Do-Re tecrübesi :
Aldığım Gitar
Schecter C-7 Multiscale Silver Mountain 7 Telli Elektro Gitar (Blood Moon) En Uygun Fiyat Garantisi ile Dore Müzik'te! Aynı Gün Kargo, Ücretsiz Teslimat ve Peşin Fiyatına Kredi Kartına 6 Taksit Seçenekleri ile Güvenle ve Hemen Satın Alın!
www.do-re.com.tr
Tarih : 11/11/2021
Fiyat : 14.509 TL ( Güncel fiyatı : 44.258 TL )
Kargo : UPS
Gitar başka bir marka gitarın kutusu içinde geldi. Tek kutu içine naylonsu birşeye sarılıydı. Kutu içinde sabitleyici herhangi bir parça vs yoktu. Kargocunun fevri bir hareketiyle gitar çöp olurdu muhtemelen. Şanslıydım sağlam ulaştı.
Teller paslıydı. Tel yükseklikleri, entonasyon vs ayarlanmamış, teller neredeyse sapa yapışıktı.
Gitar geldiğinde sesini duyabilmek için telleri değişip, yükseklik ve entonasyon ayarı yapmak zorunda kaldım önce.
Zuhal tecrübesi :
Aldığım gitar
IBANEZ RGD61ALET-MGM / RG Elektro Gitar, IBANEZ ürünleri en uygun fiyatlarla Zuhal Müzik'te.
www.zuhalmuzik.com
Tarih : 16/11/2022
Fiyat : 36.237 TL ( Güncel fiyatı : 51.900 )
Kargo : MNG
Bu gitar da başka bir ürünün kutusunda naylona sarılı geldi. Biraz daha fazla sarmalayıp sabitlemeye çalışmışlar ama... Yine kırılmadan ulaşması büyük ölçüde şansa bağlıydı ve şanslıydım yine.
Defalarca uyardığım için tellerini değişip ayarlarını yapmaya çalışıp yollamışlar 😊
Evertune köprü ve baritone bir gitara takabileceğiniz teller belli aralıklardadır. O aralıkla alakası olmayan teller takıp akord etmeye çalışıp yollamışlar. Evertune köprünün ne olduğundan habersiz birileri tarafından. Orijinal Evertune alyanını da kaybetmişler. Muhtemelen yıllardır ortalıkta ona buna ayar çekip durdular zaten o alyanla
😀 arayıp istedim... sonuç kara delik.
Bu gitarı da çalabilmek için tellerini değişip yeniden ayar çekmem gerekti.
USA yada UK fiyatı 1300-1500 $ arası üst segment gitarlar bunlar. Genelde orijinal iç ve dış iki kutuda, sabitlenmiş ve -Schecter in özellikle titiz davrandığı bir konu- ayarları yapılmış çalınmaya hazır bir şekilde yolladığı gitarlar bana bu şekilde ulaştı.
Sonuç : Yeni bir gitar aldığınızda heyecanınızı kursağınızda bırakan, lakayt iki işletme.
Not: Mydukkan her zaman favorimdir. Profesyonel ve titiz bir marka. 15 yıldır, alacağım her ürün için ilk mydukkan a bakarım. Varsa, fiyat bile araştırmadan sipariş veririm. Bazen başka yerde daha ucuzunu görsem bile umurumda olmaz. Onlarca ürün aldım, bir kez bile sorun yaşamadım. Maalesef bu gitarlar stoklarında olmadığı için dore ve zuhal e mecbur kaldım.