Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

PRS. Sorunsuz gitarlar. Birkaç luthier bana fiyat performans olarak da gerçekten kaliteli olduğunu ve tamire en az gelen gitarlar olduğunu söyledi. Madem denedin tonları hakkında bir şey demeye gerek yok. küçük lambalı bir amfiyle seni epeyce memnun edeceğine inanıyorum. Ben mesa mini rectifierla denemiştim ve bayağı hoşuma gitmişti.
 
Bende PRS SE Custom 24 mevcut. 25. yıl üretimi. 2010 model.

Şu anki düşüncem bu gitarımı (olağanüstü bir gelişme olmazsa) satmak aklımın ucundan geçmiyor.
Köprüde seymour duncan sh4 zebra modifiyesi mevcut. neck pozisyonu stock manyetiği üzerinde, ilerleyen zamanlarda sh2 modifiyesi düşünüyorum.
Bana Her anlamda yetiyor.
LTD yi denemedim bilmem ama PRS se custom 24 soranlara tavsiyem gözü kapalı alsınlar.
 
İki gitara da sahibim, Ec1000T versiyonu var. Modifiyeli coil split ve phase reverse mevcut. Wilkinson paf taklidi manyetiklerle kullanıyorum. Kalın gövdeli olduğu için bass tepkisi daha iyi , daha dolgun ve yoğun bir tonu var. İstediğimde normal Les Paul tonu istediğimde de single tonları alıyorum çok memnunum. Prs Se Custom 24'e gelirsek öncelikli olarak daha hafif , 24 perdeli bir gitar. 2012 sonrası strat tipi switchli versiyonu var. Ec1000T ye göre daha strata yakın (yanlış anlaşılmasın manyetikler single'a dönüşebilse bile strat single'ı ile alakası yok). Yeri geldiğinde pop, funk, klasik rock ve heavy metal çalarken prs , daha yoğun tonlar için blues, hardcore, hard'n heavy müzik için Ec1000T kullanıyorum (özellikle de drop akortlarla). Bu arada düz alacağınız ec1000 genelde emg set ile geliyor. Gitardan çok farklı ton almak istiyorsanız manyetik ve elektronik modifiyesi şart. Daha önce Gibson Les Paul studio, standard, Jackson dkmg, Fender Meksika, Epiphone Les Pauller kullandım gerçekten bu iki gitar mevcut gitar arayışımı sonlandırdı. Modifiye ettikten sonra eğer klavyeleri ve ergonomisi hoşunuza giderse uzun seneler kullanırsınız. Şu an gözümün gittiği tek gitar Mayones ve benzeri 7 telliler :)
 
Ben ec1000 kullanıyorum crunch parçalarda gayet güzel ton alıyorum ama cleanleri için aynı şeyi diyemem. Ayrıca çaldığım en rahat klavye şu ana kadar :) Prs kullanmadım yorum yapamam o yüzden ama ec pişman etmez. Gene de denemek lazım
 
PRS Se Custom 24'üm vardı, 1 hafta önce sattım. Satma sebebim neredeyse sadece metal çalmam. Gitar gerçekten güzel bir gitardı, fret-buzz sıfıra yakındı teller klavyeye yakın olmasına rağmen. Ton olarak söyleyebileceğimse, her tarza gider. Hatta bir eleman geldi denedi, Jazz, Blues çaldı öttürdü gitarı.
Ec1000 metalci gitarı, metalin çok dışına çıkamaz diye düşünüyorum. Bir de şuna dikkat et ec1000'de, kısa skala yani 24,75 tel uzunluğuna sahip ama 24 perde. Bu da perde demirleri arasındaki mesafe daha düşük demek. Son perdelere ulaşmak daha zor uzun skala gitarlara göre. Bilmiyorsan önemli bir bilgi olacaktır.
 
Yo bildiğim bir bilgiydi de. Benim parmaklar çok da büyük değil. Bu yüzden bir yere kadar benim için avantaj.
O eleman dediğim senmişsin Burhan kardeş, ben de Berdin :)
Ec1000 sana gitmez, metalci gitarı o. Ama dediğin gibi dediğin Ibanez iyi çıksaymış tam senlikmiş. 1800 liralık bir PRS Se Custom 24 ilanı vardı hala duruyor mu bilmiyorum, onu kaçırmamaya çalış. Dolar uçtu fiyatları iyicene artıracaklar.
 
Öncelikle Selamlar Saygılar forum ahalisi.

Blues/Jazz gitar önerisi başlığımı hatırlarsınız. Kafamda o başlık için alacağım gitar belli olduktan sonra, sırada sert müzik yahut, shred tarzı sololar atabileceğim bir süperstrat arıyorum. Ana kriterim versatil olması ve 5000 tl'yi geçmemesi. Teklif yapmayın çünkü haziranda alacağım gitarı.

Diğer kriterlerime gelirsek;
-Floyd Rose tarzı locking tremolo
-HSH, HSS, HH (Coil split) olması öncelik HSH'de.
-Tercihen 24 perde olması
-Schecter hariç ( tiksiniyorum shecterden sebebini sormayın, daha önce hellraiser c-7 vardı.)
-Uygulanacak Tarz; Metal ve türevleri ki chunk denen o palm mute'u verecek outputu ve cleanlerde soft, harmonic tonu arıyorum.

Aklımdaki gitarlar;
Ibanez Rg 2550 (Dimarzio TZ-TV-AN manyetikli olanı)
Ibanez Rg 3xxx, Ibanez S, Ibanez JS1200, Charvel So Cal, Prs S2 Custom 24.

Şimdiden önerinizi bekliyorum. Bu arada yüzüklerin efendisine selam olsun.

Ash nazg durbatulûk, ash nazg gimbatul,
Ash nazg thrakatulûk agh burzum-ishi krimpatul.
 
Abi neden süperstrat şeklini sevdiğin için mi?
İlk olarak. SingleCut (Lp, Ec kasa) kasayı çok sevsem de çalacağım tarzın gitarı değiller ruh ve gitar yapısı, şekli vs olarak. SüperStrat kasalarda 80'ler ruhu var hele ki aşırı modern bir görüntüsü yoksa.
Evh, Satriani, Vai gibi gitaristlere hayranlığımda tetikliyor bunu. Ek olarak Lp kasaların sapı çok kalın ve rahatsız ediyor beni. Set neck yapının çıkıntısı da fret access denen olguyu zorlaştırıyor. Hele ki 17. Perdeden sonra. Soloya uygun gitarlar değiller. Zakk Wylde, Gary Moore gibi istisnalar hariç.
 
İlk olarak. SingleCut (Lp, Ec kasa) kasayı çok sevsem de çalacağım tarzın gitarı değiller ruh ve gitar yapısı, şekli vs olarak. SüperStrat kasalarda 80'ler ruhu var hele ki aşırı modern bir görüntüsü yoksa.
Evh, Satriani, Vai gibi gitaristlere hayranlığımda tetikliyor bunu. Ek olarak Lp kasaların sapı çok kalın ve rahatsız ediyor beni. Set neck yapının çıkıntısı da fret access denen olguyu zorlaştırıyor. Hele ki 17. Perdeden sonra. Soloya uygun gitarlar değiller. Zakk Wylde, Gary Moore gibi istisnalar hariç.
Abi mesela blues tarzını sevdiğimden uçuk kaçık bir kasa tercih etmem ama hard rock çalarken de içimden ulan bir neck thru Warlock warbeast mockingbird ne bileyim en kötü flyin v kasa gitar olsaydı diye geçiririm o yönden zakk wylde ın özel tasarımlar mesela wylde audio Gitarları pek fiyatını bilmiyorum ama mesela dime kasalar explorer kasa belki daha çok hoşuna gider diye düşündüm
 
Geri
Üst