Hangi pedalı&prosesörü alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Boss me 70 düşünüyordum fazla bilgim yok ama me 70 in sesleri analoğa daha yakın olduğu için tercih ediliyor sanırım.
 
Bir konuda yardımızı isteyecektim. line 6 x3 live processor, elektro gitar, vokal ve bass gitar için yazılmıs hazır tonlar vardı. aynı şekilde hd 500 de mevcut mu bu tonlar. yani hd 500 de aynı sekilde bass gitar ve vokal için uygun mu, yoksa hd 500 sadece elektro gitar için mi üretildi? yardımınız için simdiden teşekkür ederim.
 
Bir konuda yardımızı isteyecektim. line 6 x3 live processor, elektro gitar, vokal ve bass gitar için yazılmıs hazır tonlar vardı. aynı şekilde hd 500 de mevcut mu bu tonlar. yani hd 500 de aynı sekilde bass gitar ve vokal için uygun mu, yoksa hd 500 sadece elektro gitar için mi üretildi? yardımınız için simdiden teşekkür ederim.
selam. evet HD500 dede aynı özellikler mevcut ama X3 Live kadar seçenek sunulmamış. Yalnız bir HD500 kullanıcısı olarak şunu söyleyeyim. Mevcut olan amp-cabinet seçenekleri fazlası ile yeterli ve fazlası ile tatmin edici. X3 live'ıda yıllarca kullandım ve üzerine 1 tane daha görmedim ta ki HD500 ü deneyene kadar. Adı üstünde HD (high defination). Tonları o kadar netki resmen cam gibi. İkisini de mümkünse deneyip öyle karar vermenizi öneririm
 
Merhabalar arkadaşlar;

Amfi olmayan ve taşımama değmeyecek ufak işler için bir prosesör arayışına girdim.
Lakin aradığım şey 500 - 800 tl fiyat aralığında. Dijital tarafta ne oldu ne bitti hiç farkında değilim son dönemlerde. Denediğiniz ve beğendiğiniz bir cihaz var mı?

Bu arada uzunca bir süredir benim blues junior ile çalmaktayım. Dolayısıyla aynısı gibi olmayacağı aşikar ama en azından yüzümü ekşitmeyecek birşey olması lazım çalarken.

Teşekkürler;
 
Mustang Floor güzel cihaz. Biraz "Fender" odaklı, ama modellemeler falan düzgün.


Heeeyt cok yasayin Tugberk bey aynen katiliyorum bende bunun Mustang V kafa amfisi var, lambalari yormayalim dedik mi bunlan caliyoruz. Ama MESA vari distortion ariyorsaniz Line 6 her turlu daha iyidir (ama bar programinda Lamb of God, Meshuggah calan pek yoktur zannimca). Yok boyle sakir sakir arena rock, heavy metal, blues falan oldu mu Fender Mustang bence daha iyi bir secim, presetleri edit etmesi de pek kolay. Bu arada line 6'in tus expression pedal gibi yapim kalitesi biraz daha ustun olabilir. Bu arada ihlamur govdeli agaclarlanlan nedense biraz kotu anlasiyor bu Mustang'ler drive'in nasil diyeyim biraz camurlasmasi durumu var ama alder/ash strat oldu mu pek guzel.

Son olarak ilk mesaja selam gondermek gerekirse dijital tarafta ne olup bittiginin bir onemi de yok. Ben program yapsam alirim dolaptan kac yillik Digitech RP-21D'mi veya RP 20'mi girerim miksere, Boss GT-10 lar falan kurur kalir yesil yanan ekranina kurban olurum. Bir Digitech'lerin bir de ADA MP1/2 lerin distortion tonlarini tek gecerim artik icimize islemis arkadas. Gicir gicir Kemper'i daha bu hafta anlasamadigim icin geri verdim yaklasik 1 aylik sure sonunda sevmeyerek ama seviyeli bir sekilde ayrildik...Nereden nereye geldi muhabbet ya ne cenesi dusuk adamim, demem o ki floor Mustang kucuk isleri gayet kaldirir...+1 benden gelsin.
 
Merhabalar arkadaşlar;

Amfi olmayan ve taşımama değmeyecek ufak işler için bir prosesör arayışına girdim.
Lakin aradığım şey 500 - 800 tl fiyat aralığında. Dijital tarafta ne oldu ne bitti hiç farkında değilim son dönemlerde. Denediğiniz ve beğendiğiniz bir cihaz var mı?

Bu arada uzunca bir süredir benim blues junior ile çalmaktayım. Dolayısıyla aynısı gibi olmayacağı aşikar ama en azından yüzümü ekşitmeyecek birşey olması lazım çalarken.

Teşekkürler;


Blues JR'ı taşırım ben olsam. Kocaman bir amfi değil. Sonra mixer başındaki adamla papaz olacaksın.

Geçenlerde Göktuğ Şenkal ile Zonguldak'taydım. MS Pozitron GT2 modellemesi kullanıyordu. Aynı pedalda 2 adet olandan sanırsam. Bütün drive'ı bu pedaldan alıyordu. Clean için ise volume kısarak kullanıyordu (clean up hadisesi işte). Ama pedalın üzerinde ekstra modifikasyon vardı. Toggle switch ile flangeri de bu pedaldan alıyordu. Modülasyonu, delayı, tuneri, compressoru ve clean boostu Nova System üzerinden alıyordu. Compressor daima açık bu arada. Sistem ve tonemaister iyi ise iyi ton geliyor. Bu setup ile amfi taşımıyor. DI Box ile doğrudan PA'ye giriyor yani. Ben de amfi taşımayacak olursam bu tarz bir sisteme girişebilirim.
 
Şimdi bende de bir tane üzerinde soldano yazan morbaş olsaydı eğer, hiç düşünmezdim yorulur mu yorulmaz mı... Soldano'nun üstüne gül koklanır mı hiç? (Koklanır tabi, CAE, Bogner falan) ama Mustang V?

:)

Vallahi Allah'in bildigini kuldan saklamak olmaz derler. Yalan yok ben cok seviyorum Mustang 5'i, ee ucuz mucuz ama Salgam+Tantuni'yi de Michelin yildizli restorana tercih ediyoruz. Yapacak birsey yok kablolar oyle baglanmis iceride :)

Bu arada forumda bir blitzkrieg akinina maruz kalmayi goz onune alarak soyluyorum ki SOLDANO ses olarak bana hitap etmiyor (Ama sapik derecede kaliteli yapilmis hakkini teslim edelim), vallahi oyle; daha once de SLO vardi baska bir amfi(Rectifier) + nakit ile takasladim. Bu Decatone denen meretten benim elime takasla iki tane gecti birini burada sattim, iyi hos ama icim pirpir ederek calmiyorum. Ama soyle inanilmaz seksi buldugum bir ozelligini de yazayim. Butun kontrol dugmeleri 11'e kadar gidiyor :)

Ote yandan ornek vermek gerekirse; Ankara'daki bu Retro Studyosunda Digitech RP 20'yi Marshall EL 34 100/100'e onu da rectifier kabine bagladim, Soldano orada olsa kacacak yer arardi. Bu arada Retro'dan Yakup bey kendi elindeki Soldano HOT ROD 50'yi de yahu studyoda kimse tek kanalli diye provalarda kullanmiyor deyip satisa sokmustu :). Sahibinden.com ilanindan hatirliyorum. BOGNER ise bir turlu nasip olmadi kendisinden cok methini duyduk. Turkiye'ye yerlesirken biriktirme isini de gitarlar ile yapacagiz lakin amfinin alim satimi da zor...
 
Ben takılıyorum canım, hani "aaaßi mesa varken fender de amfi mi yeaaaağğ, petruççi kuLLanıyo ßi kere" (Retro'ya çok girip çıkar bu tür arkadaşlar :)) zihniyetine sahip değilim :) Hatta her zaman söylerim, en iyi ekipman sahibini mutlu eden ekipmandır diye, gerisi boş.

Benim de canım Tech 21 Trademark 30 çekiyor bu aralar salona koymalık, diyen çok oldu "halfstack ve rackler dururken napacaksın" diye, iyi oluyor bir kenarda derli toplu basit tak-çalıştır bir amfi olması.

Neyse, konuyu çok baltalamayalım. :

Saygılar, sevgiler...
 
Aslinda soyle yapmak lazim belki. Su an guncel durumda satilan prosesorleri bir koyalim yanyana. Bilgisi olan da beri gelsin yorum yapsin. Bu sadece bu basligin sahibine hizmet etmez. Prosesor bu ulkenin bir gercegi :) birlikte yasama kulturunu gelistirmemiz lazim.

1- Boss GT-100 (Herkes gibi zamaninda GT-8 kullanmisligim var aslinda hosuma giden sesler de cikarttim ama edit etmesi cok ugrastiriyordu beni ki manual okuyan adamim), GT-100 de 2 ekran olmasi isi ne kadar kolaylastiriyor bilemiyorum bilenler bir el atsin. Ama gorunusu pek guzel GT-10'u hic sevmemistim ben.

2- Zoom G9.2tt. Bunu yeteneklice bir cocuk DSL 100 kafaya takip caliyorken dinledim. Etkilenmedim desem yalan olur onun haricinde pek bilgim yok. Ama benim ilk prosesorum bir Zoom 4040 idi kivilcim muzikten almistim. Butun efektleri ondan ogrendim o yuzden Zoom severim yani. Ve bunun drive karakterini cok begendim gercekten. Bir de expression pedali iki eksene sahip yani inip kalkarken kenarlara dogru donebiliyor da. Birden cok efekti ayni anda kontrol etmek icin cok zekice bir cozum.

3- Digitech RP 1000, ben normalde digitech'in distortion karakterini over, wah efektini yerden yere vururum. Gel gelelim ki bu aletin wah sesi dijital aletler arasinda en derli toplulardan birisi. Bu arada whammy efektleri de digitech oldugu icin cok cok iyi. Ama kullanmasi en rahat prosesor bu olabilir. Zuhal bir ara getiriyordu Digitech ama hala satiyorlar mi bilemem. Daha da iyisi tabi GSP 1101 ama foot controller'i ayrica almak gerekiyor.

4- Line 6 HD 500: Valla sert karakterli drive tonlarini bence en iyi Line 6 veriyor. Daha yumusak blues twang gibi seylerde benim kulagima hitap etmiyor. Bende HD 500'un rack olanindan var. Foot controller hic baglamadim hatta satin da almadim ve elimle ayarliyorum. Ses kartina kayit yaparken beni en cok tatmin edeni bu oldu. 1000 lira altina bulmak pek zor olmasa gerekir.

5- Iyi bir laptop ve ses karti var ise software kullanmak da iyi bir cozum. Lakin hic bir prosesor bilgisayarin islem gucu ile boy olcusemez Axe Fx gibi aletler dahil. Benim boyle program yapan arkadaslarim var. Tabi apple laptop kullanmak prosesor almaktan da pahaliya geliyor o ayri. Ben halihazirda varsa diye oneriyorum.

Benim nacizane gorusum duzgun ama hafif bir amfiyi de yanimda tasimak olurdu lakin Jolly Joker gibi bir iki mekan disinda bu ulkede adam gibi monitor ses sistemi falan bulmak mumkun degil. Ornegin Tugberk beyin mesajinda bahsi gecen Tech21 Trademark ve bir prosesor ile gidilirse pek guzel programlar yapilabilir. Amfiyle gitmek size kontrolu verdigi gibi provalardaki ses ayari sorunlarini da minimize ediyor ve provayi kisaltiyor.

Son olarak Ankara Siyah/Beyaz barda Fender FM212 amfi ve bir iki MXR pedalla beni utandiracak kadar guzel ses alindigini Sadik Saglam beyi ve grubunu izleyince gordum. Yani mekanda boyle bir orta halli amfi varsa zaten, 2-3 tane analog pedal goturmek de cok guzel bir cozum olabilir.
 
Prosesör pek sevmem ama çok uzun süre Line 6 M13 kullandım. Direk mixere girmek pek akıl karı değil. Kabin simülatörü ve amfi modellemesi yok. Ama amfi ile kullandığımda en çok sevdiğim pedalların başındadır. Expression pedalını ayarlamak biraz vakit alır ama analog pedal gibi kontrol ediliyor. Save tuşu yok. En son hangi ayarı kullandıysanız onu kullanıyorsunuz. Flanger efektini hiç beğenmedim. Geri kalan bütün işleri çok iyi başarıyor. Zamanında amfi almak için sattım, şimdi 10 pedal, 3 adaptör, bir sürü ara kablo ve adaptör kablo dağınıklığı yaşıyorum. Bu alet resmen kurtarıcı. Ufak işe değil, büyük işe de götürülür.
 
Merhaba arkadaşlar Fender Std. Strat (MIM) ve Roland Cube 20XL amfim var stratın bildiğimiz yumuşak ve biraz üstü tonlardaki rahatlığını biliyoruz ama ben biraz daha sert tonlar da yakalamak istiyorum (Can sıkıntısından) bana güzel modellemeleri olan bir prosesör önerebilir misiniz ? (Bütçe en fazla 300Tl)
 
Geri
Üst