Gel vatandaş gel sende cany apple ile renk katarsın başlığımıza 😆Selam, beni de aranıza alır mısınız?Candy Apple Red SST57 ile katılmak istiyorum.
Uzun zamandır strata geçiş yapmak istiyordum fakat bütçem elvermiyordu, hem Epiphone'um satıldı, hem de çok uygun fiyatlı olunca ilaç gibi geldi SX 🙂Gel vatandaş gel sende cany apple ile renk katarsın başlığımıza 😆
Uzun zamandır strata geçiş yapmak istiyordum fakat bütçem elvermiyordu, hem Epiphone'um satıldı, hem de çok uygun fiyatlı olunca ilaç gibi geldi SX 🙂
Okuduğum yorumlara göre değişmesi zorunlu diyebileceğimiz tek şey üst eşik, doğru mudur? Doğru ise, bu konularda çok bilgili olmadığımı göz önünde bulundurarak, mydukkan.com sitesinden bir adet üst eşik linki verebilirmisiniz, al bunu tak diyerekten?
Şudur:
MyDukkan.com :: Graphtech BLACK TUSQ XL Strat Style Slotted Not :: Strat Tipi Eşik
Hayırlı olsun. Nereden edindin SX'i yazıver hele. O renk fazla çıkmıyor, geçenlerde Kadıköy'de gördüm sadece.
Ben ağır modlamaya girdim. Hastalık yaptı, orta ve sap manyetiği de geliyor yakında. Şu ana dek ilginçtir, bir tek üst eşiği piyasada bulamayınca "Bunu da kargo ile alacağım?" dedim, aklı bozup kaburgadan üst eşik kestim. Bir ara Tusq'a da girişeceğim racona uysun diye. Onun dışında gövde sap hariç herşey değişmiş olacak manyetikler de gelince.
Vallahi yazi beklersen, sx strat alip, blue neck, silver mid, gold bridge lace sensor set dizip, fender 20db mid boost ve tbx potu da ekleyecegim. Yani bayagidir planim bu beklersen yazi, ama bana kalirsa bekleme de sonucu ben goreyim ona gore 😀Çok teşekkür ederim 🙂
Belki fırça yiyeceğim, fakat tanıdığım bir müzik mağzasında sipariş verdim denemeden 🙂
Şöyle bir şeye güvenerek yaptım bu işi, bu müzik mağzasının sahipleri muhtabbetim olan insanlar. Muhtemelen gitarı alıp çalınca rahatsızlık verici bir durum olursa kırmayıp değiştireceklerdir. Bir de ne kadar kötü olabilir diye de düşündüm tabi, beklentim çok yüksek değil.
Özellikle elektronik aksam zaten zamanla değişecek mutlaka. Şimdiden manyetik takviyelerini düşünüyorum. Hatta guitarfetish.com da http://www.guitarfetish.com/Clapton-style-mid-boost-circuit-Drive-your-amp_p_194.html şöyle bir şey buldum, ufak tereddütlerim var hakkında 🙂 tahtayı oymadan yerleştirecek yer bulunur mu pili? Kapalıyken tonda bozulma olur mu? gibi.
Manyetik olarak ise yine kafamda deli sorular, lace sensor, fender noiseless... Umarım benden önce birileri aklımdan geçenleri denemek ister de önceden fikir sahibi olurum 😀
Fretler tam çakılmamış olabilir. Ki benim öyleydi 17 ve 18. fretler hafif yukarıda kalıyordu.Plastik çekiç yardımıyla çakarak hallettim.Fretlerin eş yükseklikte olup olmadığını da maket bıçağının metal kısmıyla kontrol edebilirsiniz.SX SST ASH NA gitarımda entonasyon ayarını yapmak deli etti. Köprü tamam, yaylar tamam, teller 10-46 esnetilmiş ve çalınmış ama yeni, standart akord, tel yükseklikleri normal, 10 yıldır yaptığım entonasyon ayarının ne halt olduğunu biliyorum, gitar ayara karşı inanılmaz tepkisiz. Teli uzalt veya kısalt tepki çok az. Aynı derdi yaşayan var mı? Hata konusunda fikri olan?
Yaz çok uzakmış 🙂Vallahi yazi beklersen, sx strat alip, blue neck, silver mid, gold bridge lace sensor set dizip, fender 20db mid boost ve tbx potu da ekleyecegim. Yani bayagidir planim bu beklersen yazi, ama bana kalirsa bekleme de sonucu ben goreyim ona gore 😀
Yurdumuzda var mı bilmiyorum ancak yurt dışında mevcut.@Manweed hocam slowhand tonlarini amfiden ve gitarindaki mid boostdan aliyor direk. Bildigim kadariyla oyle pedalbordu ya da rack sistemi yok. Hikayelerine bakilirsa da gitarlarla ugrasmayi, sokup takmayi cok cok seviyor. Parasizken bile o kadar ugrasan herifi dusunsene. Yine kendi kullandigi gitarlari cok cok pahaliya satildi(koleksiyon mahiyetinde gerci o). Yani tahminen claptonun elindeki gitarlar tonu asiri etkiliyordur. Ama ozellikle herifin sag elini cok dikkatli izle bence. Konu dagildi fazla, kusura bakmayin 😀.
Ben de bir soru sorayim da sxle ilgili, mesajin ilgisizligini kapatayim 😀. Bu sxlerin surf green rengi var midir soyle flamed maple sapli 😀
Yurtdisindan sx getirtirsem konunun onursal uyesi sayarim kendimi soyleyeyim 😀
Lan şeytan diyo sat 52 teleyi , Al bi sx tele bi strat bi hollowbody üstünüde çatır çatır ye
Şeytan diyo güzel bir eşik, daha sert yaylar, fender texas special, ver ustaya...
madem öyle şu modlu bebeğin resmini gösterip ayrıntılı , sesini de bize dinletsen🙂 zira bu akşam edineceğim sx srv sky ile modlama işine girişeceğim 😉de..Ben aynen bunu yaptımdı.. Üst eşik, fender burgular, fender MIM köprü, Hantug pirinç blok, 5 yay, arka kapak çıktı, manyetikler texas special ler ile değişti..
Elinize sağlık...Ben aynen bunu yaptımdı.. Üst eşik, fender burgular, fender MIM köprü, Hantug pirinç blok, 5 yay, arka kapak çıktı, manyetikler texas special ler ile değişti..