1) G&L bir strat değil midir? G&L hele ki Legacy modeli tam anlamıyla bir strattır. 2. ve 4. pozisyondaki tonları da çatır çatır çıkartır. Ağaç aynı, yapı aynı, manyetikler yine alnico5, firmayı kuran da yine Leo Fender. İlla bunlara da gerek yok, ben zamanında Cort G270'den(ash gövde, lace sensorler vardı üstünde) çatır çatır 70s Fender tonları alıyordum. Evet Fender teknik olarak bu işin isim dedesidir, stratı yaratan firmadır ama daha iyi değildir, birçok güzel alternatifi mevcut. G&L' açısından bakarsak, firma zaten Fender'i kuran kişi tarafından kuruldu. Fender'in senelerdir yenileyemediği tasarımları üstüne yeni birçok şey ekledi. Hem Tele ve Strat konusunda çok daha yaratıcı yeni tasarımları olan bir firma.
2)Teknik olarak açıklamışsın zaten ama 9,5" daha etli ve başarılı ton sağlar doğru bir yorum değil (yanlış anladıysam düzelt beni mutlaka). Sap profili 12" de olsa 17" de olan kalın-C profili olabilir. Kişisel olarak Fender'in 9,5" olayını senelerdir sevemedim, hep çok rahatsız gelmiştir ve benim için G&L bu konuda +1'dir. Çünkü 12" profil kullanır.