Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı


Amfiler konusuna diyeceğim bir şey yok. Hatta "keşke Kanada veya Amerika'da tavnhauslarda mı yaşayaydık ne?" diyerek temennşsel açıdan katkıda dahi bulunurum bakış açına. Ammaaa!!! Yahu Rangemaster de ne ucuzmuş?! Hatta satıcısının sahibinden sitesinde de hesabı olabilir diyorum... :D
 
ben de laney aor pro tube kovalıyorum netten ama yurt dışından kafa getirmek mesele. bir de oldukça eski aletler olunca kıllanıyor insan. 80ler tonunda en çok ada mp-1 konuşulur lakin laney aor serisi 80lerde ve 90larda en çok kullanılan amfilerden biridir. criss olivanın kullanması bile benim için yeterli referans. :) neyseki GH50L ile idare ediyoruz.

2176715390_8de6def202.jpg


Can kişi gene mühim bir noktaya ehemmiyetle tebarüz ettirmek suretiyle bizi yine can noktamızdan vurmuş :)
 
aynen. ama aradaki fark ne ki? cidden. od ve distortion. :)
od srv ise dist satriani :) ama dist kullanmak amatörlük hadisesine katılmıyorum. pek çok büyük müzisyen var dist pedalı kullanan. keza amfinin gain karakteri yetersiz ise od bağlasanız da isteğiniz gain miktarını alamayabilirsiniz. bu durumda kaliteli bir dist pedalı işinizi görebilir. herkes mesa ya da soldano gibi high gain amfiler alacak bütçeye sahip değil. ayrıca ben de alltube bir amfi kullanıyorum ama ev ortamında lambalara çok fazla yüklenemediğim için dist pedalı daha çok işimi görüyor . gönül ister sadece amfi drive ile çalalım ama belli wattın üstünde bedroom hadisesinden mümkün değil.
 
Amplinin gain karakteri yetersiz ise yeterli hale getirecek bir boost pedalı seçmelisin. Yada ampliyi baştan yeterli seçmelisin. Yanlış seçim yapman zaten amatörlük birde olmadı distortion pedalı alayım demek, üstüne mum dikmekten başka birşey değil. Eğer sen tam bir lamba sıcaklığı istiyorsan, harmoniği lambalı ampli katlarında üreteceksin, burda ki nokta lambaların harmonik üretme biçimin solidstate elemanlardan sevdiğimiz şekilde farklı olması. Distortion pedalı ile bu noktayı kaçırmış oluyorsun, harmoniği ampli yerine pedal içinde üretiyorsun.
Diğer mevzu, Lambalara yüklenmenin(master volume) amacı power katının da harmonik üretmesini sağlamak, eğer sen distortion pedalına ihtiyaç duyacak kadar high gain bir sound ile çalıyorsan lambalara yüklenmeye ihtiyacın yok zaten. Yüklenmenin isteği, tonu hafif kırmak içn yapılan hadise, senin durumunda pre katının yeterli şekilde kırılmasını sağlaman lazım buda en güzel bir boost pedalı ile yapılır, anlatmaya çalıştığımız bu.
 
Sadece evde kullanacağım vede belki küçük çaplı açık hava konserlerinde ama şuan öyle bir durum yok ,çaldığım tarzlar garry moore,zakk wylde ,jimi hendrix arada satrani,vai , marka olarak kafamda fender,blackstar falan varda ama yinede sizin önerilerinizede ihtiyacım var ,Son olsun istiyorum yani en azından bir süre için .Şimdiden teşekkür ediyorum önerileriniz için.Dediğim gibi limit 1200 ama 100 tlk falan oynayabilirim
 
santana dediğim adamların hepsi marshall mı kullanıyor bi vai marshalla hiç görmedim ben genelde carvin ben çaldığım tarzları söyledim onlar ne kullanıyor diye sormadım ayrıca steelstring ben şahsen ht1 kafa kabini denedim ht5 ev için biraz fazla olmaz mı ya
 
gitarım fender american strat.hard rock ve metal tonlar ağırlıklı çalmak istiyorum özellikle iron maiden.henüz profesyonel olmadığım ve apartman dairesinde çalacağım için çok para ayıramıyorum ve çok güçlü olmasına gerek yok diyorum.marshall mg 15fx ile rolandmicro cube arasında kaldım.prosesör alabilirim de almayabilirim de amfiye bağlı.amfilerin fiyatları yakın.ama istediğim tonları hangisiyle daha iyi alabilirim acaba??
 
Geri
Üst