standart ds1 yüksek gainlerde yada boostlandığı zaman bassların kaybolması ve fuzzy etksini oluşturuyor.yani pek ideal bi ses değil.bu yüzden ds1 en çok modülasyon yapılan pedal.keeley , analogman gibi popüler modları var.eğer bu tarz bir ds1 bulursan sd1 ile boostladığında çok güzel sound alıyorsun.ama standart olanı için aynısını söyleyemem.hatta 2 tane sd1in kullanılması daha iyi sonuç veriyor.tabi deneyerek kullanmam daha iy olur olmadık ekipmanlardan süper sesler çıkıyor bazen.cio_vai demiş ki:slm arkadaslar size bise danısmak istiyorum ds-1 i sd-1 boost edersem nasıl olur bende suan sd-1 war distortion icin ds-1 le md-2 arasında kaldım bide add delay hakkındakı gorusleriniz nedir onerirmsnz?
halilpazarlama demiş ki:abi analog olayının derdi çok tadıda çok 😀
misal şu an analog sorunlarımı sıralamak gerekirse pedal çokluğundan tb olmayan pedallarımında bulunmasından gitardan çıkan sinyalle amfiye giren sinyal farklı oluyor.Ayrıca ek adaptör almam lazım 😀 ne kadar kaliteli jack pedal v.s kullanırsan kullan pedal zinciri uzadıkça dip gürültüsü bir miktar artıyor.EQ ve delay amfinin preampından önce kullanılınca tonu boğuyor ve tam randıman vermiyor.return send olayı kullanmak zorunda kalıyosun kablo kalabalığı 😀 eğer 5ten fazla pedal varsa (tabi ortalama bi rakam) levelları ayarlayıp sesi tüm pedallarda eşit seviyede tutmakta zor oluyor.gerçi sen bunları biliyorsun ama bir hatırlatayım dedim 😀 vakti olmayan hemen sağda solda bir yerde çalacak ve evde kayıt işi ile uğraşacak biri için kaliteli bir prosesör daha iyi bir alternatif kanımca.zaten şu aralar fiyatlarıda gayet iyi.özetle
gt8 tuşe ve özellik olarak diğerlerinden ağır basıyor.ayrıca wahı çoğu analoğu aratmayacak kadar güzel.ama uyumluluk konusunda çok sık mekan stüdyo değiştiren birine önermiyorum.her yerde çok değişik ses veren bir alet.hep ince uzun ayar istiyor.
pod xt live - kullanışlılık ve internet desteği açısından 10 numara.tıklıyorsunuz web sayfasında istediğiniz tonun 10larca çeşidini anında alete indirebiliyorsunuz.usb desteği olması çok iyi bir özellik.gt8e göre alete daha çabuk ısınıyorsunuz.yani tak ve çal tarzı bi alet fazla ayar sorunu yok.driveları gt8 göre daha iyi deniyor ama buradaki fark gt8in çok ince ayarlar ve kaliteli aletlerle çok güzel tonlar vermesinden kaynaklanıyor.pod müzik setinde bile güzel tonlar veriyor.ama pod tonu biraz yutuyor.yani manyetiğin gitarın karakterini pek yansıtmıyor.aslında fazla masraf yapmadan güzel ton için iyi bir özellik.
daha alt seviyede(fiyat olarak) önerebileceğim prosesör korg ax3000g ve gnx3 olabilir.
ama benim vakit ve mekan sıkıntım yok bu yüzden analoğun tadını çıkartmaya çalışıyorum.bazen tadı kaçabiliyor ama 😀
Vamp2 abi o zaman.tam kurtarma pedalı 😀BLaCK_MaGiC86 demiş ki:halilpazarlama demiş ki:abi analog olayının derdi çok tadıda çok 😀
misal şu an analog sorunlarımı sıralamak gerekirse pedal çokluğundan tb olmayan pedallarımında bulunmasından gitardan çıkan sinyalle amfiye giren sinyal farklı oluyor.Ayrıca ek adaptör almam lazım 😀 ne kadar kaliteli jack pedal v.s kullanırsan kullan pedal zinciri uzadıkça dip gürültüsü bir miktar artıyor.EQ ve delay amfinin preampından önce kullanılınca tonu boğuyor ve tam randıman vermiyor.return send olayı kullanmak zorunda kalıyosun kablo kalabalığı 😀 eğer 5ten fazla pedal varsa (tabi ortalama bi rakam) levelları ayarlayıp sesi tüm pedallarda eşit seviyede tutmakta zor oluyor.gerçi sen bunları biliyorsun ama bir hatırlatayım dedim 😀 vakti olmayan hemen sağda solda bir yerde çalacak ve evde kayıt işi ile uğraşacak biri için kaliteli bir prosesör daha iyi bir alternatif kanımca.zaten şu aralar fiyatlarıda gayet iyi.özetle
gt8 tuşe ve özellik olarak diğerlerinden ağır basıyor.ayrıca wahı çoğu analoğu aratmayacak kadar güzel.ama uyumluluk konusunda çok sık mekan stüdyo değiştiren birine önermiyorum.her yerde çok değişik ses veren bir alet.hep ince uzun ayar istiyor.
pod xt live - kullanışlılık ve internet desteği açısından 10 numara.tıklıyorsunuz web sayfasında istediğiniz tonun 10larca çeşidini anında alete indirebiliyorsunuz.usb desteği olması çok iyi bir özellik.gt8e göre alete daha çabuk ısınıyorsunuz.yani tak ve çal tarzı bi alet fazla ayar sorunu yok.driveları gt8 göre daha iyi deniyor ama buradaki fark gt8in çok ince ayarlar ve kaliteli aletlerle çok güzel tonlar vermesinden kaynaklanıyor.pod müzik setinde bile güzel tonlar veriyor.ama pod tonu biraz yutuyor.yani manyetiğin gitarın karakterini pek yansıtmıyor.aslında fazla masraf yapmadan güzel ton için iyi bir özellik.
daha alt seviyede(fiyat olarak) önerebileceğim prosesör korg ax3000g ve gnx3 olabilir.
ama benim vakit ve mekan sıkıntım yok bu yüzden analoğun tadını çıkartmaya çalışıyorum.bazen tadı kaçabiliyor ama 😀
Evet biliyorum, dediğin sıkıntıları bolca yaşamış biriyim zaten 🙂
prosesör olarak da gayet ucuz bişey arıyorum aslında, zoom G2'dir, V-amp2'dir... Eninde sonunda analog toplayacağım için günü kurtarsın ve kolaylık sağlasın maksadıyla yani...
1)Behringer V-AMP(VIRTUAL AMP 2) 2:B u aletin iyi yorumlarını çok gördüm ses kayıtlarını tek mydukkanda dinleyebilmiştim o kadar,birde ben wah hastası bir müzisyen olduğumdan(metin türkcan yüzünden Very Happy) wwah ta almak isterim bu aletin yanına MORLEY CLW(CLASSIC WAH) düşünüyorum yorum size kalmış artı eksi belirtirseniz sevinirim
teşekkürler clesk yorumunu dikkate alıcam daha yorumlarda bekliyorum bu aradaClesk demiş ki:1)Behringer V-AMP(VIRTUAL AMP 2) 2:B u aletin iyi yorumlarını çok gördüm ses kayıtlarını tek mydukkanda dinleyebilmiştim o kadar,birde ben wah hastası bir müzisyen olduğumdan(metin türkcan yüzünden Very Happy) wwah ta almak isterim bu aletin yanına MORLEY CLW(CLASSIC WAH) düşünüyorum yorum size kalmış artı eksi belirtirseniz sevinirim
Aynı kombinasyonu yapmış biri olarak pek memnun kalamayacağını söyleyebilirim. Seçeneklerinden pod 2 yi öneririm, biraz daha zorlanıp pod xt alırsan çok memnun kalırsın.