CedriX demiş ki:Sormak istedigim bir sey daha var. Bel kismini nasil calistirabiliriz? 5-6 aydir surekli sinav ve mekik cekiyorum ve kollari calistiriyorum. Artik guzel sonuclar vermeye basladi ama oralar guzellestikce baktim ki bel kismi kalcanin ust tarafinda yaglar hala ilk gun oldugu gibi duruyor. Kosma falan gibi seyler ile gitmedi. Vucut ucgenlesiyor ust taraflar guzel oldu ama orda kalan az bir yag yuzunden guzel durmuyor ve haliyle pantolon bedeni de dusmuyor 🙂 Tam olarak bel mi orasida tam nasil aciklayabilirim bilmiyorum aslinda. Sirtin assagi kismi kalcalarin ustu. Karin tamamiyle duzlesmis durumda ama yan taraflarindan yag cikiyor. Insallah aciklayabilmisimdir 🙂
Insallah birisi bir sey diyebilir 🙂
CedriX demiş ki:Sinav cekerken vucudun tam olarak hangi kaslari calistiriyorsun? Az calistirdiklarinida söyleyebilirsiniz. Gögusler, kollar ve omuzlar calisiyor biliyorum ama kolun hangi kismi calisiyor örnegin? Sirtta hic bir kas calistiriyormusun?
kaanengin demiş ki:Bu basliga yazan tecrubeli arkadaslara bir sorum var.
Uc sene once body building yapmaya basladim ve is nedeniyle ara vermek zorunda kaldim. Tabiki bu arada aldigim butun kilolari geri verdim.
Simdi evimde yeteri kadar agirligim ve guzel bir istasyonum var.
Agirlik calismaya devam etmek istiyorum fakat fazla hacim kazanmak istemiyorum. Simdi diyeceksiniz o zaman niye agirlik calisiyorsun? Ben de soyle cevap verecegim: Agirlik calistigim zaman kendimi cok iyi hissediyorum, malum endorfin vs. hormanlar beni cok daha dinc zinde tutuyor.
Neyse soruma gelince, malum hacim kazanmaktan ziyada saglik ve kondisyona agirlik vermek istedigim icin gogus haraketlerini 2x25, omuz haraketlerini 2x15, biceps, triceps vs. haraketleri de 2x20 yapiyorum. Bu sekilde calismak amacim icin dogru yontem midir? Amacim dedigim gibi hacim kazanmak degil, kondisyon ve dayaniklilik arttirmak. Bu konuda baska tavsiyeleriniz olabilir mi?
kaanengin demiş ki:Arkadaslar, verdiginiz cevaplar icin tesekkur ediyorum.
Atalay arkadasim,
Haraketleri iki setten uc sete cikarmam gerektigini soylemissin ve bence haklisin da. Fakat burada ufak bir problemim var. Gunluk calismam 15 dakika isinma, 45 dakika agirlik ve 5 dakika da gerdirme seklinde. Eger haraketleri iki setten uc sete cikartirsam calisma surem birbucuk saate yakin olacak ki bu sure sanirim olmasi gerekenden biraz fazla. Bu durumda eger haraketleri ikiye bolersem, yani bir gun gogus omuz , diger gun kol sirt vs. calisirsam zaten haftada ortalama uc gun calisabildigim icin calistigim bir bolgeyi bir daha calistirmam 4 gun sonraya falan gelmis olacak. Bu durumda yine de vucudu ikiye bolup calismak sence dogru olur mu?
kaanengin demiş ki:Arkadaslar, verdiginiz cevaplar icin tesekkur ediyorum.
Atalay arkadasim,
Haraketleri iki setten uc sete cikarmam gerektigini soylemissin ve bence haklisin da. Fakat burada ufak bir problemim var. Gunluk calismam 15 dakika isinma, 45 dakika agirlik ve 5 dakika da gerdirme seklinde. Eger haraketleri iki setten uc sete cikartirsam calisma surem birbucuk saate yakin olacak ki bu sure sanirim olmasi gerekenden biraz fazla. Bu durumda eger haraketleri ikiye bolersem, yani bir gun gogus omuz , diger gun kol sirt vs. calisirsam zaten haftada ortalama uc gun calisabildigim icin calistigim bir bolgeyi bir daha calistirmam 4 gun sonraya falan gelmis olacak. Bu durumda yine de vucudu ikiye bolup calismak sence dogru olur mu?
yoğun olarak triseps ve göğüs kasları çalışırCedriX demiş ki:Sinav cekerken vucudun tam olarak hangi kaslari calistiriyorsun? Az calistirdiklarinida söyleyebilirsiniz. Gögusler, kollar ve omuzlar calisiyor biliyorum ama kolun hangi kismi calisiyor örnegin? Sirtta hic bir kas calistiriyormusun?
kaanengin demiş ki:Bu basliga yazan tecrubeli arkadaslara bir sorum var.
Uc sene once body building yapmaya basladim ve is nedeniyle ara vermek zorunda kaldim. Tabiki bu arada aldigim butun kilolari geri verdim.
Simdi evimde yeteri kadar agirligim ve guzel bir istasyonum var.
Agirlik calismaya devam etmek istiyorum fakat fazla hacim kazanmak istemiyorum. Simdi diyeceksiniz o zaman niye agirlik calisiyorsun? Ben de soyle cevap verecegim: Agirlik calistigim zaman kendimi cok iyi hissediyorum, malum endorfin vs. hormanlar beni cok daha dinc zinde tutuyor.
Neyse soruma gelince, malum hacim kazanmaktan ziyada saglik ve kondisyona agirlik vermek istedigim icin gogus haraketlerini 2x25, omuz haraketlerini 2x15, biceps, triceps vs. haraketleri de 2x20 yapiyorum. Bu sekilde calismak amacim icin dogru yontem midir? Amacim dedigim gibi hacim kazanmak degil, kondisyon ve dayaniklilik arttirmak. Bu konuda baska tavsiyeleriniz olabilir mi?
kosovian demiş ki:yoğun olarak triseps ve göğüs kasları çalışırCedriX demiş ki:Sinav cekerken vucudun tam olarak hangi kaslari calistiriyorsun? Az calistirdiklarinida söyleyebilirsiniz. Gögusler, kollar ve omuzlar calisiyor biliyorum ama kolun hangi kismi calisiyor örnegin? Sirtta hic bir kas calistiriyormusun?