nerede yaşıyorsunArkadaşlar selamlar . yeni başlayan değilim fakat strattan HH düzene geçicem . yani tecrübeli değilim HH konusunda . 160 dolar minimum bütçem var şuanda. daha da artabilir ama ben minimumu söylüyorum . Bu arada bana göre göze de güzel hitap etmeli bir gitar. 2. el piyasasından alamyı düşünüyorum yani sıfırı 250 dolar olan gitarlara bakabilirim . şimdiden teşekkürler.
izmirdeyim.nerede yaşıyorsun
Çin Endonezya = mümkünse tercih edilmemesi gereken ürünler Diyor abilerimiz ablalarımız. Kaldı ki Çin üretimi ne olursa olsun uzak duruyorum ben 5 lira fazla veriyorum daha iyisini almaya çalışıyorum. Gerek malzeme gerek işçilik olarak.Ton - tını olarak istediğim gitarı artık seçebiliyorum ama kullanılan ağaçlarla ilgili sorum olan bir gitar var. Gitar "İbanez ar-420" ve Çin üretimi. Gövdesi "okoume" denilen bir ağaç. Yine ibanez akustik gitarımda kullanılan bir ağaçtı. Klavyesi de "jatoba". Bu ağaç hakkında hiçbir fikrim yok. Forumda da pek konuşulmamış. Forumda bir mesaj görmüştüm Çin'de yapılan gitarların ağaçlarının kötü olduğunu söylüyordu. Ben de bu ağaç türleri ile karşılaşınca bir şüphelendim o yüzden sizlere sorayım dedim. Şu çin , meksika , usa meselesini kısaca özetleseniz ne güzel olur. Linkini bırakayım
IBANEZ AR420-VLS Artists Serisi Violin Sunburst Elektro Gitar - Zuhal Müzik
IBANEZ IBANEZ AR420-VLS Artists Serisi Violin Sunburst Elektro Gitarshop.zuhalmuzik.com
Ben de şunu fark ettim ki İbanez'in kaliteli elektroları hep japon üretimi ve fiyat düştükçe Çin , Endonezya'yı daha çok gördüm. Demek ki hem işçilik hem de kullanılan ağaçlar devreye giriyor.Çin Endonezya = mümkünse tercih edilmemesi gereken ürünler Diyor abilerimiz ablalarımız. Kaldı ki Çin üretimi ne olursa olsun uzak duruyorum ben 5 lira fazla veriyorum daha iyisini almaya çalışıyorum. Gerek malzeme gerek işçilik olarak.
Herkesin Kore Japon ya da Amerikan yapimi gitarlari sevmesini saglayan sey zaten tam olarak bu. Yoksa Hintlere, Endonezyali ve Cinlilere muzik camiasi tarafından uygulanan bir irkcilik degil.Ben de şunu fark ettim ki İbanez'in kaliteli elektroları hep japon üretimi ve fiyat düştükçe Çin , Endonezya'yı daha çok gördüm. Demek ki hem işçilik hem de kullanılan ağaçlar devreye giriyor.
sorum arada kaynadı ama varsa bi fikriniz duymak isterimArkadaşlar selamlar . yeni başlayan değilim fakat strattan HH düzene geçicem . yani tecrübeli değilim HH konusunda . 160 dolar minimum bütçem var şuanda. daha da artabilir ama ben minimumu söylüyorum . Bu arada bana göre göze de güzel hitap etmeli bir gitar. 2. el piyasasından alamyı düşünüyorum yani sıfırı 250 dolar olan gitarlara bakabilirim . şimdiden teşekkürler.
Zuhal'in outlet ve garage sale satışından ürün alırken iyi fiyat yakalamak mümkün ama aynen fret'leri yosun bağlamış, pas tutmuş gitarlar gelebileceği ihtimalini unutmayın.Sorun şu ki outletteki ürünler 2. el ya da vitrinlerde çürüyen kimsenin almadığı 5 yıllık gitarlar.
Valla benim rg550 den haber yokForumdan bir kaç kişi alışveriş öncesi fotoğraflarını isteyerek garaj satışından gitar aldı ve gitarların sıfır gibi olduğunu söylediler. İyi bir fırsattı bence, fiyatına göre iyi gitarlar seçilip alındı gibi. Bu arada, sabit köprülü İbanez Prestige'i kim aldı 🙂?
Dememin ardından pazartesi 9.38 de verilen siparişimin kargo takip numarası şimdi sisteme düştü, demek daha yeni kargoya alınmış 😑Valla benim rg550 den haber yok
Sitede 4 gündür hazırlanıyor yazıyor
Zuhali aradım salı günü aras kargoya verdik diyor
Arası arıyorum bizde sizin adınıza ya da tc nize kayıtlı gönderi yok diyor
Faturayı bile mail olarak yolladılar ama hala gitar ortada yok, zuhal üç maymunu oynuyor şuan bakalım