Aynen.belli basli karakterde bir ton ariyorsunuzdur ornegin stoner/sludge turevlerindeki gibi fuzz'a batirilmis tonlar, o zaman bir fuzz pedali kullanirsiniz, ya da 90'lar oldschool swedish death calacagim diyorsunuz, o zaman bir Boss HM-2, falan fistan diye gider
Şunuda ekleyeyim sende SLO hastalığı var bence bitane SLO klonu yaptırmalısın. Ama biraz fazla büyütüyorsun bence SLO' yu mesa dual recto ile devresi hemen hemen aynı diye hatırlıyorum ama dual recto çok daha ucuz hemde daha fazla özelliği var.
Cık! Tam doğru bir teşhis değil aslında. SLO tonuna evet hastayımdır. Çok severim, biterim ama ondan fazla aslında Laney hastalığım vardır benim. Mesa'm, Marshall'ım olmasın ama, şöyle koyu karakterlisinden bir Laney öteden beri isterim.
Devrelerini bilemiyorum ama Mesa DR ile SLO tonları, karakterleri benim kulağıma çok farklı geliyorlar. Hoş, ikisini birden alıp ta adam gibi çalmadan da büyük konuşmamak lazım ki o da maddiyat meselesi.
Ama bu klon meselesi hususunda aklımı okudun vallahi! Önümüzdeki sene için iş durumuna bağlı olarak ta düşündüğüm bir mesele bu.
IOMMI SETUP
Laney Caney
Kimbilir hangisi hangi maksatla kullanılıyor?2 tane 32 bant EQ var rackte. şaka gibi
Sirf Iommi'nin 70'ler basindaki tonu icin bir Laney Klipp alasim var Amerika'ya gidip pawn shoplari, ikinci el dukkanlari, ebay'i falan somurup, parayi basip onune de bir Rangemaster treble booster, ama SG lazim tabi bir de. Fuzz kullanmadan fuzzy ton alan adam resmen ya.
http://ampstack.files.wordpress.com/2011/10/klipp08.jpg
http://files.silvercloudrecording.webnode.com/system_preview_detail_200000739-b3cf7b4c95/Laney 60 watt .jpg
Yanilmiyorsam su iki aletten biri olmasi lazim, Supergroup olduguna inanmak istemiyorum gerci, fakir plexi'si diye de geciyor bu alet cunku. Gerci biryerlerde okuduguma gore treble booster'in da bayagi bir etkisi oldugunu soyluyorlar o kitir kitir tonuna.
ben de laney aor pro tube kovalıyorum netten ama yurt dışından kafa getirmek mesele. bir de oldukça eski aletler olunca kıllanıyor insan. 80ler tonunda en çok ada mp-1 konuşulur lakin laney aor serisi 80lerde ve 90larda en çok kullanılan amfilerden biridir. criss olivanın kullanması bile benim için yeterli referans. 🙂 neyseki GH50L ile idare ediyoruz.