Epidemic Guitars

Videonun lead kısmı daha bitmedi, sonra da montajı var. Bu gün ağaç işleme makineleri fuarına gideceğim, yarın ya da çarşamba günü video buralarda olur :) Kalitesinden yana pek sıkıntım yok, film çekmiyoruz sonuçta, pis metalcilere pis metalci gitarı tanıtıyoruz :D
 
Marka altında üreteceğim gitarlar için kafamda bazı standardizasyon kriterleri oluşturdum, malumunuz yaptığım ilk gitar olan Sentinel'ın yapımına marka fikri ortaya çıkmadan önce başlamıştım, dolayısıyla bu gitar standardizasyon kriterlerinin dışında kaldı, yanlış anlaşılmasın, gitar kötü değil, ancak istediğim gibi değil. Bu sepepten dolayı headstocka marka basmayacağım. Standardizasyon kriterlerini maddeler halinde yazıyorum;

1- Artık bolt on gitar yapmayacağım.
2- Hipshot ve schaller'den başka köprü kullanmayacağım.
3- Sadece nokta inlay yapacağım.
4- Sadece abanoz ve akçaağaç tuşe yapacağım(istisnai olarak egzotik ağaçlar da olabilir).
5- Paslanmaz çelik fretler dışında fret kullanmayacağım.
6- Üst eşik için grafit, pirinç ve kemik dışında malzeme kullanmayacağım.
7- Müşteri tarafından ısrar edilmediği sürece ağacı göstermeyen düz boya kullanmayacağım.

Bu standardizasyon kriterlerinin işleyişi Deathcaster ile başlayacak, bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta Deathcaster'ın gövdesine başlamayı düşünüyorum, takip edenlerin bileceği üzere sapı yaklaşık 1 ay önce bitirdim. Şu an forumda Funkyou için yaptığım custom Telecaster'ın sapı üzerinde çalışıyorum.

Daha önce bahsettiğim karbon destek çubuklarını ve çalışmanın şu anki aşamanısını fotoğraflardan görebilirsiniz. Fotoğrafların kalitesizliğinden dolayı affınıza sığınıyorum.

pc6w0.jpg


DOF4D.jpg



i4irH.jpg



Gövdenin kablo kanalı açıldı, şimdi sıra üst ağacını yapıştırmakta.

lZhmf.jpg
 
Ben sevmedim bu maddeyi arkadaş..

''3- Sadece nokta inlay yapacağım.''

Neden kendini kısıtlıyorsun ve geliştirmemek için uğraşıyorsun...

Yani hiçbir şey kolay değildir ve imkansızda değildir.. Bence kaldır bu maddeyi.. Boş zamanlarında otur farklı inlay motifleri üzerinde çalış....
 
Hem çirkin duruyor hem de benim işim değil. Neredeyse bir sap yapacağım vakti alıyor, böyle çirkin bir şey için neden vakit harcayayım?
 
Hem çirkin duruyor hem de benim işim değil. Neredeyse bir sap yapacağım vakti alıyor, böyle çirkin bir şey için neden vakit harcayayım?

Bence çirkin durmuyor :)

İkincisi yanılıyorsun senin işin.. Sadece bu ağaç oyma işleri için elin yeterince alışmamış..

Ama alternatifler de bulabilirsin... Yani bence bir sorunda hemen bu şekilde pes etmemelisin..

Tıp çok ilerledi, o ağacı istediğin şekilde oyacak lazer var, cnc var.. Yani.. Şimdi yıldız şeklinde inlay olsa fenamı olur ?

Yada sert karakterli gitarlarda bence shark inlay çok fena duruyor..

Yapma Levent :D
 
Ya abi yapabiliyorum, ancak feci zaman alıyor. Cnc'ye işletmek için o sapın komple modelini çıkartmak lâzım, boyutlandırması falan derken ciddi bir zaman kaybı. Nokta inlay son derece estetik duruyor bence.
 
Ya abi yapabiliyorum, ancak feci zaman alıyor. Cnc'ye işletmek için o sapın komple modelini çıkartmak lâzım, boyutlandırması falan derken ciddi bir zaman kaybı. Nokta inlay son derece estetik duruyor bence.

Sen bilirsin :)

Şimdi sonuçta hep aynı modelleri üretiyorsun, bir kere çıkartıver profilini yani.. Derim ama bu konuda fikrin sabit.. Lakin genede aklında bulunsun :)
 
Bence ikinci maddeyi de gözden geçir :)

Hani ne yalan söyleyeyim, metal müziğe yönelik bir gitar yaptırıyor olsaydım şahsen bir Kahler, GOTOH 510TS, Lo-Pro edge ilk tercihlerim olurdu...

Yine de sen bilirsin, vardır bir bildiğin :)
 
tugberkozdemir

söylediğiniz bütün köprüleri denedim, hipshot'ın ve schaller'in benzer modelleri kesinlikle daha iyi. floyd rose tipi bir tremolo olacaksa benim gözümde schaller zaten bir numara, hele bir low profile köprüleri var ki tadından yenmiyor. Schaller deyince sadece sabit köprü anlaşılmasın. Tabii isteyen olursa orijinal floyd rose da kullanılabilir.
 
Herkese tekrar merhaba, video için ufak bir konsept değişikliğine gittim, orijinal bir şarkı besteleyip, tamamını Sentinel ile kaydedip, gitarın sade hem sade hem de mix içindeki sesini duymanızı sağlayacağım, yani video biraz gecikecek. Ancak gitarın sesini duyabilmeniz için şarkının bestelediğim kadarını paylaşacağım. Aşırı meşgulüm, mazur görün lütfen. ; buradan dinleyebilirsiniz. Saygılarımı sunar, ilginiz için teşekkür ederim. Sentinel'ın bir de fotoğrafını ekliyorum.
cE1Iy.jpg
 
Ses gayet güzel, gürül gürül geliyor :) şu anda bu kayıt tamamlanmamış bir şarkı olduğu için ayrı tutuyorum ama başka ses kayıtları yada tanıtım videolarında da dikkatimi çeken bir şey var. Bazı gitaristler gitarlarını sadece riff çalarak tanıtıyor. Hani daha tiz perdelere inip solo atmıyor. Neden böyle tanıtılıyor gitarlar?
 
Grugum

Teşekkür ederim, bazı gitaristlerin neden sadece riff çalarak gitar tanıttığı hakkında bir fikrim yok. Ancak ben şarkıya clean partisyon da ekleyeceğim, paylaştığım kaydın bittiği yerde clean bölüm başlayacak, solo da olacak :)
 
Tekrar merhaba arkadaşlar, bu gün fiber faciasından kurtulan sapa bakıp "bu sapı nasıl değerlendiririm" diye düşünürken kafasız bir gitar yapmak aklıma geldi. Estetiği pek önemsemeden tamamen komfor ve ergonomi üzerine bir gitar tasarladım, böylece bazı teorilerimi kanıtlamak ya da çürütmek ve deneysel farklı uygulamalar yapma fırsatı yarrattım. Bunu bir prototip olarak marka adı altında yapma konusunda kararsızım. Gitar bittikten sonra sizlerin ve kendi görüşlerime göre bu kararı vereceğim. Gitarın gövdesini grafitten yapmayı planlıyorum, eğer yeterli büyüklükte grafit blok temin edemezsem alüminyumdan yapacağım. Sap ve tuşe flamed maple, 24 ya da 27 fret, 25" skala. Manyetiklere henüz karar vermedim. Görüşlerinizi merakla bekliyorum.

Aralarında çok ufak farklar olan 2 farklı tasarımım var, hangisini hayata geçireceğime sizlerle beraber karar vermek istiyorum, buyrun;

Tr5Ov.jpg




9INdl.jpg
 
ergonomi açısından düşünürsek, tam sağ kolumuzun geleceği o sivri yer sizce kolu ağrıtmazmı?Birde switch nerde olacak çift manyetik var gibi. Onun dışında gitar eğer dengeli olursa güzel olabileceği kanısındayım ve bence 1 numaralı tasarım olmalı ;)
 
Böyle bir tasarıma 27 perde yakışır. Köprü sabit mi olacak, yoksa Steinberger mi ? Bunu sorma nedenim, bu tarz gitarların legato çalan insanlar tarafından çokça tercih edilmesi, o tarz çalan insanlar da genellikle tremolo kolunu kullanmayı seviyor. Ve fakat, Steinberger köprü de özel tel istiyor sanırım, bu da pratikliğini azaltıyor tabii işin...

Bu arada, Alshain, sanırım grafit veya alüminyum gövde (oldukça fantastik düşünceler aslında) tercihin ağacın bu tip bir gitrada çok da tona etkili olmadığı görüşünü desteklemek için ? Peki bu tip materyaller ile gitarın genel olarak ses karakteristiğinin nasıl olacağını öngörüyorsun ?
 
MastaKiLLaR

Tam o bölgeden inen çizgi çalarken kolumun durduğu açıyı gösteriyor, o bölgenin özelliği kol koymak zaten. Orası sivri değil, tam kolun oturacağı şekilde oyulacak. Switch, tek ses potansından aşağı doğru uzanan çizginin üzerinde olabilir, nasıl bir elektronik düzen kullanacağıma henüz karar vermedim.

barrios

Köprü Steinberger tremolo olacak, özel tel istemesi neden pratikliğini azaltsın anlamadım, 2 tarafında da top olan tellerden çokça var, olmadı bir adaptör yaparım onun için. :)

Gövdeyi grafit ya da alüminyum yapmak istememin sebebi, ağacın bu tip bir gitarda tona çok da etkili olmadığı görüşümü desteklemek değil, zira öyle bir görüşüm yok, gövde için maple kullanırsanız gitarın tonu parlak, maun kullanırsanız tok, bol basslı olacaktır. Grafit ya da alüminyum kullanmak istememin sebebi gelenekselden uzak durarak büyük çoğunluğu deneysel bir çalışma yapmak. Bu tip materyaller ile gitarın genel ses karakteristiğinin tiz ve kuru olacağını düşünüyorum. Ancak çok iyi tepki ve sustain vereceğini tahmin ediyorum. Grafitin özgül ağırlığı 2.1 kg/dm3, dişbudağın ise 0.75 kg/dm3, bu bilgiden yola çıkarak yaklaşık bir öngörüde bulunabilirsiniz.
 
grafit kullanacaksın da ağır olmayacak mı? insan çalacak sonuçta bunu rambo değil :) herhalde gövdenin yüzeyi küçük olacaktır grafit blok kullanırsan.
 
Geri
Üst