Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Hotamis hocam açıklık getirdiğin için çok teşekkür ederim mesaj atabilirmisin bi prosesörlerle ilgili konuşacağımda :)
keremdnmz634 usta elimde epiphone sg special gitar var gerçektende denediysen bilirsin çok sağlam tonları var gitarın, amfi olarak elimde boston ga-15r var ama iyi bir prosesör amfiyi kapatıyormuş öyle diyorlar.
 
Bence analog dizmek için erken... ne dizersen diz sağlam ton alamayacaksın boston amfiyle olmaz o. Önce amfi almalısın birtane.
İlla amfi sağlam olmasada giricem bu işe dersen bence tech 21 sansamp alarak başlamalısın bence...
 
Aynen, oldukça tuzlu. Buradan hemen bir özür diliyorum çünkü konuyu detaylı incelememişim. Bahsettiğim pedal oldukça profesyonel cihaz. Dolayısı ile ampullü amfilerle kullanıldığında tadını hissedersiniz. Arkadaşların çoğu da bahsetmişler zaten. En azından iyi bir amfi almanız sizin için yararlı olacaktır. Piyasayı çok iyi bilmiyorum ama şöyle 500liraya lambalı (marka pek bilmem ben:D)2.el bir amfi bulacağınızı düşünüyorum. Ayrıca forumda 'tonguch' nikli selahattin bey var. Adam gerçekten çok makul fiyatlara, özellikle vurguluyorum; el yapımı harika amfiler(beyaz renk ampullü:p)yapıyor.Onunla irtibata geçiniz. Neyse konuyu fazla dağıtmayayım. Saygılar..
 
eğer sert müzik yapıyosan sans amp gt2 al direkt koşup. yok o çok sertse, boss OS2 al . hem over drive hem distortion. ilk başta bu ikisinden birini al. elindeki ampliyle bile çok mutlu ederler seni . sonra ihtiyaca göre belirlenir diğerleri...
 
Analog dizecek isen ikinci el sansamp gt2 pedal alınabilir.Yanına yine boss delay pedalı ekliyebilirsin.Üstüne az birazda paranda artar gibi.Belki az bir eklemeyle birde wah yada bir tane daha efect pedalı katabilirsin setubına. Yada prosesör olarak ikinci el pod serilerine bakabilirsin. Pod'un hd serileri fena değil. Boss ve pod kullanmış biri olarak bence boss'un efect katları, pod'un ise amfi ve kabin katları daha başarılı. Yada pod 2.0 alınabilir ikinci el yine.Paranın büyük kısmı cebinde kalır. Aleti incelersin efectlere ısınırsın. Tam olarak ne istediğine karar daha rahat verebilirsin. Ürün alırken mümkün oluğunca kendi setubınla denemeye çalış.
 
Sana tek bir sey soyleyecegim ve yaparsan bana dua edeceksin. Boston amfiyi sat, uzerine oradan gelen parayi koy, ikinci el Blackstar HT5-R kovala. Ne pedal ne bir sey, V-Twin alsan da Boston'a girdikten sonra her sey yalan ;)
 
Önce ikinci el, eski yerli de olsa bir lambalı. Duruma göre lambaları da istediğin marka ile değiştirirsin daha sonra. (Yerli yapımları asla küçümseme ;) ). Lambalı amfinin pedal performansı çok başkadır. Tatmin edici distortion pedalı olarak EH Metal Muff, Digitech (veya bulursan) Dod Death Metal, Boss MT-2 veya Sansamp derim. Saydığın soundlar az çok mid ister. Onun için eq katında "Mid" hatta yanında "Mid Scoop" (veya "Mid Frequency") seçeneği olan bir pedal alsan daha iyi olur. Ama amfi transistörlü olacaksa Sansamp en iyi seçeneklerden biri olur. Bolca yorum oku ve video izle desem de, idealindeki setupı önce kafanda sonra boardunda kurman yine de az-çok zaman alacaktır. Kolay gelsin...
 
Şimdi lambalı amfi alsam dahamı iyi tonlar alacağımı söylüyorsunuz?
Daha iyi tonlar alacağın zaten kesin. Birkere gerçek tonlar alacaksın. Birşeyin modellemesiyle üretilmiş tonlar değil. Piyasadaki overdrive, distortion preamp hatta tranzistörlü / hybrid amfilere bak, hepsi lambalı amfiye benzer tonlarımız var diye reklam yapmaya çalışır. Lambanın sıcaklığına alıştığında zaten başka birşey de çalamaz olacaksın. Tuşen de lambalı amfiyle daha hassaslaşıcak ve karakter kazanıcak çala çala ister istemez.
 
Digitech DF 7 Al işi bitir.Yaygındır.Uygun ücretlerde bulabilirsin Lead tonu da yapmak istiyorsan Üzerine Boss GE 7 Equalizer veya Tube Screamer alabilirsin. Bu kadar basit. Tüm sorunların çözülecektir.
 
Geri
Üst