Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Bende blackstar HT-1 vardı, ses cleande çok temizdi, overdrive kanalı lambalı olduğundan çok başarılıydı (biraz sert de kaçıyor tabii) fakat ben blues çalan biri olarak stratocasterı bağlayıp gaini saat 6.30-7 arası ayarladığımda Vintage Fender amfi tonu yakalıyordum, öneririm.
 
Hepinize çok teşekkür ederim. Peki önerebileceğiniz uygun fiyatlı (şuanki amfimle takas yada üzerine bir miktar ekleyebileceğim mini kafa+kabin öneriniz var mı?)
Birde şu joyonun american sound amfi simulatör pedalı var onunla birlikte birde kabin alsam beklediğim performansı alabilir miyim?
 
Merhaba,
Yukarıda da belirttiğim ikinci el bir marshall dsl5c aklıma geliyor. Yine ikinci el bir blackstar ht5c (yanılmıyorsam modelin adı bu idi) olabilir. Ancak blackstar sizin istediğiniz tonu sağlar mı bilemem tabii, o iş sizin zevkinize kalmış.
Öncelikle elinizdeki ampliyi satmanız daha sonra bakmanız en azından bana daha mantıklı geliyor. İd core amplinizi bu tarz lambalı amplilerle takasa sokabileceğinizi zannetmiyorum. Bir od pedalınız da vat ihtiyaç duyarsanız onu da amplinizin önüne koyabilirsiniz. Umarım aradığınızı bulursunuz.
Esenlikler dilerim.
 
Laney Linebacker Lr20yi inceleyebilirsiniz.Gördüğüm kadarıyla pek bilinen bir amfi değil ancak kullandığım sürede pedallara uyumu çok iyiydi.Kendi üstündeki tonları çok iyi sayılmazdı ama yine de bir göz atabilirsiniz.
 
Arkadaşlar öncelikle merhaba!
Şimdi yakın zamanda bi Jackson USA Dave Davidson sipariş ettim Andertons dan ve Ekim-Kasım da elinize ulaşır dediler. Şu anki ekipmanım bir Fender Mustang GT100 ve Bir tane EMG li Gibson Les Paul Custom(zuhalden almıştım çok yardımcılar ve zuhalde taktırttım emg leri). Şimdi amfiyi satacağım ve üstüne biraz para ekleyeceğim. Sorum şu . Param şu 2 amfiye yetiyor beğendiklerim arasından. EVH 5150 III EL34 ve Mesa Mini Rectifier. Mini Rectifier Dore müzik te var ve onu sıkıntı olmadan alabilirim. Fakat EVH yurtdışından geleceği için gümrükte sıkıntı olurmuş. TSE lambalı amfilere gıcık kapmış galiba :) Neyse arkadaşlar siz olsanız hangisini alırdınız ya da başka öneriniz var mı bütçe 7-8 bin TL. Bu arada uzun bi zamandır Melodic,Proggressive ve Technical Death metal le ilgileniyorum. Örnek gruplar, Revocation, Children Of Bodom, In Flames, Gojira. Herkese şimdiden teşekkürler.
 
Ben de BJ ve Classic 50 kullanıyorum. EMG manyetikli gitarım da var, pasif manyetikli de. Hepsinden güzel sonuçları alıyorum. Evde de çalıyorum ama tabi bu amfileri tüm gücüyle kullanmak imkansız. Yine de iki amfi de sahnede veya evde (benim için) makul seviyelerde kullanılabilen amfiler. Manyetik filan yorumlarına bakmayın, kişiye göre değişen bir şey. Hiç başka bir alet edevat olmadan (pedal vs) evde pratik yapmak istiyorsanız, sahnede kullanmayacağım diyorsanız yine severek kullandığım Yamaha THR 10 (krem rengi olan) dışında başka bir şeye ihtiyaç duymayabilirsiniz. Yamaha dışında hiçbir şey kullanmıyorum evde artık. Geri kalan ekipman sahne veya kayıt dışında yatıyor. Bir bakın derim. Kolay gelsin.
 
Merhaba arkadaşlar

Laney mini st serisi amfisi olan veya deneyenler var ise yorumlarinizi alabilirmiyim?
İronhearth, lionhearth ve st serileri arasında sadece görsel farklar mi var

Güzel akıllı cihazlar ile uyumlu olan tonebridge aplikasyon ile stabil çalışıyor mu

Deneyimlerinizi ve bilgilerinizi paylasirsaniz çok sevinirim fiyat ve portatiflik olarak iyi duruyor :)

Teşekkürler
 
Küçük boyutlarda, ev kullanımına uygun, mümkünse bilgisayara ses kartı olarak kullanmama izin verecek bir amfi arıyorum. Bütçem 2.el olarak 1000-1500 lira arası.
Katana mini veya blackstar mini düşünüyorum ama ses kartı olarak kullanılmıyor galiba. Modellemeli olursa daha güzel olur. Tavsiyelerinize açığım.
 
Geri
Üst