kardeşim sen bunu hangi mantıkla söylüyorsun?obu ne karamsarlık ya!!bu senin söylediğini yıllar önce Türk halkı söyleseydi...
darthseth demiş ki:dorukovic
o zaman çekil kenara da birşeyler sunmaya çalışan adamların yolunda daha fazla köstek olma.
sizin zırvalıklarınızın yerine praksis veya apaanın yazılarını tekrar tekrar okumayı tercih ederim.
sen de bi gittt !!! (bu laf bi yerden tanıdık ama.)
darthseth demiş ki:dorukoviç
Faşizm değil midir 2 dünya savaşının sebebi?
Amerikanın Irak'ı işgali, İsrailin ortadoğudaki yayılması, bunlar insanlığa daha fazla mı birşey sunuyor.
Evet az gelişmiş beyinlere daha fazla tüketim olanağı sunuyor. Daha fazla katliam için rejimler değiştiriliyor.
Madem bunların çözüm yolu olamayacağını düşünüyorsun. Kendi çözüm önerilerini yaz. Emin ol buradaki bir çok kişi çözüm önerilerini okuyacak ve sorgulayacak ve cevaplayacaktır.
Bunu yapamıyorsan çekil önümden de öğrenme hakkımı daha fazla engelleme.
yanıt: 1 Marxizm'in temelinde diyalektik yatar hiç bir şeyi sabit görmez ki dogmatik görsün dolayısıyla bu onun kendisini hareket olgusuna bağlayarak değişimin değişmezliği ile diğerlerinden ayırmış bilimsel bir felsefedir.gunsnroses demiş ki:iddia 1)bütün izm'ler dogmatiktir!
iddia 2)marksizm ve stalinizm aynı şey değildir!
iddia 3)20.yüzyılda marksı temel alan 30 dan fazla devlet kurulmuş ve yıkılmıştır!-işin enteresan tarafı hemen hepside asıl marksizmi kendilerinin savunduğunu iddia etmiş ve diğerleriyle amansız bir sürtüşmeye girişmiştir-
iddia 4)stalin bir diktatördür!
iddia 5)marksın öngörülerinin çoğu(almanya ihtilali, sınıf çatışmalarının kaçınılmazlığı,burjuva devletin proleteryanın isteklerini karşılayamayacak hale gelmesi,kapitalizmin zayıflayıf çöküşü,vs...) gerçekleşmemiştir.yani;marks pek de iyi bir kahin değildir,lakin kendi dönemine göre muazzam bir iktisatçıdır!keza insanoğlunun evrimi devam etmektedir!
iddia 6)marksı diğerlerinden(!) ayıran en büyük farkı dünyayı ve hayatı yorumlamakla kalmamış,onu değiştirmek istemiştir!
iddia 7)marksizme esas popülerliğini kazandıran kesin bir bilimsellik içerdiği iddiasıdır!lakin ampirist bir tutum takınılarak yorumlandığında bu durum tartışmaya açıktır!
iddia 8)marks tarihteki tüm toplumsal devinimleri-ve hatta hemen herşeyi- salt ekonomiye bağlamıştır!
iddia 9)marks -engelsin deyimiyle-tarihte zorun rolünü pek de hesaba katmamıştır!
iddia 10)komünizm de anarşizm gibi insanoğlunu iyi huylu bir yaratık olarak addeder!insanoğlı iyi huylu bir yaratık değildir!
iddia 12)marksizm teoride kusursuzdur,teoride ise darmadağın olur!
iddia 13)engels marks tan -12 yıl fazla yaşadığı için-daha gerçekçidir!ölmeden hemen önce marksın bir kitabına yazdığı önsözde kesin dille kanlı proleterya ihtilali fikirlerini terketmiş,uzlaşmacı bir yol tavsiye etmiştir!
iddia 14)marksın fikirlerini kendilerine göre yorumlayıp,eleyen kimileri(dönek kautsky!,kaypak bernstein!,august bebel...vs parlementer demokrasi yoluyla marksın bile öngöremediği-işsizlik sigortası,bebek yardımı gibi-haklar elde edilmesini sağlamışlardır!
iddia 15)50 sene önce 'atom bölünemez'! diyen fizikçileri ya da 'evren durağandır,genişlemez!' diyen albert einstein'ı nasıl tenkit edemezsek marksı da aynı şekilde tenkit edemeyiz!bunu bugün 120 sene sonra yapmaya çalışırsak şüphesiz en basit deyimiyle saflık yapmış oluruz!
iddia 16)mükemmel insan olmadığı gibi mükemmel sistem de yoktur!
PRaXiS demiş ki:Gerek görmeseydim bunları aktarmazdım, fikirlerimizin (en azından benim) böyle olduğunu bilin sonra yazın! (isterseniz detaylarına gireriz)