Arkadaşlar selamlar. Ben dün sahibinden.com'dan sx sst62 strat sipariş ettim ve fabrikasyon olarak rosewood klavyenin bitiminde küçük bir çatlak vardı bugün Eskişehir'de luthier Ercan ustaya götürdüm klavye çatlağını kapatıp köprü yaylarını ayarlatmak için. Eşiğini değiştireceğim, string treeleri değiştireceğim ve akort kulakçıklarını değiştireceğim şimdilik. Ayrıca gitarın sap ve gövde birleşim kısmında alt trafta bir mm boşlu var imalat hatası olarak. Ercan usta bunun sustaini etkilemeyeceğii ve sadece görsel bir sorun olduğunu söyledi. Gitarın üzerinde fabrikasyon olarak vintage burgular var. Do - re muzikte dr parts vintage akort burgusu buldum elli küsür liralık bir set. Sizce bu burguları takmalı mıyım? vintage tip olduğu için sorun devam eder mi yoksa markası iyi midir? eşik için de eski cort g-254 gitarımın grafit üst eşiğini ve string treelerini kullanmayı düşünüyorum. Normalde tremolo köprüyü değiştirme planım vardı fakat Ercan usta ''şimdilik köprü seni idare eder ben yay ayarını yaparım onun'' dediği için erteledim. Tavsiyeleriniz nelerdir?
Bence gitarınızı bir süre kullanın, problem yaşadığınız veya beğenmediğiniz bir parçası olursa değiştirin. Burguların işi gitarı makul seviyede akortta tutmak. Kaçırmıyorsa 10 TL'lik de 500 TL'lik burgu da aynı işi yapmış olacak.