Anfi simulatörleri'de digital processorlar gibi effect'in veya sesin taklitleridir ve hiçbirzaman gerçeklerinin yerini tutmaz ve pazarlama yalanıdırlar🙂
Hani pazarlama yalanı mıdır değil midir bilemem ama gerçekten Ares75 haklı, amfi/kabin simülatörleri hiçbir zaman gerçeklerinin yerini tutmaz, -mış gibi yapar ve kötü yapar!!! belki 3-4 yıl sonra dijital teknolojinin gelişmesi ile durum düzelir ama şu an ne yazık ki böyle... gitarda durum daha farklı, frekans spektrumu daha uygun olduğu için biraz daha iyi olabiliyor tonlar ama ne gitar ne bas için gerçekleri ile karşılaştırılamaz simülatörler ne yazık ki!!! ayrıca 30 wattlık amfine amfi simülatörü ile girersen oldukça berbat tonlar alacağına garanti verebilirim. Simülatörler direk mikser ya da board girişinde en optimal tonları verirler, preamfi olarak kullanırsan kalite düşer, preamfiye girersen çok kötü sonuç verir, çünkü amfi simülasyonunu tekrar amfye girmiş olursun!!!
EBS MULTICOMP ilk tercihdir ama fiyatı 250$
Lafı ağzımdan almış Ares75, ben de bunu önerecektim kompresör olarak, biraz pahalı ama EBS İsveçli ve bas amfi ve prosesörü üreten çok kaliteli bir firma(EBS: electric bass systems)... tüm efektleri eminim iyidir
😀
DIGITECH BASS SQUEZEE'i öneririm dual band bi compressor
Bilmiyorum, dual band olması iyi ama bildiğim kadarıyla analog değil...ek olarak Digitech'in tonlarını rack efektler dahil fazla elektronik buluduğum ve sevmediğim için kulllanmadığım bu aleti öneremem...
Boss limiter/enhancer'da var unutmadan fena değil ama dip gürültüsü var
Hani ille de BOSS alacağım dersen ben de EQ yerine bunu öneririm, dip gürültüsü çoğu pedalda (EQ vb.)var, sorun mu dersen evet ama senin bas ve amfide ya da evde çok rahatsız olmazsın sanırım...
Yerinde olsam:
-sadece pedal alacaksam EBS'i alırım
-Aphex Bass Exciter'a bakarım ( web sitelerinde ses örnekleri de var!!)
- İdeali iyi bir combo alırım. Ares75'in söylediği de iyidir, Türkiye'de 400-500 dolar civarına bulabileceğini sandığım Ampeg BA-112, BA-115 de çok iyidir (ben BA-112yi evde kullanıyorum, Ankara Zuhal'den aldım, sağolsun Cem, israr etmese denemeyecektim, denedim ve aldım!).
-sezgilerime ve kulağıma güvenirim
Kolay gelsin
😀 😀 😀