Merhabalar, yakın zamanda gitar almayı düşünüyorum ki tercihim Les Paul olcak,daha önce Epiphone LP Standard kullandım 2.5 yıl kadar. Klavye erişimi vb. sebeplerden satmıştım sonra Ibanez falan derken müzik tarzımın da oturmasıyla tekrar bi Les Paul almak istiyorum. Yaklaşık 2000in biraz üzerinde bütçem var(Gibson LP studio alabilecek kadar diyelim) ve aklımda bir Sürü Seçenek oluştu araştırırken,seçeneklerim Arasında üst seviye Epiphone'lar(Prophecy Custom,Lee Malia Signature vb.) Gibson'ın giriş seviye Studio modelleri,Schecter solo 6 Custom,DBZ gibi seçenekler var bu fiyat civarında ve ciddi şekilde kararsızım.Hangi modellerin ne gibi avantajları vardır hangilerini tavsiye edersiniz merak ediyorum.Ve merak ettiğim bi diğer konu da yüz yıllık geyik olan Epiphone Customlar Gibson'ın giriş seviye modellerini döver muhabbeti.Teşekkürler🙂
NOT: Ikinci el düşünmüyorum.
Selamlar.
*94 epip. custom 1 2 ay aradık, bulduk, aldık kuzenime. 1300 tl gibi bir rakama. Denedik, dövüyor efenim. Manyetik-elektronik-köprü-fret mod. gibi şeyler ile neler olur bilemiyorum. Çünkü stok donanımı o kadar güzel değil, ağaç gibi ağaç ama.
🙂
*Dbz denemiştim çok güzel gitar ancak biraz daha 'modern' ve sapları genelde 'V' kesit oluyor. LP hazzından farklı bir durumu var( +/- bilemem). Hoş gitardı, modernize edilmiş bir LP formu denilebilir.
*Solo 6 nın çalım hissi ve klavyesi çok hoşuma gitmişti. Tonu da iyiydi ama çaldığım sırada gerçekten LP çalıyormuşum gibi değil de, amaca hizmet etmesi için üretilmiş, iyi/ortalama bir gitar çalıyormuş gibi hissetmiştim. Malzeme ve boya kalitesi hoşuma hiç gitmemişti bir de. Uzun süre kullanan arkadaşlar daha iyi bilir tabii ki.
*Bir yamaha vardı '78, yine bu forumdan alınıp yine buradan bir arkadaşımıza satıldı. O hayatımda çaldığım en iyi LP idi. Tam bir LP. Haydar kesim sap, müthiş sustain vs vs. Fiyatı da tonunun yanında hiçbir şey idi. Hayatta LP adamı değilim(çalım açısından). Ancak o gitarı almayı çok istemiştim.
*LTD nin klasik LP tarzında olan modelleri var, onlar da çok hoştu. Sap profili-çalım ve ton çok başarılıydı. Özellikle tuşedeki esp hissiyatı çok rahattı yani lp' lerde hoşuma gitmeyen şey o gitarda yoktu o yüzden dikkatimi çekmişti. Bir de usa eclipse çalmıştım tobacco sunburst. O da çok güzel bir LP idi. EMG leri haricinde kusursuzdu her anlamda.
Umarım gönlünüzden geçene kavuşursunuz
🙂