belki yanlış bir düşünce ama tona o kadar da çok takılmıyorum ileride tona göre gitar alabilirim ama şu an önceliğim rahatlık ve görsellik. Maksimum bütçem 4000tl.
2.elde bulduklarım: Schecter solo 6, epiphone lp studio, Schecter omen extreme 6, Epiphone sg g-400 pro, Prs SE standart (sapı wide thin diye geçiyor ama ölçü bulamadım), Washburn n2 nuno(Sapı ince ve rahat deniyor ama yine ölçü olarak net bir bilgi bulamadım)
Sıfır: Ibanez Rg421, Ibanez rga42, Schecter Banshee-6 extreme(sgr değil), Schecter c-6 plus
Biraz uzun ve karışık oldu farkındayım ama umarım kendimi ifade edebilmişimdir. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.