Illnino, başın sağolsun. Allah sana ve sevdiklerine sabırlar versin. Umarım merhumun çekeceği acıları önleyen bir ölüm olmuştur.
--
Hayatımda ilk defa bebeğini emziren birini bastım, üstüne bir de bunu olay anında anlamayıp hatuna doğru eğilerek, "aa hoşgeldin" dedim ve öptüm.
Bu mevzudaki öküz ilk etapta benmişim gibi gözükse de, karşı tarafa niye bebeği oturma odasının ortasında emziriyorsun be kardeşim diye sormak istiyorum? Git odaların birine gir, kapat kapıyı, orada emzir yahu bebeğini. Ne bileyim ben böyle bir şey yapacağını... Çok da naif ve iyi niyetli yaklaşmışım, hoşgeldin deme ritüelleri hep inceden asabımı bozduğundan, bir an önce hoşgeldin diyeyim de aradan çıksın modundayken, çocuğu o şekilde kucağında tutuyor olma nedeninin emzirmek olduğu aklıma bile gelmemişti şerefsizim. Noktaları sonradan birleştirdim ve o anda oturma odasında bulunan diğer tanıklara sordum, doğru çıktı...
O halde yapacak tek şey Jeff Murdock'tan bir alıntıda bulunmak olsa gerek;
I didn't see anything good
Güne memeyle başladıysak, bir şekilde devamı gelecek elbette.
Spor salonunda bu The Mask filmindeki Milo muydu neydi, onun cinsinden (Jack Russell?) ufak bir köpek var. Hayvanlar için ölüp bitmesem de, severim yani kerataları. Her gördüğüme salça olmam ama bana biraz yakınlık göstermişse severim ve oynarım filan... Neyse bu geldi önce ayak bileğimi koklayıp yalamaya başladı, ben de kafasını sevmeye başladım. Abi bizi yanlış anlamış olacak ki, önce arka ayaklarının üstüne kalktı (bu noktada halen aklıma o hareketi yapacağı gelmiyor, seviyorum aynen), biraz daha kokladı ve ardından bacağımı bafilemeye başladı. Ulan güler misin, ağlar mısın. Sahibi olan hatun görünce, "sen insanı utandırırsın" gibi bir şeyler söyleyip aldı uzaklaştırdı köpeği, yazık lan utandı kız ahaha. Ben hala gülüyorum o sırada.
Dedim bu kadar absürdlüğün üzerine herhalde sokağa çıktığımda eşek arısı filan kovalar, çocukken yazlıkta olduğu gibi. Yok o olmadı allahtan. Barbuna 36, mezgite 30, lüfer diye kakalamaya çalıştıkları sarıkanata 39 lira çekiyorlarken eşek arısı kovalasa daha iyi ayrıca... Garibim sardalya tezgahta yer bile bulamıyor. Ucuzlasın da balık yiyelim anasını satayım.