Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Ayrıca kırılmayan amfi istiyorsanız transistörlü amfilere yönelebilirsiniz. Jazz Chorus bu konuda iyidir. Taşınabilir amfi derseniz Tech 21 TM60 iyidir. Taşımakta sorun yok, lambalı, ve yüksek headroom istiyorum derseniz de Twin Reverb.
 
Fenderlerle ses parlaklığından beri hiç hoşlaşamıyorum. Genelde koyu karakterdeki Brown diye tabir edilen tonları seviyorum. Laney vc30 + pedal şeklinde sahne kaldırır mı. Sahne derken normal bir bar programı diyeyim. Mikrofonlanacak ama yinede davulun yanında kendimi duymalıyım .
 
Combo amfilerde kafa kabinlerde olduğu gibi bazı hoparlör seçenekleri var. 1x12 yada 2x12 yada 4x10 giibi..Taşıma olayını bir kenara bırakırsak 2x12 1x12'den daha verimli olduğu söyleniyor.. 2x12 ile 4x10 arasındaki farklar nasıl olur. Hiç test etmediğimden hiç fikrim yok benim. Bildiğim 10inç spekerlarda drive'lı tonların iyi gelmediği hacimsiz olduğu hep söylenir.4x10 olunca iş değişir mi? Yada 2x12 mi 4x10 mu daha iyi olur?
 
1x12 Kombo öneririm, 2x12= Bel fıtığı :)
Model konusunda da buna senden iyi kimse karar veremez... Deneyerek karar vermeye çalış bence, son olarakta içinde amfiyi denediğin ortamı göz önünde bulundurmaya çalış(Çok büyük, çok küçük dükkan veya dolu boş mekan bile küçük derecede olsada sound'u etlikeyebilir)
 
aslında fender bj en iyi tercih olur gibi gözüküyor :)
Fender düşünüyorum. Combo amfinin kabin seçeneği olarak 2x12 ve 4x10 versiyonları var. Yüksek volümde hangisi daha iyi olur onu bilemedim. 10" lerde drive tonları hacimli gelmez denir ya hep. 4x10 da yine aynı mı? yoksa 2x12 mi alınmalı. Taşıma bakımında her ikiside mecbur bir vasıta ile taşınacak. Kısa mesafede de hemen hemen kiloları birbirine yakın.
 
Birde 4x10 u mikrofonlarken bir tane 10" lik hoparlöre denk gelecek şekilde mikrofonlanacak. Tek mikrofon olacaksa. Bu bir dezavantaj oluşturur muki. Sanırım Hakan senin dediğin gibi 2x12 en mantıklısı.
 
4x10 denemedim hiç. 1x10 ile yaptığım kameralı kayıttaki sonuç malum. Mikrofonlamada büyük ihtimalle, kaçx12 veya 10 ile çıkarsan çık, tek bir hoparlör mikrofonlanacak. 2x12'de yine tek hoparlör mikrofonlansa da 12 inçin tonal derinliği var.
 
Merhaba,

Evde çalmalık 15-20w'lık bir amfi bakıyorum. Prosesör ile amfiye giricem (pod xt live alacağım %90). Benim için önemli olan hoperlörün kaliteli, flat bir sese sahip olması. Amfiyi sadece hoperlör görevi görmesi için kullanacağım. Bunun için bi giriş vardı amfi üstünde. adı ne hatırlamıyorum ama ondan olması gerekiyor.

200-250 TL civarı bütçe var.
Teşekkürler.
 
Belirlediğiniz bütçe send-return olan bir amfi için oldukça düşük. Bulabileceğinizi sanmıyorum. O fiyata Marshall MG15 - MG30 öneririm. Aynı zamanda Pod xt ile uyumludur.
 
FX Loop'lu bir amfi arıyorsan şart değil. Eski seri PODları amfinin inputundan girip, clean kanalda amfinin eq katını flat ayarlayarak ta gerekli ve güzel tonları elde edebilirsin. Bu şekilde kullanıma uygundır tasarımları.

Sana 12" hoparlörlü bir amfi gerek. Mershall'ın eski Valvestate serisi ikinci elde ucuzladı. 30 wattlığını 250 -300'e bulabilirsin. Üstündeki hoparlör de iyidir. Ibanez'in TBX serisinde, "Power Jam" denilen hoparlörü barındıran modelleri de aynı fiyatlarda bulman mümkün. (Benim kabin Power Jam yüklü, son derece memnunum)

Laney'in de bazı 15 - 20 wattlık modelleri var. HC (Hardcore Max) serisi biraz salantılı ama diğer serilerine bakabilirsiniz. Güzel bir markadır.
 
Fender Frontman serisi 15 ve yukarısı.
Bulabiliyosan ''Mexico assembled'' ibareli olan 90'lar üretimleri fiyat/kalite aralığında efsane bence.Tek tük düşüyordu 2-3 yıl önce siteye.150-200 lira civarıdır.
Geçen hafta çin üretim 15r aldım o bile 200 lira için çok çok iyi amfi.200 liralık amfinin reverb içermesi güzel bişey misal
 
Aksine, 15 - 30 watt arası sürekli olmasa da düşebiliyor. Eski model malum. Sahibindende gördüm; 30 wattı 300 350 arası bir fiyata sattılar. 15 wattı da 270 gibi bir fiyata veren oldu. Kondisyonları da "sıfır gibi" olmasa da iyiydi.

Tabii bu işler satıcının ihtiyacına veya insafına da bağlı.
 
Geri
Üst