Epidemic Guitars

Ton olarak şu an bir şey söyleyemem, elektroniğe karar vermedim. Michael Angelo Batio'nun bize lamborghini'nin anahtarlarını verdiği videodaki gitarın alüminyum olup olmadığını da bilmiyorum.
 
Sentinel'ın daha açık seçik bir fotoğrafını ekliyorum, malesef kaliteli, modern bir fotoğraf makinem yok, kaliteli fotoğraf makinesi olan arkadaşım da şehir dışında, dolayısıyla güzel bir fotoğraf ekleyemiyorum, kusura bakmayın. Gitarda logo olmamasını eleştirmeyin lütfen, sebebini önceki mesajlarımda belirttim, bu gitarın görünüş olarak başarılı olmamasının nedeni gitarın yapımına 1 yıl önce kafamda hiç bir kriter olmadan başlamam. Hedefimde basit bir gitar yapmak vardı, dolayısıyla basit oldu, bu yüzden markaya dahil etmedim gitarı. Marka adı altında yapacağım gitarlar çok daha farklı olacak.

CrNx2.jpg
 
Görünüş olarak başarılı olmadığını düşünmüyorum, aksine ben beğendim.

Ben bu köprünün tipini beğenmiyorum kişisel olarak, sadeci biri olarak orada siyah bir Original FR2 görsem bana daha başka güzel gelirdi. Belki sana da ondan görünüş olarak biraz başarısız geliyor olabilir. Olmayabilir de tabi.

Her neyse bence tipi gayet güzel, sıfırdan gitar yaptın. O gitardaki emek yeter. Marka altındaki gitarların daha güzel olacağı garanti. Eline sağlık.
 
Köprü tremolo değil yalnız. Tremolo olsaydı tercihim tabii ki orijinal floyd rose ya da schaller'dan yana olurdu. Hem rengi sevemedim, hem de gitarın kıç kısmı biraz düz olmalıydı, bu şekilde yuvarlak değil.
 
Şimdi sizlere bir sorum olacak, kafasız, alüminyum gövdeli gitardan önce ilk sayfada yapım aşamasında fotoğraflarını gördüğünüz sap ile bir neck thru super strat yapacağım(aslında o sapı deathcaster için yapmıştım ancak insanlar alışık olmadığı şeyleri çok hızlı yadırgayıp kötülüyorlar, bu sebepten dolayı marka etiketi taşıyan ilk modelin bir superstrat olmasına karar verdim.). Bir yandan da alüminyum gitarın sapını bitireceğim. Yaptığım sap tek parça akçaağaç, tuşe abanoz, skala 25". Köprü olarak hipshot fixed kullanmayı düşünüyorum. Sizce bu gitarı H-S mi yapmalıyım H-H mi? Köprüde EMG 81TW, sapta eğer H olursa 89xr, S olursa SA kullanmayı düşünüyorum. Nasıl bir superstrat seviyorsunuz? Bir superstratta aradağınız özellikler nelerdir? Bu gitarı cevaplarınız doğrultusunda yapacağım. Yanıtlarınız ve fikirleriniz için şimdiden teşekkürler.
 
sitede bu konuda benden çok çok fazla bilgili insanlar var fakat daha önce bir alüminyum kasalı bir gitarı canlı olarak dinledim. deneyimlerimden bahsedebilirim sadece. malzeme olarak bence gayet uygun. en azından benim kafamdaki tonlar için. 94-96 senesinde Ankara kıvılcım müzik evinde 2 adet aliminyum kasa fender vardı. çok kısa bir süre üretildi bildiğim kadarıyla. kasası amerikan bayrağı şeklinde boyalı bir model. belkide çalan kişinin tonlamasından strat görünümlü olsada bildiğiniz tele tonları variyor. gayet soft tonlu ve şahsi kanaatim başarılı olduğunu düşündüğüm clean tonlara sahip. drive tonları daha kirli diye hatırlıyorum. sound olarak yukardaki modeli baz alacak olursam aktif sistem H-H emg önerirdim. bill lawrence L500 gibi bir manyetik çok parlak kalırdı diye düşünüyorum. uzun süre kullandım neck pozisyonunda. kendim için böyle bir gitar isteseydim pearly gates custom H-H yada kinman kombinasyonlu bir H-S tercih ederdim.
 
Hocam sorumu yanlış anlamışsınız, ağaçtan olacak bu superstrat, akçaağaç neck thru sap, maun kanatlar, spalted maple top. Alüminyum gitarın her şeyi hazır zaten, 1000 serisi alüminyum kullanacağım gövdede, köprüde dimarzio dual sound, sapta super distortion olacak, bass ağırlıklı manyetikler bunlar. Zaten alumisonic guitars ve bare knuckle destek birimiyle görüşüp tasarladım.

Daha açık olması için tekrar yazıyorum, deathcaster modeli için yaptığım sap ile bir superstrat yapacağım. Gitar neck thru olacak, sap akçaağaç, tuşe abanoz, skala 25", 24 fret. Maun kanatlar, üzerine spalted maple. Köprü sabit olacak, çünkü gitar prototip, ben kullanacağım yani :). Bunlar kesin olan özellikler, gerisini alacağım cevaplara göre şekillendireceğim.
 
En kararsız olduğum nokta manyetik kombinasyonu, şahsen H-S seviyorum, saptaki single manyetik yatık olacak hem de. Ancak yaptıktan sonra insanlar saçma tepkiler veriyor.
 
En kararsız olduğum nokta manyetik kombinasyonu, şahsen H-S seviyorum, saptaki single manyetik yatık olacak hem de. Ancak yaptıktan sonra insanlar saçma tepkiler veriyor.

Esp'nin horizon modellerinden birinde vardı. Eskiden sitenin birinde görmüştüm. Belki de sizde denk gelmişsinizdir. Beyaz renk, dışbudak ağaç, rosewood klavye.. Bence farklı ve yerinde bir seçim olabilir(y)
 
aiyiadam

Sap 2 ay önce o şekilde bitti :) Bu yüzden düz mü koysam yatay mı kararsızım. Alüminyum gitarın sapını slanted yapacağım. Bu tarz gitarların sapığıyım ben, slanted neck fetişim var.

tugberkozdemir
Switch koymak durumundayım, çünkü EMG 81tw coil split olacak, push pull ile onu halledeceğim. Bitince bir yer ayarlayalım da hepinize denettireyim :)

154981_162381090471742_1545396_n.jpg
 
Belki de acele etmeyip sapı deathcaster'a saklamak ve strat için düz bitmeyen bi sap yapmak daha mantıklı olabilir. Tabii bir sapa ne kadar zaman ve emek harcanıyor o kısmını bilemediğim için bu öneri biraz havada kalacak :)

Öbür türlü, sap düz bitiyorsa manyetik de düz olmalı bence. Üstteki resimde de çok absürd durmuş mesela. Göze batıyor.
 
Geri
Üst