Yorum yapmanda bir sikinti yok neden olsun canim? Ne kadar cok mesaj, ne kadar cok katilimci olursa o kadar iyi. Ben onaylamadigim mesajlari dahi okumaktan keyif aliyorum kaldi ki goreceli olan kisimlara zaten diyecegim bir sey yok. Bilhassa bu baslik sessizce ve hayranlikla izledigim bir baslik. Arada teknik hata gorursem ve bilgi/ilgi alanimdaysa duzeltirim o ayri, o da benim Asil topugum. 1000 mesaji coktan gectim o kadar hakkimiz olsun.
Teker teker ama ozel bir sira gozetmeden gidersek:
1- Kendi sistemini taniyorsan aslinda manyetikler uc olsun usta diyebilirsin bence. Onlarin bir suru olculebilir ozelligi var, dc rezistansi, sarim malzemesi, sarim sayisi ve nihayetinde manyetik malzemenin tipi ve ozelligi, bunlar zaten daha rahat secebilelim diye oradalar. Ceteris paribus, deneye deneye neyin sana dogru neyin yanlis geldigini de anlarsin bu da bazi parametrelerle ortusur, sen de onlari kovalarsin. Bunlari takip edip etmemek sana kalmis. Ekipmanin kalani degisirse (gavurca deyim burayla alakali idi) o zaman isler karisiyor, genelleme yapmak bundan dolayi yanlis.
2- N3 setindeki tum Al-Ni-Co alasimlar birbirinden farkli (onerildikleri poziyona gore 3-2-5(kopru)). Samaryum-Kobalt yok.
3- Ilk mesajin sadece duyduklarini/okuduklarini aktardiktan sonra "Ama denemedim.." diye bitmisken ikinci mesajin (editle bir paragraf koymadan once) "Amacımız burada yaşadığımız deneyimleri paylaşmak ve aktarmak.O yüzden yorum yapmakta sakınca görmüyorum." diye bitmisti. Senin mantigina gore yorum yapman biraz sakincali olmus ama bence sorun yok.
😉
4- "Noiseless manyetikler fendercilerin pek hazettiği manyetikler değildir bildiğimce" Burada sadece N3`ten bahsettigini anlamadim ben, benim acimdan hala da boyle okumak zor ama burada ayni fikirde olmamiza gerek yok sevgili
@Clamper. Ama sahi bu Fendercilerin neden haz ettigini Fenderciler biliyor mu yahu? Hele ki konu manyetiklerse. Mesela ben bir tanim yapayim. Netlik sayet baz frekans ve harmoniklerin duzgun bir sekilde elektrik sinyaline cevirilmesi olarak tanimlaniyorsa N3 bence gayet basarili, bunu bizzat olcebiliriz zaten gerisi de spekulasyon olur. Tekrar soyluyorum A-B testinde ben mutlak olarak noiseless konvansiyonel single-coil ayiririm diyen adam beri gelsin, ben sahit olmadim, bu denemiyorsa bosuna tartismamizin bir hukmu yok, N3 ile ilgili tum onyargilar kendi kendini gomer zaten. Benim sahsi kanaatim cok basarili manyetikler oldugu yonunde.
5- Sen her kosulda her turlu yaz asla sakinca falan gorme hele hele bu baslikta... Bana da SX aldiracaksiniz el birligi ile...