civilmuhendis demiş ki:
55 demiş ki:
civilmuhendis demiş ki:
merhaba arkadaşlar
ben forumda da gitar olayında da yeniyim.bu da benim ilk mesajım🙂 daha çömezim hatta o bile değilim yani 😀
şimdi ben bir adet les paul (epiphone) almak istiyorum hatta bayılıyorum bu gitarlara ölüyorum.clean ve distortion tonlarıda iyi dediler. ama kafama takılan bir konu var bana bir arkadaş les paul alma başlangıçta sapı çok kalın olduğundan çalmakta zorlanırsın onun yerine ince saplı bişeyler al falan dedi. şimdi bu iş aklımı karıştırdı bir yandan les paul içimde bir ateş gibi yanarken diğer yandan gereksiz zorlanıp gitardan soğumak istemiyorum. siz üstadlar ne tavsiye edersiniz??
ellerin veya parmakların ortalamadan küçük değilse pek bir sorunun olacağını sanmam; ama yine de eğer fırsatın varsa almayı düşündüğün epiphone les paul modelini tercihen az çok gitardan anlayan bi arkadaşınla gidip dene, eğer perdelere basarken tellere ulaşmakta sorun çekmiyorsan, sapı tutmak bir süre sonra elini ağrıtmıyorsa bir zorluk çekmezsin. tabi sap ne kadar inceyse teoride o kadar hızlı kullanabilirsin, o zaman yanında kıyaslama için farklı modellere de bak. gibson/epiphone eğer zevkine uygunsa les paul yerine sg modellerine de bakabilirsin, onlar özellikle ince sap ve hafif gövdeleri ile bilinirler.
teşekkur ederim 55
🙂 el ve parmak boyutlarım ortalamadan daha büyük diyebilirim.
Les paul u model olarak çok beğeniyorum, tabiki teknik bilgim olmadığı için önce modele bakıyorum. eğer les paul bıktırmaz soğutmaz gitardan diyosan alıcam ama önce ince sapla başla daha yararlı olur diyosan sg modelleri denerim diyorum.Bir de clean tonlara daha çok önem veriyorum çok ağır distortion tona gerek yok.fakat metallica da çalmadan olmaz heralde.(gun's n roses tarzı gibi).Konuyu biraz uzattım ama başka alternatifler de tavsiye edebilirseniz sevinirim. tekrar teşekkürler..
sevdiğin bi modelle başlaman iyidir genel olarak, ama yine de hiç bilmeden alırken ilk enstrümanını bi bilen arkadaş bulunması yanında daha iyi olur tabi
😀 bi de farklı bir sürü modeli var, bulabildiklerin arasında sana en rahat gelenini seçmen lazım. sg'ler tip olarak da baya farklı, hoşuna giderse onlara da bakarsın. ton açısından deneyince tam bir fikrin olur, ama hem clean hem distortionla tatmin eder sanırım. diğer markaların da les paul kopyaları veya benzer modelleri var, dükkanda görürsen karşılaştırırsın.