-Nobel’in bırakmış olduğu büyük miras 103 yıldır dünyaya somut katkısı olan insanlara dağıtılmakta. Fizik, kimya ve iktisat dalındaki Nobel Ödüllerini kimin hakkettiğini, İsveç Bilimleri Akademisi belirlerken; tıp alanındaki ödülün sahibini Stockholm Karolinska Enstitüsü; edebiyat alanındaki ödül sahibini Stockholm Akademisi; Nobel Barış Ödülü’nün sahibini ise Norveç Storting’in seçtiği beş kişilik bir komisyon belirlemektedir. (4)
-Örneğin 2002 yılında Nobel Barış Ödülü’ne layık görülen Jimmy Carter’ın almış olduğu ödül eleştirilere maruz kalmıştır. Carter; Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arınma anlaşmasının imzalanmasında, Haiti’nin demokrasiye geçişinde, Bosna ve Sudan’da ateşkes sağlanmasında önemli rol oynamıştır. Nobel Barış Ödülünü veren komisyona göre; bu icraatları onu demokraside önemli bir araç kılmıştır, kimi durumlarda askeri seçeneğe karşı ciddi bir alternatif oluşturan uluslararası pazarlıklarda önemli bir rol oynaması gerekçesiyle Carter Nobel Barış Ödülü’ne layık görülmüştür. Ancak kimi çevrelerce Carter’ın ödüle layık görülmesi hiç de uygun değildir. Kuzey Korelilerin nükleer program başlattığı, Haiti’nin askeri tehditten korktuğu için anlaşmaya yanaştığı (Amerikan askerleri yolda idi), Bosna’daki ateşkesin ancak bir kış boyu sürdüğünü, zaten kış şartlarının çatışmaları çok zorlaştırdığı iddia edilmiş ve verilen ödülün haksız olduğu savunulmuştur. (9)
-Aslında, 1938 yılında Nobel Barış Ödülü’nün sahibinin belirlenmesi sırasında yaşananlar, ödüllerin gerçekten şaibeli olup olmadığı sorusunu sorduran en somut örnektir.
İki aday var: Gandhi ve Hitler... Seçim çok zorlu olduğu için ödül “Nansen Uluslararası Mülteciler Ofisi”ne gidiyor.
-Dünyada hiçbir ödül, özellikle bilim, edebiyat, tıp sahalarında, Nobel Ödülü gibi yüksek prestij seviyesine ulaşamadı. Nobel Ödülleri’nin bu denli önemli olmasında, ödülün uluslararası bir statüde olması; din, dil, ırk ve yaş farkı gözetmeksizin hayatta olan herkese verilebilmesi gösteriliyor. Ayrıca ödül başına verilen 10 milyon İsveç Kronu’nun da bunda etkili olduğu belirtiliyor.
- Yazar Jean Paul Sartre da 1964 edebiyat ödülünü kazanıyor, fakat ödülü “herhangi bir kuruluşa bağlı olmadığını” göstermek için reddediyor.
-Nobel ödülü alan bilim adamlarının yüzde 35’i ABD, yüzde 15’i İngiltere ve yüzde 12’si Almanya vatandaşı. Geçen 103 sene içinde Türkiye’den kimse ödül alamadı.
-30 yaşında ‘patlayıcı yağ’ adıyla ilk patentini alan Nobel, 355 patentin ve 26 ülkede 90 fabrikanın sahibiydi. Mucitliğini başarılı ve dinamik iş insanlığıyla pekiştiren Alfred Nobel, dünya ekonomisinde günümüzde de önemli rol oynayan şirketler kurdu. İngiltere’de ‘Impericel Chemical Ind’ (ICI), Almanya’da ‘Dynamit Nobel’, Fransa’da ‘Societé Centrale de Dynamite’, Norveç’te ‘Dyne Industrier’ o dönemde kurulan şirketlerden bazıları. Yaşamının son yıllarında da Bofors’u satın aldı.
(bunlar basit alıntılardı artısı ve eksisiyle şimdi biraz arap saçına dönelim.tabi hala okuyan varsa)(bu arada komplo teorisi bağlamında yalcın küçük ün bilgilerinden de alıntı yaptım.haa bu adamı seversiniz sevmessiniz o baska bi şey yahudi komplosu vb.. ama iyi bilgi toplar ve arastırır.en azından bilgilere göre kendi yorumlarınızı yapabilirsiniz.yoksa burada yalcın küçük ün komplo fikirlerini yaymak gibi bi amacım yok)
-Pamuk neden bu kadar Türkiye karşıtı? Orhan Pamuk’un tüm ailesi bugün eleştirdiği devletin çok ekmeğini yemiştir. Mesela dedesi Cumhuriyetin ilk mühendislerindendir ve özellikle Inönü dönemi yapılan demiryolu hamlesinde büyük ihaleler alıp kısa zamanda zengin olmuştur. Orhan Pamuk’un babası Gündüz Pamuk, Amerikan’n IBM şirketinin Türkiye’ye atadığı ilk genel müdürlerdendir. 1959–1964 yıllari arasında IBM firmasının tüm devlet birimlerine ve silahlı kuvvetlere sattığı cihazları pazarlayan kişidir. 1964 yılından sonra Koç Holding’de Plan Grubu Başkanlığı yapmıştır. BABA PAMUK, İsmet Paşa’nın yakın dostudur ve SODEP’in kurucularındandır. Orhan Pamuk’un erkek kardeşi Şevket Pamuk Amerika’da Yale’de ekonomi okuduktan sonra dünyada pek çok üniversitede Osmanlı ve Türkiye ekonomisi üzerine dersler vermiştir. Kardeş Pamuk, İsrail’de bulunan Negev Ben Gurion Üniversitesi’nde, derslerini mossad’ın da ilgiyle takip ettiği ‘Ortadoğu Çalişmaları’ bölümünde uzun yıllar çalıştı.
-orhan pamuk İsveç’in en büyük kitapevi Norstedt’in eski başkanı Svante Weyler de gizli bir görüşme yaptı. svante weyler sağlam bir lobici olarak biliniyor... Norstedt, yayıncılık dışında mossad'a donanım ve lobby desteği finanse eden bir mekanizmadır yayıncılık, işin legalize etmeğe dönük yüzü, yani maskedir(lobi faaliyetleri)
-bu arada isvec avrupada amerika,israil ve bazı ermeni lobilerinin aşırı faaliyette olduğu bir tampon bölge.sadece nobel ve benzeri kültürel aktivitelerde değil siyasi olarak da bi çok işlerin döndüğü bi ülke.neyse yine nobel olayına dönelim.
JEWISH NOBEL WINNERS
Literature;
1910 - Paul Heyse
1927 - Henri Bergson
1958 - Boris Pasternak
1966 - Shmuel Yosef Agnon
1966 - Nelly Sachs
1976 - Saul Bellow
1978 - Isaac Bashevis Singer
1981 - Elias Canetti
1987 - Joseph Brodsky
1991 - Nadine Gordimer 2002 - Imre Kertész
World Peace;
1911 - Alfred Fried
1911 - Tobias Michael Carel Asser
1968 - Rene Cassin
1973 - Henry Kissinger
1978 - Menachem Begin
1986 - Elie Wiesel
1994 - Shimon Peres
1994 - Ítsak Rabin
Chemistry;
1905 - Adolph Von Baeyer
1906 - Henri Moissan
1910 - Otto Wallach
1915 - Richard Willstaetter
1918 - Fritz Haber
1943 - George Charles de Hevesy
1961 - Melvin Calvin
1962 - Max Ferdinand Perutz
1972 - William Howard Stein
1977 - Ilya Prigogine
1979 - Herbert Charles Brown
1980 - Paul Berg
1980 - Walter Gilbert
1981 - Roald Hoffmann
1982 - Aaron Klug
1985 - Albert A. Hauptman
1985 - Jerome Karle
1986 - Dudley R. Herschbach
1988 - Robert Huber
1989 - Sidney Altman
1992 - Rudolph Marcus
2000 - Alan J. Heeger
Economics;
1970 - Paul Anthony Samuelson
1971 - Simon Kuznets
1972 - Kenneth Joseph Arrow
1975 - Leonid Kantorovich
1976 - Milton Friedman
1978 - Herbert A. Simon
1980 - Lawrence Robert Klein
1985 - Franco Modigliani
1987 - Robert M. Solow
1990 - Harry Markowitz
1990 - Merton Miller
1992 - Gary Becker
1993 Rober Fogel
Medicine;
1908 - Elie Metchnikoff
1908 - Paul Erlich
1914 - Robert Barany
1922 - Otto Meyerhof
1930 - Karl Landsteiner
1931 - Otto Warburg
1936 - Otto Loewi
1944 - Joseph Erlanger
1944 - Herbert Spencer Gasser
1945 - Ernst Boris Chain
1946 - Hermann Joseph Muller
1950 - Tadeus Reichstein
1952 - Selman Abraham Waksman
1953 - Hans Krebs
1953 - Fritz Albert Lipmann
1958 - Joshua Lederberg
1959 - Arthur Kornberg
1964 - Konrad Bloch
1965 - Francois Jacob
1965 - Andre Lwoff
1967 - George Wald
1968 - Marshall W. Nirenberg
1969 - Salvador Luria
1970 - Julius Axelrod
1970 - Sir Bernard Katz
1972 - Gerald Maurice Edelman
1975 - David Baltimore
1975 - Howard Martin Temin
1976 - Baruch S. Blumberg
1977 - Rosalyn Sussman Yalow
1978 - Daniel Nathans
1980 - Baruj Benacerraf
1984 - Cesar Milstein
1985 - Michael Stuart Brown
1985 - Joseph L. Goldstein
1986 - Stanley Cohen [& Rita Levi-Montalcini]
1988 - Gertrude Elion
1989 - Harold Varmus
1991 - Erwin Neher
1991 - Bert Sakmann
1993 - Richard J. Roberts
1993 - Phillip Sharp
1994 - Alfred Gilman
1995 - Edward B. Lewis
Physics;
1907 - Albert Abraham Michelson
1908 - Gabriel Lippmann
1921 - Albert Einstein
1922 - Niels Bohr
1925 - James Franck
1925 - Gustav Hertz
1943 - Gustav Stern
1944 - Isidor Issac Rabi
1952 - Felix Bloch
1954 - Max Born
1958 - Igor Tamm
1959 - Emilio Segre
1960 - Donald A. Glaser
1961 - Robert Hofstadter
1962 - Lev Davidovich Landau
1965 - Richard Phillips Feynman
1965 - Julian Schwinger
1969 - Murray Gell-Mann
1971 - Dennis Gabor
1973 - Brian David Josephson
1975 - Benjamin Mottleson
1976 - Burton Richter
1978 - Arno Allan Penzias
1978 - Peter L Kapitza
1979 - Stephen Weinberg
1979 - Sheldon Glashow
1988 - Leon Lederman
1988 - Melvin Schwartz
1988 - Jack Steinberger
1990 - Jerome Friedman
1995 - Martin Perl
- Comment? - 0.3% of world's population 14.1 million Jews! But 99,9 %
full control on the giants of banks and weapon markets belong to them...
-bu arada türkiye de köşe taşlarını tutmuş olan gerek siyasi ekonomik ve kültürel anlamda neredeyse akla gelebilecek bütün 'üst' 'zengin' 'dıs baglantılı' iş adamı sanayici politikacı ve medyatik kültürel olaylarda yer alan bir çok kişi (hepsi değil tabi ki) bir şekilde nedense bir çok lobiyle baglantılı.ticari lobiler,kültürel lobiler.(hepsi yahudi lobisi de değil tabi ki)
bir örnek:
C F R ( COUNCIL OF FOREIGN RELATIONS )
( DIŞ İLİŞKİLER KONSEYİ )
'Council of Foreign Relations' (CFR), Yahudilerin dünya politikasını kendi kontrolleri altında tutmak amacıyla Yahudi Walter Lippman önderliğinde kurulmuştur.( Bknz: Lectures Françaises, sayı 214, sf.31-34)
'Grup düzenli seminerlerden ve haftalık toplantılardan ayrı, yemekler verip Yahudi dünyasının ünlü isimleri bir araya getirir. Bu gizli yemeklere konuk olarak katılanların başında, Küba'dan Fidel Castro, İngiltere'den Edward Heath, İsrail'den eski Savunma Bakanı Moshe Dayan ve Almanya'dan Sosyal Demokrat Lider Yahudi Will Brandt gelir.' (Bknz: Lectures Françaises, sf. 86)
Bu kuruluşun bütün maddi giderleri Yahudi J.P.Morgan & Co, Cornegie Vakfı, Rockefeller ailesi ve öteki Yahudi Wall Street bankerleri tarafından karşılanır. Bu çevrelerin yoğun destekleriyle kurluşundan çok kısa bir süre sonra dış politikada etkili rol oynamaya başlamıştır.
'37 daimi üyesinin 10 tanesi Yahudi, diğerleri ise yüksek dereceli Mason'dur. İlk başkanlığını Amerikalı senatör Yahudi Rudy Boschwitz yapmıştır.' (Bknz: They Dare to Speak Out, sf:180)
ABD eski Yahudi Dışişleri bakanı George Schultz sinegogda konuşmada. George Shultz: - İsrail özgürlüğün büyük gücü ve ABD'nin stratejik ortağıdır. (Atlanta Council of Jewish Federations, 19 Kasım 1983)
Washington'daki Dışişleri Bakanlığı göstermelik bir kurumdur. Amerika'nın gerçek 'Dış İşleri Bakanlığı'; CFR'dir. ABD'nin 6 başkanının dışişleri danışmanlığını ve CFR başkanlığını yapan John Mcloy bu konuyu şöyle ifade etmiştir: '- Yeni bir isme ihtiyacımız olduğunda CFR üyelerine bir göz atmamız ve New York'u aramamız yeterliydi.' (People's Almanac, sf.87)
CFR son 50 yılın Dışişleri Bakanlığı için eğitim ve çıkış yeri olmuştur. John Foster Dulles'le başlayan tüm Dışişleri Bakanları sadece biri hariç CFR üyesiydi. Bu bakanlar, Dean Rusk, Cyrus Vance, Edmund Muskie, HENRY KİSSİNGER, George Schultz, Alexander Haig'tir.
TÜRKİYE'DEKİ CFR VE BİLDERBERGLERİN LİSTESİ
Bilderberg, CFR veya Trilateral Komisyon üyesi ve kolesi kişiler (Kaynak: Who is Who of the Elite, Robert Gaylon Ross, 1999, ve CFR'in SPOTLIGHT isimli gizli yayını, bilgiler 1991-1999 arası bilgileridir)
BİR KAÇ GRUBA ÜYE OLANLAR [ B: Bilderberg, ][ CFR: Council on Foreign Relations, ][ TR: Trilateral Komisyon ]
• Semih Akbil (B)
• Eli Hikmet Alp (B)
• Selahattin Beyazit (B, TR)
• Dinç Bilgin (B, TR)
• M. Nuri Birgi (B, TR)
• Selattin Boyazit (B)
• Cem Boyner (B, TR)
• İhsan Sabri Çağlayangil (B, TR)
• Ismail Cem (B)
• Hikmet Çetin (B, TR)
• Tansu Çiller (B, TR) Eski Başbakan
• Özer Çiller (B)
• Süleyman Demirel (B, TR)
• Kemal Derviş (B, TR, CFR)
• İhsan Doğramacı (B, TR)
• Aydın Doğan (B, TR) Aydın Holding
• Bülent Ecevit (B, TR)
• Bülent Eczacıbaşı (B, TR)
• Nejat Eczacıbaşı (B, TR)
• Gazi Erçel (B)
• Üstün Erguder (B, TR)
• Turan Feyzioğlu (B)
• Meral Gezgin Eris (B, TR)
• Oğuz Gökmen (B, TR)
• Emre Gönensay (B, TR)
• Vitali Hakko (B, TR)
• Vahit Halefoğlu (B, TR)
• Kamran İnan (B, TR)
• Hasan F. Işık (B, TR)
• Jak Kamhi (B, TR)
• Gülten Kazgan (B)
• Suna Kıraç (B, TR)
• Rahmi Koç (B)
• Şerif Mardin (B, TR) Studies, Professor
• Turgut Özal (B, TR, CFR)
• Tugay Özçeri (B)
• Hüsamettin Özkan (B, TR)
• Sakıp Sabancı (B, TR, CFR)
• Tahsin Şahinkaya (B, TR,)
• Sinan Tara (B, TR)
• Şarık Tara (B, CFR)
• İlter Türkmen (B, CFR)
• Halil Tunç, (B, TR)
• Memduh Yasa (B)
• Selçuk Yaser (B)
• Mesut Yılmaz (B)
• Erkut Yüceoğlu (B)
(Not: Bu isimler tüm Türkiye'deki üyeleri yansıtmamaktadır)
BILDERBERG TOPLANTILARINA SÜREKLI KATILANLAR VEYA BILDERBERG'E ÜYE OLANLAR
(Aşağıdaki isimler tüm liste değildir, tüm listeyi daha detaylı olarak vereceğiz, yukarıdaki Bilderberg üyelerinin tamamı Bilderberg toplantılarına katılır)
• Semih Akbil(Dışişleri)
• Ali Hikmet Alp (C. S. C. E. nin sürekli temsilcisi)
• Nureddin F. Alpkartal (Parlemento)
• Tekin Arıburun (Türk Hava Kuvvetleri)
• Ugur Bayar (Ozellestirme)
• Burhan Belge (Parlemento)
• Selahaddin Beyazit (Yönetici)
• Dinç Bilgin (Sabah Anonim Şirketi)
• Muharrem Nuri Birgi (NATO)
• Cem Boyner (Yeni Demokrasi Hareketi)
• İhsan S. Çağlayangil
• İsmail Cem (Dişişleri)
• Hikmet Çetin (Dişişleri)
• Tansu Çiller (parlementer)
• Özer Çiller
• Süleyman Demirel
• Vecdi Diker (Turkish Road Transport, Başkan)
• İhsan Doğramacı (YÖK kurucusu)
• Bülent Ecevit (Başbakan)
• Nejat F. Eczacıbaşı
• Bülent Eczacıbaşı
• Gazi Erçel (Merkez Bankası)
• Sedat Ergin (Hürriyet)
• Üstün Erguder (Boğaziçi Rektör)
• Melih Esenbel
• Turan Feyzioğlu (Parlamento)
• Meral Gezgin Eris (ECON, DEVEL Foundation)
• Nail Gidel
• Oğuz Gökmen (Parlementer)
• Emre Gönensay (Dişişleri)
• Vahit Halefoglu (Dişişleri)
• Kamran İnan (Parlementer)
• Hasan F. Işık (Parlementer)
• Jak Kamhi
• Gülten Kazgan (İstanbul Ün. İktisat,Prof)
• Suna Kıraç (KoçHolding)
• Rahmi Koç (KoçHolding)
• Şerif Mardin (Prof.)
• Celal Bayar (eski cumhur bşk.)
• Tugay Özçeri (Dişişleri)
• Hüsamettin Özkan (Başbakan Yardımcısı)
• Selim Sarper
• Sinan Tara (Enka Holding)
• Selahattin Tokay (Yonetici)
• Ahmet Tokuz
• Halil Tunç (İşçi SendikalarıFederasyonu)
• İlter Türkmen
• Memduh Yasa (İktisat)
• Selçuk Yaser (yönetici)
• Erkut Yüceoğlu (TÜSIAD)
Bill Clinton, Antony Lake, Al Gore, George Bush, Warren Christopher, Colin Powell, Les Aspin, James Woolsey (eski CIA direktörü) gibi isimlerin CFR isimli bir komisyona kayıtlı olmaları herhalde sizleri bunca bilgiden sonra şaşırtmaz. Elimizdeki listeler burada yayınlanamayacak kadar fazladır. Ama dünyadaki en ciddi karar mercilerine gelenlerin bağlı oldukları bir örgüt olması herhalde doğal karşılanabilir, üstelik bunların bazıları Bilderberg veya Skulls and Bones Society üyesidirler. Yani hiç kimse hak ettiği ve olması gerektiği için bir pozisyonda değildir bu Yeni Dünya Düzeni'nde. İplerin altında ne kadar iyi oynayabildiği, ne kadar sır tuttuğu ve bu örgütlere ne kadar bağlı olduğu önemlidir onlar için.
neyse konu zaten yeterince dağıldı ama ne nobel sadece nobel ne de tartıstıgımız bir çok şey bunlardan bağımsız.cok basit bir örnek daha neden bizim ülkede bir başbakan seçilmeden önce mutlaka amerika ya ugramak zorundadır???? çünkü iplerin yer bellidir belirli mevkilere geldiğinizde ya da belirli poziyonlara birileriyle görüşmek konusmak zorundasınızdır.bu illa kişilerin kendi kararları seçimleri değildir.artık orada iseniz bi şekilde baglantıya geçersiniz. yani türkiye nin sakin bi kasabasında yaşayarak roman vb yazıp oturdugunuz yerden nobel kazanamazsınız.hep yahudi vb örnekler verdim ama söylemek istediğim
önemli olan güç para ve cıkarlardır.belki bu yuzyılda yahudiler olur diğer yuzyılda başka bir oluşum.
nobel ödülü prestijli bir ödül cünkü cerez niyetine verilen bir şey değil.salman rushdie nin islami fetvaya karşı çıkmasının akabinde gelen ödül gibi.nobel ödülleri kendi bağlamında belki de coğu zaman doğru kişilere de verildi ya da bazen verilmedi.ama hep bir mesaj iletti.orhan pamuk hak etti hak etmedi,vatan haini yok değil vb kısır tartışmalara yerine belki de daha geniş bakmak lazım olaylara.
-ODTÜ Sanat Festivali kapsamında düzenlenen bu söyleşide, öğrencilerden bir tanesi Yalçın KÜÇÜK’ün ‘Şebeke’ adlı yapıtından bir alıntı yaparak Orhan PAMUK’a elimde kayıtlı bulunan şu soruyu yöneltti: “Yalçın KÜÇÜK’ün Şebeke adlı kitabını okuduğumuzda, Yahudi sermayesinin size destek olduğunu söylediğini görüyoruz. Bu anlamda çok çok popüler olduğunuzu, çok çok sattığınızı, ama çok az anlaşıldığınızı söylüyor. Ne söyleyeceksiniz?” PAMUK, bir süre sessiz kaldıktan sonra bu soruyu şöyle yanıtladı : "antisemitizm!"...
-
bu alıntıları sadece örnek olsun diye yaptım.bir şey hakkında yargıda bulunurken tek pencereden bakmak bazen insanları yanıltabilir.