Ya gerçekten bu forumun en büyük sorunu eski ya da "işi bilen" üyelerin egosu ve üslubu olabilir. Hemen bir kinayeli, küçük görücü tavırlar. Mesajda dememiş ki adam bir pedal alayım, öyle bir pedal olsun ki direk satriani tonu olsun, demiş ki şu şu adamları seviyorum, bu tarza yakın beni üzmeyecek ne alabilirim? Bu şekilde sadece gitardan ve müzikten adam soğutulur, başka da bir işe yaramaz bu yaklaşım.
Neyse, asıl konuya cevap vermek gerekirse. Açıkçası Jason Becker'ı hiç uzun uzadıya dinlemedim incelemedim, ama diğer ikisi için konuşmak gerekirse, ikisinin de tonlarının temeli Marshall amfilere dayanıyor. Joe Satriani direk olarak JVM modeli Marshall'lar ile çalmak ile birlikte, Jeff Loomis biraz daha hot rod Marshall kafası olan 5150 (son zamanlarda Helix üzerinden 5150 modellemeleri) tercih ediyor. Ama dediğim gibi bunlar sadece temeli işin, zira Joe Satriani özellikle çok fazla efekt kullanan bir gitarist. Yine de, eğer elde hiç birşey yok ise, önce bu bahsettiğim "hot rod marshall kafası" tona yaklaştıracak bir pedal almak en mantıklısı olur. Bunu da clean kanala girebileceğin distortion pedalları ya da amfinin fx loop u var ise preamp tarzı pedallar yapar en iyi. Bu şekilde araştırarak bir sürü alternatif bulabilirsin, iyisi biraz pahalıdır ama. Tabii pedal önerisi istendiği için bunu öneriyorum, zira aslında drive ı amfiden alma taraftarıyım.
Bir alternatif de, ki aslında bence daha iyi bir alternatif, güzel bir prosesör almak olur pedal yerine. Hem yeni prosesörlerin modellemeleri gayet başarılı, hem bir ölçüde yukarıda bahsettiğim efektlere erişim de sağlaması sebebiyle bence en tatmin edici sonucu verdirecek alternatif olacaktır. Bu noktada ekseriyetle önerebileceğim prosesör Mooer ge 200 dür. 5150 modellemeleri gerçekten çok başarılı. Üstelik dışarıdan istediğin IR (çok kabaca kabin modellemesi diyebiliriz) dosyalarını da yükleyebildiğini düşünürsek çok geniş bir ton aralığı sunar. Dore müzik'in kendi sitesinde 1600 tl gibi bir fiyatı var ama mağazada o fiyat biraz daha düşer. Ama hem istenilen tonlara o fiyata alınabilecek her türlü analog ekipmandan çok daha fazla yaklaştıracaktır, hem de daha geniş bir ton spectrumu sunacaktır.