1 sene kadar sonra beyaz boyayı kazıyıp gitarı yağladım ve öyle kullandım iki sene
Ben hardwax oil diye bir malzeme kullandim, yağ ve balmumu karışımı. 2 kat attim yamulmuyorsam. Genelde parke cilalamak için kullanıyorlarmış. Tung yağına nazaran çok daha hızlı kuruyor ve mat oluyor.Hocam yağlama işlemi hakkında bilgi verebilir misiniz? Ne malzeme kullandınız? Yağlama işlemi nasıl yapılıyor?
Teşekkür ederim, clear coat sonrasi durum bu:Çok çok güzel oluyor...Benim burada çarpıntım oldu, heyecanlandım. Elinize sağlık, sonucu merakla bekliyorum.
Teşekkür ederim, clear coat sonrasi durum bu:
140882 eklentisini görüntüle
Tam kuruması için birkaç gün beklemem gerekiyor, sonra montaj!
Tesekkurler tekrar, evet kurulunca bi ıslak zımpara yapacağım. Bir resim daha atayim bahaneyle:Elinize sağlık. Yansımalardan vernik sonrası oluşan orange peel denilen hadise var gibi görünüyor. Kuruduktan sonra ıslak çok ince zımpara ve ince pasta ile giderilebilir. Tabi siz bilirsiniz.
İyi günlerde kullanın.
Son hali bu sekilde:
141064 eklentisini görüntüle
Bir de LuciferioN taklidi yapalim:
141065 eklentisini görüntüle
Manyetikler Seymour Duncan Nazgul ve Sentient, potlar cts ve 3 yollu switch taktim, zira genelde ara pozisyonlarda çalmıyorum. Belki ilerde bi push pull takarim belli olmaz.
Proses nasıldı diye soran arkadaşlar var, şöyle özetleyebilirim. Oncelikle illustratorda çizim yapıldı su sekil:
141066 eklentisini görüntüle
İsteyen olursa emaille paylaşabilirim, dikkat etmeniz gerekenleri anlatırım.
Ardindan tum siyah bölümler, tüm kırmızı bölümler ve tum grilerin olduğu ayrı ayrı dosyalar yapıldı. Bunlar plotterla arkası yapışkanlı maskelere basıldı ve uygulandı:
141067 eklentisini görüntüle
Biz airbrushla boyadık ama sprey boyayla da yapılabilir. Onemli olan renk saturasyonunu tutturmak, temiz çalışmak özünde, yani boyayla aranız varsa daha kolay bir şekilde yapabilirsiniz, ama yeni baslayanlara önermem.
Sonuç mükemmel olmadi, ufak tefek kusurları var ama %95 diyebilirim. El emeği göz nuru sonuçta. Tum yorumlar ve ilgi için teşekkür ederim. Herkese iyi modifikasyonlar!
Geo luthier var.İSTANBUL KADIKÖY TARAFINDA GİTAR TAMİR BAKIM YAPAN YER VARMI ACABA
adres olarak tam neresi acaba ?Geo luthier
Tam olarak bilmiyorum ama Google'da aratınca direkt adres, telefon numarası çıkıyor.adres olarak tam neresi acaba ?
İSTANBUL KADIKÖY TARAFINDA GİTAR TAMİR BAKIM YAPAN YER VARMI ACABA
adres olarak tam neresiVolkan Özdemir var, Rexx'in hemen yanında uzun süredir gitmedim işim olmadığı için. Mükemmel olmasa da iyi yapıyor işini.
Birkaç yıl önce Geo'ya gitmiştim tesviye işlemim vardı, hiç memnun kalmamıştım. Neyse ki anlayışlı davranıp para iadesi yaptılar. Onun dışında cana yakın ve arkadaş canlısı insanlar.
adres olarak tam neresi acaba ?
adres olarak tam neresi
Ellere sağlıkGitar benim değil, arkadaşımın. Tünel'de Yüksel ustanın zamanında yaptığı bir gitar. Fakat çeşitli sorunları vardı, onları giderdim ve görsel olarak değişiklikler yaptım. Alüminyum pickguard ve truss rod kapağı yaptım. Gitarın mat cilasını söküp daha iyi ve ince bir cila attım, headstock şeklini biraz değiştirdim ve fake binding çektim, Jackson headstock'una daha çok benzedi. Sararmış ve lekelenmiş binding de düzeltildi.
En önemli değişiklik; sap gövdeye açılı gelmemesine rağmen tune o matic köprü koyulmuş, haliyle alt perdelerde action inanılmaz yüksekti. Recessed tune o matic modifyesi yaptım. Biraz da tesviye ile beklediğimden çok daha düşük bir action'a sahip oldu gitar. Knobların ve switch'in yerini de ele çarpmayacak ve hızlıca ayar yapılacak şekilde değiştirdim. Manyetik çerçeveleri de kromla değiştirildi.
Gitarın ilk hali
141872 eklentisini görüntüle
141871 eklentisini görüntüle141873 eklentisini görüntüle
Modifye sonrası
141867 eklentisini görüntüle
141868 eklentisini görüntüle141869 eklentisini görüntüle141870 eklentisini görüntüle
Son zamanlarda gördüğüm en güzel gitar elinize sağlık.Gitar benim değil, arkadaşımın. Tünel'de Yüksel ustanın zamanında yaptığı bir gitar. Fakat çeşitli sorunları vardı, onları giderdim ve görsel olarak değişiklikler yaptım. Alüminyum pickguard ve truss rod kapağı yaptım. Gitarın mat cilasını söküp daha iyi ve ince bir cila attım, headstock şeklini biraz değiştirdim ve fake binding çektim, Jackson headstock'una daha çok benzedi. Sararmış ve lekelenmiş binding de düzeltildi.
En önemli değişiklik; sap gövdeye açılı gelmemesine rağmen tune o matic köprü koyulmuş, haliyle alt perdelerde action inanılmaz yüksekti. Recessed tune o matic modifyesi yaptım. Biraz da tesviye ile beklediğimden çok daha düşük bir action'a sahip oldu gitar. Knobların ve switch'in yerini de ele çarpmayacak ve hızlıca ayar yapılacak şekilde değiştirdim. Manyetik çerçeveleri de kromla değiştirildi.
Gitarın ilk hali
141872 eklentisini görüntüle
141871 eklentisini görüntüle141873 eklentisini görüntüle
Modifye sonrası
141867 eklentisini görüntüle
141868 eklentisini görüntüle141869 eklentisini görüntüle141870 eklentisini görüntüle