Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

İyi akşamlar dostlar elektro gitar alcam taksitle ikinci el şimdi ştd mh400 nt var 1100 tl ye bide ltd m1000 deluxe var hangisini alayım sizce max 5 ay sonrada amfi alcam ner dersinİz
 
Ltd M1000 Deluxe tabiki daha üst model ve daha pahalı bir gitar, bildiğim kadarı ile gövde düz biçimde geliyor,alder (kızılağaç - daha tiz karakterli diyebiliriz), floyd rose sistemi var, çalım kolaylığı açısından daha rahat ve Kore üretimi.
Mh 400 Nt ise sabit köprülü (tune o matic),maun ağacı (mahogany: daha bas karakterli diyebiliriz) yeni seri ise muhtemel Endonezya üretimi.
Kısacası şekilleri dışında aynı manyetikleri kullanmaları dışında çok da birbirlerine yakın gitarlar değiller.
 
Son düzenleme:
Boşver ikisinide sana ibanez grg 170 dx ve cort amfi verelim 15 wolt gitarın henüz jilatinleri üstünde duruyor yeni kokusu üstünde elektro klasik alacağım için acil satmam lazım
 
Ltd M1000 Deluxe tabiki daha üst model ve daha pahalı bir gitar, bildiğim kadarı ile gövde düz biçimde geliyor,alder (kızılağaç - mid karakterli diyebiliriz), floyd rose sistemi var, çalım kolaylığı açısından daha rahat ve Kore üretimi.
Mh 400 Nt ise sabit köprülü (tune o matic),maun ağacı (mahogany: daha bas karakterli diyebiliriz) yeni seri ise muhtemel Endonezya üretimi.
Kısacası şekilleri dışında çok da birbirlerine yakın gitarlar değiller.

matching_guitar_woods.gif


Bu resimden de anlaşılacağı gibi maun aslında daha mid tone sahip kızılağaç ise daha bas tona sahiptir.
 
Fiyatı fazlaymış. Bana yüksek geldi.

Benim bugüne kadar en çok özlediğim gitarlarımdan biridir M1000. Klavyesi çok iyidir. Kalitesi tartışılmaz. Tam anlamıyla ömürlüktür.

Belki manyetik değişimi yapılabilir. Ben Seymour Duncan TB14 ve SH2 ile değiştirmiştim EMGleri ve nefis tınlıyordu.

Kesinlikle tavsiye ederim.
 
Yakın zamanda bende bir schecter alma düşüncesindeyim. Danıştığınız gitarlara göre daha sert tonlar çalacaksınız, bu nedenle schecter hellraiser ve blackjack serilerini kesinlikle öneririm. Son zamanlarda 3-4 blackjack sls dolaşıyor forumlarda bi araştırın derim çok rahat ve güzel gitarlardır.
 
Geri
Üst