Hangi Ses Kartını\Cihazını Alsam Başlığı

daha düşük bütçeli, vst davullar üzerine gitar vokal bas kaydı yapabileceğim , minimum latencyli, olabildiğince ucuz yani 50 ytl ile 150 arası desek (belki bu fiyata yoktur ama şansımı deniyim dedim :D) bi kart önerebilir misiniz ?
 
Sanırım masaüstü bilgisayarında (PC) kullanacaksın. Bu nedenle de PCI kartlardan şu seviyede daha fazla randıman alırsın. Creative ile de çeşitli taklalar atarak işini görebilirsin fakat kesinlikle önermiyorum, kimse önermez.

Giriş seviyesi için E-MU 0404 PCI oldukça tatmin edeecktir seni. Yalnız, condenser (kondansatör?) mikrofonların çalışma prensibine uygun olarak +48V güç ihtiyacını bu kart karşılamayacaktır. Bunun için de bir pre-amp'e ihtiyacın olacaktır. Ama condenser mikrofonlara gelene kadar, bu ses kartı + bir dinamik mikrofonla haşır neşir olabilirsin.

Kolay gelsin.
 
Herkese merhaba,
Kayıt yapmak için ses kartı arayışındayım, birkaç marka/model arasında kaldım, bu nedenle tecrübesi olan arkadaşlardan tavsiye bekliyorum.

Olası kayıt alma senaryolarım şunlar :

Ampli->kabin mikrofonlamak
Elektro-akustik gitar kaydetmek (hem mikrofonlayarak hem de jak ile)
Elektro gitar kaydı (gitarı direkt olarak jack ile alacağım cihaza girerek vst amp simülatörler vb gibi programlar kullanmak)

Kararsız kaldığım modeller:
M-Audio MobilePre USB
Alesis IO/2 USB
E-MU 0202 USB
ART Tube MP Project Series USB (acaba bunu alınca ekstradan iyi bir ses kartı gerekecek mi? Yoksa usb olması itibariyle gerek yok mu?)

Şimdiden teşekkürler...
 
Art ı bilemiyorum ama ekstradan ses kartı almana gerek yok onunla beraber.

Ben E-MU yada M-Audio tavsiye ederim. Bu seçenekler arasından.
 
forumdaki başlıkları veya forum donanımdaki başlıkları okumama rağmen belirli bir açıklama bulamadım aradığım konuda. Bu konuda bilgisi olan varsa sevinirim :)

- Firewire usb ve PCI bağlantılarının avantaj/dezavantajı nelerdir?
-Öncelikle guitar rig le kullanmayı düşünüyorum alacağım ses cihazını bu sebepten Creative ses kartlarını araştırdım fakat yorumlara ve açılan başlıklardaki kullanıcı feryatlarını okuduğumdan creative in oyun ve film için desteklendiği görüşüne vardım. Özetle Creative elite pro veya Fatal1ty almayı düşünüyordum. Bu kartlar hakkında ne düşünüyorsunuz?

- M-audio lara baktığımda da firewire ve usb ler hakkında belirgin bir kıyaslama yorumu başlığı göremedim. Bu konuda varsa bir bilgisi olan sevinirim.

Son olarak da 410 firewire hakkında fikri, tecrübesi olan varsa yardımcı olursa sevinirim

kolay gelsin..
 
Pci veriyolu genişliğinde firewire dan daha üstün fakat bağlantıların bilgisayarın arkasında olması kontrol podlarının olmaması bir dezavantaj. Pci kartlar taşınabilir değiller haliyle :D

Creative kartlar hakkında burda ağıza alamayacağım şeyler düşünüyorum :D

Ne tür bir kıyaslama istediğine göre değişir bu? Hangisi daha iyi sorusuna çok subjektif yorumlar getirilebilir. Misal benim dizüstü bilgisayarımda firewire portu yok o zaman usb kartlar benim için daha iyi olur. Usb2.0 formatıyla çalışan bir kart almıyorsan ama usb den uzak durmanı tavsiye ederim.

Güzel karttır 410 tabi preamp kalitesi bir yere kadar. Ama fiyatına göre güzel bir tercih olduğunu söyleyebilirim.
 
creative ler hakkındaki olumsuz düşüncelerin sebebi nelerdir? Sonuçta en ileri teknolojiyi kullanmaya çalışıyorlar :) Her forumda creative "oyuncak" "işe yaramaz" sıfatları yapıştırılmış da. kimse neden olduğunu veya hangi özelliğini diğer kartlara göre dezavantaj yarattığını inatla söylememiş. Ya da ben bulamadım :) Ama sadece oyuncaktır onlar vs demek yetersiz bence :)

not : creative i savunmuyorum ama youtube da bolca bu kartlarla yapılmış kayıt mevcut :) ki ben evde kullanmayı düşünüyorum alacağım kartı...
 
Amaç olarak ev kullanıcısının müzik dinlemesi ve oyun oynaması için tasarlanmış bu ses kartlarında haliyle fiyattan kısmak adına diğer işleri gerçekleştiren öğeler daha kalitesiz kullanılır.

A\D çeviricileri çok başarısız bu kartların. Sanırım son kartlarla bunu çözdüler fakat çoğu 48khz de çalıştığından 44.1khz e çevrimde hata oranları yükseliyor. Sürücüleride kayıt gibi düşük gecikme gerektiren uygulamalarda yetersiz kalıyor.

Bunlar Creative'in çoğu kartının kayıt için kullanılmasına karşı çıkılmasının sebepleri.
 
ya netten araştırdım da tam anlayamadım bu A\D çeviricinin ne işe yaradığını ve kalite kıstası olduğunu. Ben m-audio firewire lar ile Creative Elite Pro veya Fatal1ty arasında kalmıştım. Sanırım bu söyledikleriniz m-audio tavsiyesi çıkıyor :)

kolay gelsin...
 
Dünyada elektrik sinyali sürekli bir dalgadır. Bilgisayar dünyasında ise herşey süreksiz bir 0-1 serisi biçiminde ifade edilir. Bu dönüşümü yapan şey A\D çevirici oluyor. Anolog\Digital Converter yani. Bu çevirici ne kadar iyiyse dönüştürdüğünüz sinyal o kadar orjinaline sadık kalacaktır.
 
hmm tamamdır anladım, şimdi. Zaten çevremde ne kadar kayıt işiyle uğraşan müzisyene sorduysam Creative den uzak durmamı söyledi. Ama işin garibi de bilgisayar tabanlı kullanıcılar da inatla Creative in en iyi olduğunu söylüyor ( oyun + ses kalitesi ) . Sanırım kullanım amacına bağlı olarak seçim yapılması mantıklı.

Teşekkür ederim yardımlarınız için...
 
Merhaba arkadaşlar ; Elektro Gitarı bağlayabileceğim uygun bir ses kartının yanında bir amfi yazılımı (amplitube 2 gibi-çünki amfim yok), cubase vb... bir yazılım, wavelab(doğru yazdıysam eğer sanırım efekt yazılımı), mixer , midi klavye şu ana kadar ki incelemelerimde anladığım kadarıyla gerekli temel parçalar ve yazılımlar. eğer doğru algılamış isem bunlarla: canlı kaydedeceğim gitar partisyonlarını, yazılım aracılığıyla kaydadeğer bir soundda dijital olarak üflemeli ve yaylılarla ,davulla destekleyebileceğimi düşünüyorum fakat kaydadeğer bir teknik bilgim yok bu parçalar arasınadaki kullanım açısından ilişkileri anlatabilirseniz yol alabilirim. Teşekkürler.
 
Cubase vb. kısmı host yazılımımız oluyor Daw diye de geçer. Bu en temel parça diğer bütün parçalar bu programın üzerinde birleşiyorlar. O yüzden önemli. Kayıdı,miksleri,midi düzenlemelerini bu programda yapacaksın. Bu kısım bütün herşey üzerindeki kontrolünü belirleyeceğinden bu programa hakim olman işine hakim olmanla doğru orantılı.

Mikser ve ses kartı senin analog olarak ürettiğin sinyalleri istediğin şekle sokmana ve dijital formata dönüştürme işinde çalışıyor. Bunlar kalite açısından önemli parçalar.

Midi klavyenin ne yaptığı ortadadır herhalde.

Wavelab audio editing yazılımı efekt yazılımı denemez. Genelde çeşitli ses parçaları üzerinde ( bitmiş miks yada ham bir gitar partisyonu) çeşitli değişiklikler yapmak için kullanılır. Değişikliklerden kastım kesme, yapıştırma ,çeşitli efektlerle şekillendirme, pitch shifting, transpose gibi eylemler. Bunun başlangıç düzeyinde bir insan için gerekli olduğunu düşünmüyorum. Host yazılımın da bu programın sana sunacağı neredeyse herşeyi sunacaktır.

Kolay gelsin.
 
Teşekkürler Me_Thus . m-audio delta 1010 lt ses kartında gitar girişi bulunmuyor o yüzden sanırım ya bir mixere ya da dı box' a ihtiyaç olacak . Mixerim yok, dı box da ek maliyet anlamına geliyor .ilk etapta host yazılımı , amplitube 2 , ses kartı ve elektro gitar kombinasyonu benim için yeterli olabilir. Fakat di box maliyetini ortadan kaldıracak bir ses kartı alternatifi (delta 1010 lt yi beğenmiştim halbu ki) ihtiyacım var.Bir de mixer olayını çözebileceğimiz yazılımlar var mı? teşekkürler.
 
Geri
Üst