Öncelikle Nobel edebiyat ödülü'nün verilme tarihi daha önceden 12 ekim olarak belirlenmişti.Fransanın O saçma parlemanto kararıyla bu ödülün verilme tarihinin çakışması,arkadaşlarımız her ne kadar inanmak istemese de gerçekten bir tesadüf.Kaldıki batılılarda böyle kör gözüm parmağına mesajlar verecek kadar saf değiller.O.Pamuk'un daha önce açıkladığı görüşlerine toplumumuzun büyük bir kesimi, katılmadı zaten,ama demokratik bir toplum olduğumuzu idda ediyorsak herkesin fikirlerini açıklama özgürlüğüne saygı duymalıyız,kimse Orhan pamuk'un sözleriyle bir şeyleri değiştiremez,o sözlerle vatan elden, gitmez,dünya çapında herkes Ermeni savlarını da kabul etmez,sallamazsınız olur biter.Yapıtlarının edebi değerinin,populist yönden sorgulanmasına gelirsek,emin olunki yazarın o açıklaması olmasaydı,insanlar bu ödülün
alınması ile ilgili bu şekilde düşünmeyecekti,özellikle Yeni hayat romanı'nın çıktığı zamanlar(Sanırım 90'ların ortasıydı)Toplumda bir Orhan pamuk sevgisi peydah olmuştu,bunda iletişim yayın evinin başarılı reklam kampanyasının ve medyanın payı büyüktü tabi,o zamanlar eline hiç kitap almamış adamın elinde Yeni hayat romanı, içinde Orhan pamuk sevgisi oluşmuştu🙂bu yüzden,omurgasız medyanın söylediklerini hemen kabullenmeyin,olayların arka planını da görmeye çalışın,belki o zaman kendini vatansever diye paketleyen tiplerin,en ufak çıkarlarında bu ülkeyi satacak kadar haysiyetsiz olduğunu anlayabilirsiniz.Bir edebiyatçının siyasi düşüncelerini de fazla abartmayın,edebi yapıtlarına bakın,o yazar politikayı çok fazla ön plana çıkarıyorsa,artık yazarlık vasfı taşımıyordur zaten.Bu konuyla ilgili son yazım çünkü bu forumda istisna da olsa,cadı kazanı yaratmaya,ve işi kişselleştirmeye meyilli arkadaşlar görüyorum.Bu tip ortamları sevmiyorum,size iyi yazışmalar.Ben edebiyat konuşmak için diğer yazarların topiclerine bakacağım burada edebiyat konuşulmuyor,olay saçma bir vatan hainliği,vatan sevgisi eksenine saplanıyor çünkü.