Marka altında üreteceğim gitarlar için kafamda bazı standardizasyon kriterleri oluşturdum, malumunuz yaptığım ilk gitar olan Sentinel'ın yapımına marka fikri ortaya çıkmadan önce başlamıştım, dolayısıyla bu gitar standardizasyon kriterlerinin dışında kaldı, yanlış anlaşılmasın, gitar kötü değil, ancak istediğim gibi değil. Bu sepepten dolayı headstocka marka basmayacağım. Standardizasyon kriterlerini maddeler halinde yazıyorum;
1- Artık bolt on gitar yapmayacağım.
2- Hipshot ve schaller'den başka köprü kullanmayacağım.
3- Sadece nokta inlay yapacağım.
4- Sadece abanoz ve akçaağaç tuşe yapacağım(istisnai olarak egzotik ağaçlar da olabilir).
5- Paslanmaz çelik fretler dışında fret kullanmayacağım.
6- Üst eşik için grafit, pirinç ve kemik dışında malzeme kullanmayacağım.
7- Müşteri tarafından ısrar edilmediği sürece ağacı göstermeyen düz boya kullanmayacağım.
Bu standardizasyon kriterlerinin işleyişi Deathcaster ile başlayacak, bir aksilik olmazsa önümüzdeki hafta Deathcaster'ın gövdesine başlamayı düşünüyorum, takip edenlerin bileceği üzere sapı yaklaşık 1 ay önce bitirdim. Şu an forumda
Funkyou için yaptığım custom Telecaster'ın sapı üzerinde çalışıyorum.
Daha önce bahsettiğim karbon destek çubuklarını ve çalışmanın şu anki aşamanısını fotoğraflardan görebilirsiniz. Fotoğrafların kalitesizliğinden dolayı affınıza sığınıyorum.
Gövdenin kablo kanalı açıldı, şimdi sıra üst ağacını yapıştırmakta.