Hangi amfiyi alsam? Yeni başlayanlar için tavsiye başlığı

Teşekkür ederim. Büyük speakerın avantajı nedir peki? Aradaki 750-800 tl lik farka değer mi?
teknik detayini cok bilmiyorum acikcasi, sanirim ufak speakerlar low-end leri kesiyor biraz. Ne kadar buyuk speaker o kadar dolgun bir ses gibi dusunebilirsin. Ama 10 ve 12 arasinda o fiyat farkina degecek ses farki olur mu pek emin degilim. Amfilerin gucunu goz onune alarak tahminimce amfileri evde kullanacaksiniz. Benim sahsi fikrim o kadar fiyat farki icin degmez. Eger ses anlaminda her iki amfide sizi tatmin ediyorsa, ben 10" olani alirdim. Hatta ingilizce forumlarin birinde ev icin 10" speaker ideal oldugunu okumustum.
 
mk1 ve mk2 birebir aynı amfi modellemeleri var ... mk2'deki varyasyon tuşu bir nevi mid-curve gibi, aynı amfileri hafif daha dolu ve mid'li gibi yapıyor

dist fizzy geldiyse iki çözümü var, pre-post EQ ile oynamak veya amfinin yerini değiştirmek ... mesela karşımda yüksekte dururken beğenmediğim ton yerde halıda dururken daha güzel geldi bana :)
 
mesela karşımda yüksekte dururken beğenmediğim ton yerde halıda dururken daha güzel geldi bana
ben bunu blackstar ht metal 5'imde çok yaşıyorum. Amfi kulak hizamdan aşağıda olunca daha tok sesli geliyor. Yükseldikçe ton parlıyor. Genelde mesa doygunluğuna yaklaşmak için direk halının üstünde bile çaldığım oluyor. Tabi amfiyi karşıma almıyorum, 1.5 metre sol-ön çaprazımda kalıyor kabin. Amfinin yeriyle oynamak lazım hakkaten evde ara sıra.
 
Evde amfinin yeri önemli bana kalırsa, yerde yansıma yaptığı için daha tok geliyor ses. Ben lambalı amfilerimi genelde ahşap masa üzerinde bel hizasında tutuyorum, böylelikle bana volumu biraz daha açma imkanı sunuyor. Ayrıca highları doğal olarak daha iyi duyuyorum. Bass ı açıyorum tabi biraz. Halıya koyduğum zaman maşallah alt komşuyla beraber dinliyoruz ne yazık ki. 8 10 inç speaker yerde pek gitmiyor, sesi çamurlaştırıyor, yansımaları sevmiyorum. Her amfide farklılık gösterebilir tabi. Neyse dağıtmayayım konuyu.
 
Katana 100'de bu yüzden küçük bir ayakçık var ön alt kısımda, yere de koysan hafif 10-15 derece kadar yukarı doğru yönlendiriyor.
Yine başka bir denememde (amfiyi hatırlamıyorum) kalınca kitaplardan destek yapmıştım. 2-3 ciltli kitap üstüste koyup tepelerine amfiyi koydum, tabi zıngır zıngır titremeyecek tok kitaplar olması lazım, öyle de iyi olmuştu - hem yerde, hem yerde değil gibi.
 
Geri
Üst