enerjinin hareketine,dönüşümüne inanırım,bu rearkarnasyon u mümkün kılabiliyor.ancak ben yine de oyumu hayıra verdim,ruh göçüne inanmıyorum..kendime göre açıklayamadığım sebepler yüzünden
anarchist_hippy demiş ki:... Nasıl ki evrimde maymundan şartlara uyum sağlyarak insan biçimine döndüysek, bilinçaltımızda bu evrim sürecinde bazı temel ve tekrarlanan olaylar, durumlar yer etmiş, bizlerde bunu "içgüdü" olarak tanımlıyoruz... Aslında bilinçaltındaki bilgiler bütünü sadece...[/quote
bu arada gecen baska forumda ben tanrıya inanıyorum ama din olguunu anlayamıyorum demiştin galiba
nasıl hem tanrıya hemde darvinizme mi inanıyorsun 🙁 anlamdım
Perfectionist demiş ki:Ama benim fikrimce tanrının patlamadan sonraki herşeyi anlamamıza izin vermesi fakat o noktayı algılamamıza izin vermemesi çok saçma bir düşüncedir..." .
rockercrane demiş ki:türkiye de nedense daa cok adana-mersin taraflarinda böyle iddaalarla karsilasiliyor.
DaveMustaine_64 demiş ki:Bana çok saçma geliyor, bahsettiğimiz ruh olayı belki olabilir, yani aynı ruh sizin inandığınız düzende başka bir bedene tekrar giriyor olabilir ama eski hayatını hatırlıyor olması biraz imkansız 🙂
Çünkü bahsettiğimiz şey, yani hafıza olayı, insanın ya da ruhun yanında taşıdığı bir hard disk değil ki, girdiği bedne tekrar takınca çalışsın :mrgreen: Hafıza dediğimiz olay sadece beynin içind bulunan iyonların bir dizilime gelmesi. Yani beyninizin bir resmi görmeden önce ve sonraki durumundaki farklar, bazı atom ve/veya iyonların belirli bir düzene göre yer değiştirmiş olmaları 🙂 Ölüp toprağa karıştığımızda kaybolan bir düzen. Tabii eğer beynimizi araştıran bakteriler biraraya gelip yeniden hayata gelecek olan ruha yardım etmiyorlarsa veya ruhani bir hard diskimiz yoksa 😀
nazicik demiş ki:euridike demiş ki:akıllı olan adamın böyle şeylerle işi olmaz
niye cevap verdin ki? :twisted:
aslına bakarsan evet. alayımız salağız. ne işimiz var felsefeyle?
ben çıktım. 😛