Hangi elektro gitarı alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

bu açıklaman için saol dostum :) ama gerçekten hep aynı ton ve değiştirmenin şansı yok elektrogitar gibi . şunu alayım diyorum sonra değiştircem zevki bittikten sorna zaten. çünkü bi gitarın ömrü 1 1.5 yıl arası birşey olacak ton zevk anlamında daha fazlası soğutuyo
 
Merhaba arkadaslar.ibanez grgr121ex ve ibanez g10 amfi almayi planliyordum ama gitara yeni baslayacagim icin sabit koprulu bir gitar almamin benim icin daha iyi olacagini soylediler.tur olarak daha cok rock agirlikli olucak.butcem 800 amfi de dahil ama yeni baslayacagim icin amfiye 200-300 tllik bir butce ayirmayi dusunuyorum fazlasi su an icin bana mantiki gelmiyor amfiyle beraber 1000 de olabilir butce.ilk gitarim olacagi icinde 2.el olsun istiyorum.bu konu da bana yardimci olabilir misiniz? Herkese iyi forumlar
 
Ciddiyetsizliğin lüzumu yok. Bütçesini yazmış ve yolun başında henüz anlamadığı bir dünyaya adım atacak genç bir arkadaşımıza yardımcı olmak gerekir.

2. el gitar ve amfi almanı öneririm. Forumdaki ilanlardan bütçene ve aklına uyanları buraya yazarsan daha faydalı cevaplar alabilirsin.
 
Ciddiyetsizliğin lüzumu yok. Bütçesini yazmış ve yolun başında henüz anlamadığı bir dünyaya adım atacak genç bir arkadaşımıza yardımcı olmak gerekir.

2. el gitar ve amfi almanı öneririm. Forumdaki ilanlardan bütçene ve aklına uyanları buraya yazarsan daha faydalı cevaplar alabilirsin.

2.el bakiyorum zaten ama gitar hakkinda pek bilgim olmadigi icin tek tuk markalardan ve gitarin gorunusunden yola cikarak aklima uydurabiliyorum o yuzden tavsiyeye ihtiyacim var,tesekkur ederim
 
Peki o zaman sabit köprülü gitar iyi olur. Tabi sen bırak sabiti köprü ne onu bile bilmiyor olabilirsin. Marka ve model olarak ifade etmek gerekirse Cort CR200 - 250 ya da M600 serisi en idealidir. PRS SE uygun fiyata varsa kaçmaz. Ibanez de olabilir ama sabit köprülü modellere hakim değilim.
Amfide seçenek çok. Onu iyi bir gitar aldıktan sonra kalan paraya göre değerlendirmek lazım.
 
Sabit kopru nedir arastirdim ama bir gitara bakinca anlamiyorum tabi sabit mi degil mi.ben daha cok keskin hatlari olan gitarlari seviyorum gorunus olarak iste bu ibanez gibi ara ara sitede ki ilanlara da bakiyorum begendiklerim sabit koprulu cikmiyo ne yazik ki.cidden bu kadar sorun cikarir mi sabit koprulu olmayisi
 
Aslında bu tercih meselesi. Benim ilk elektro gitarım Ibanez'di. Hiç anlamadan bilmeden sırf tipini beğendiğim için almıştım. Floyd roseluydu. Tel değiştirmeden 1 yıldan fazla kullandım. Sadece akordu bozulunca nasıl yapacağımı bir arkadaş göstermişti. Ama merakla ilgili bir konu tabi. Kendim tel değiştirmeyi de öğrendim.

Aslında sabit köprü tavsiye ederiz ama tel değişimi de herkesin yapabildiği bir şey değil. Sabahtan akşama kadar müzik dükkanında oturup gelen müşterileri takip etseniz en az 2 kişi klasik gitar teli değiştirtmeye gelir.

İşin en güzeli beğendiğin gitarı alıp hevesini kırmayacaksın. Sen forumda beğendiğin gitarları bu başlığa sıralayıp yorumları değerlendirirsen daha iyi sonuç alırsın.
 
Geri
Üst