Modifikasyonunu Göster Ey Türkrockçı !

LetGo'dan uygun fiyata bulup dayanamayıp aldığım Cort X-6 gitarı, daha önceden elime geçen ve satmaya kıyamadığım DiMarzio/Ibz manyetik seti ve Ibanez S1 manyetik ile modifiye ettim. Harika bir tasarımı olduğunu düşünüyorum, şimdi fonksiyonel olarak da çok güzel bir hale geldi gitar. Buyrunuz; Cort X-6 WS Custom ^^
DSC_0475.webp

DSC_0476.webp
 
Sanki zorla sığmış gibi ama rahat. Belki soldan çok hafif teğet geçer gibi. Hele kalın mi saddle'ının entonasyonu eski köprüye göre fabrika pozisyonlundan fazla geri çekmeden tuttu. Aynı şekilde öbür teĺlerin de. Belki manyetiklerin yüksekliği için luthierin desteğine başvurduğum sıra alanı genişletmeyi düşünebilirim.
20160929_212015.webp


20160529_003935-1.webp
 
başlıkta göster diyor ama ne resim ne de ses kaydı var elimde
Behringer UV300 vardı elimde, Boss VB-2 klonu ama içinde Coolaudio entegreler var. Pedal latch ve unlatch modunda dip gürültüsü ekliyordu, bu sorun internette okuduğum ve anladığım kadarıyla sinyalin bbd den geçmesi yüzünden meydana geliyor. Boss MN3207/MN3102, Behringer V3207/V3102 kullanıyor. Daha önceden Boss CE-3 deki MN3207/MN3102 çiftini MN3007/MN3101 ile değiştirdiğimde dip gürültüsü sorununun hallolduğunu görmüştüm, Aynı işlemi Behringere uyguladım fakat SMD devre olduğu için sorunlar yaşadım:
BBD çifti çok zor sökülüyor, bacaklarını kesip MN3007 ve MN3101 in bacaklarını kabloyla uzatıp lehimledim fakat 3207 ile 3007 nin toprak ve güç bacaklarının yerleri farklı, datasheet e bakarak lehimlenmesi gerekiyor. BBD nin çıkışındaki 56K nın diğer ucu toprağa değil 5V a bağlanması gerekiyor. Headroomu arttırmak için VB-2 nin şemasındaki Q7 yerine Boss CE-2deki gibi 33ohm koymanız gerekiyor. Devrenin üstünde yollar kolay gözüküyor, şemadan takip ederek değişecek komponentleri bulabilirsiniz, ben birkaç güne resim yükleyeceğim. Denendi, çalışıyor. Modlar tamamlandıktan sonra kulaktan trimpotlarla oynanması gerekiyor, biri bias için diğeri delayin ayarlanması için (şemadan anladığım kadarıyla)
 
Öncelikle şunu söyliyeyim, ... gösterler arasında en güzeli bu olmuş.
Capture.webp Squire Classic vibe 60s ve:
Köprüde Seymour Duncan P-Rails ( evet rahatsızım 😀 )+ dpdt switch var; P-Rails Single, P90 ve parallel HB olarak kullanılıyor. O da yetmiyormuş gibi bir de fender super switch var. O ne işe yarıyo söyliyeyim efendim. P-Rails'ın ton potansı push pull. Aşağıdayken super switch normal 5 pozisyonlu strat switchi görevinde, Ancak push-pull çekiliyken (neckten başlayarak) 1. ve 2. pozisyonlara P-Railsi ekliyor. Yani Tele hesabı kullanabiliyorsunuz.
Capture1.webp


Bu P-Rails'in necki nerede diyecek olursanız: Les Paul Tribute 60s. Standart Burstbuckerlar, P-Rails neck + Duncan TripleShot ( P-Rails'i single, P90, Parallel HB ve Seri HB olarak kullanmaya yarayan 4lü switch )ve 498T ile değiştirildi.
unnamed (2).webp


Son olarak, EHX Tube EQ:
CAM00001.webp Q knobu modifiye edildi. Osilasyona girmiyor. Tam istediğim kıvamda, tona çok domine olmadan lambalı EQ görevini yapıyor.
 
İşçilik biraz kötü ama çalışıyor.
IMG_8561.webp


IMG_8566.webp



IMG_8567.webp

R46 yı yan keskiyle kesip kırdıktan sonra R53ün altında kalan noktayla R46 nın altında kalan nokta arasına 56K direnç lehimliyoruz (ben 47K bulabildim evde, değer azaldıkça sinyal azalıyor o yüzden 56K kullanmanızı öneririm)

IMG_8568.webp

C15 ve C12 ye paralel 47n kapasitör lehimliyoruz(hızı azaltması için, ben 40n kullandım)

IMG_8569.webp

R18in yanında bulunan T3 transistörünü yine yan keskiyle parçalayarak kırıyoruz. Soldaki bacakların üstte bulunanı Base, altta bulunanı Emitter, sağda bulunan bacak Collector. Base ve Collector bacaklarını jumperlayıp Emitter ve o iki noktanın birleşimi arasına 33ohm luk direnç lehimliyoruz (ben 47ohm kullandım). Son olarak trimpotlarla oynayıp sweet spotu buluyoruz (Sol üstte bulunan trimpot bias, sağ alttaki delay için, delay trimpotuyla oynarken depth değişiyor, onu zevkinize göre ayarlayabilirsiniz, ben en fazlaya ayarladım)
 
Bunun sarisindan bulunur mu ki?? Tum aksam pirinc olacak ve ust esik ciddi anlamda kafami kurcaliyor.
kafanı kurcaladığını tahmin ettim de yazdım zaten 🙂 sapı locking nut oturacak şekilde hazırlamışlar, normal eşik takmak sağlıklı olmaz, takılsa da arkasına ağaç parçayla dolgu vs. çok eğreti gözükecektir, o linkini verdiğim roller nut kilitli eşik ölçülerinde, eğer senin sapın eşik kısmı 43mm ise cuk oturur, siyah olmasına takılma bence 🙂
 
%90 bitti. Burguları vintage'lerle değiştirmek için 10mm deliklere uyumlu kapak bekliyorum. Onun dışında kabaca temizleyip birleştirdim. Hiç de fena olmadı.

1500-IMG_0248.webp
Üzerindeki bütün aksam çıktı. Yeni pick guard, elektronikler(CTS potanslar ve blender mod), çelik köprü ve manyetikler parça parça birleştirilip monte edildi. Sap ve köprü ayarı kabaca yapıldı.

1500-IMG_0249.webp

1500-IMG_0250.webp
Sap ve gövde leş gibiydi. Özellikle klavyeyi ince ince temizledim. Geri kalan temizliği burguları da değiştirince yapacağım. Sapın arkasını da biraz süngerlemek istiyorum.

1500-IMG_0251.webp
Şu haliyle hiç akort kaçırmıyor. Yine de vintage burguların görüntüsünü beğendiğim için onlarla değiştireceğim. Tellerin uçlarını da burgular değiştikten sonra keseceğim.

1500-IMG_0252.webp
Eski köprü ve tremolo bloğu ince uyduruk bir alaşımdı. Büyük çelik blok ve wilkinson köprü ile değiştirdim.

1500-IMG_0253.webp
Sap tek parça. Keşke rengi de bembeyaz değil de biraz sarartılmış olsaydı. O zaman burguları da değişince iyice vintage görünürdü.

Test:


 
96 yapımı japon Jackson Dr-x gitarımın boyası hafiften kalkmaya başlamıştı. Dükkanın biri boyayı kazımaya ekstrem bir ücret isteyince iş başa düştü, önce güzelce ön taraftaki boyayı çıkardım, üzerine iki kat vernik attım. Gitarın sustaini inanılmaz arttı. Köprü manyetiği dimarzio x2n, sap manyetiği ise dimarzio super distortion ile değişti. Tam bir metal canavarı oldu. İkinci fotoğrafı internetten buldum eski hali öyleydi.

74108 eklentisini görüntüle 74109 eklentisini görüntüle
Hocam cok iyi olmus. Benim ibanezin de boyasi dokulmeye basladi. Benzer hareketi ben de dusunuyorum. Iki kat vernik demissiniz. Hangi vernigi kullandiniz ve nasil uyguladiniz?
 
Hocam cok iyi olmus. Benim ibanezin de boyasi dokulmeye basladi. Benzer hareketi ben de dusunuyorum. Iki kat vernik demissiniz. Hangi vernigi kullandiniz ve nasil uyguladiniz?

Yapı marketten aldım, üzerinden bayağı zaman geçti ama sanırım yat verniğiydi. En pahalısını almıştım diye hatırlıyorum 🙂 Yine aynı yerden ufak fırçalardan aldım üzerine direk sürdüm. En önemli şey, ilk kat bittikten sonra iyice kurumasının beklenmesi yoksa pütürlü pütürlü kalır yüzeyi. Üzerinde 6 saat yazıyordu ama en az 1 gün bekle bence
 

Geri
Üst