Can Merhaba,
Ben 1999'dan beri B2R kullanıyorum, New York'tan direk alındı, voltaj uyumu sorununu önce transformatör, sonra gürültü nedeniyle aletin kendi toroidal transformatörü üzerinden(fabrikada yapıldığı gibi) çözdüm... benimki, büyük ihtimalle seninkinden farklıdır, Ampeg bir el değiştirdi o ara, dış görünüşü hatta fiyatları da çok farklıdır, ne kadara aldığını sormamda sakınca var mı?
8-9 kez B2R ile ciddi stüdyo kaydına girdim, bazıları preamfi çıkışından bazıları önceki sayfalarda yazdığım efekt rackimden... sonuçta grup müziğinde önemi olmayan, hatta başka Ampeglerde de olduğu söylenen bir gürültü vardı... gürültüden ciddi sorun yaşadım 2000 yılında stüdyoda ama onda amfi + 3 pedal+ 4 rack efektinin kombine gürültüsü devreye giriyordu.... neyse stüdyoda iş solo bas kayıtlarına gelince (evde de yapmışlığım var), sadece preamfi XLR çıkışı kullanmama rağmen, minimal de olsa noise reduction yapmak zorunda kaldım (NR hiç sevmem)... gerçi tonu etkilemedi, hatta Volkan (Detay Müzik) sağolsun (Gerçekten müteşşekkirim 😀 😀 ), yaptığı mixten sonra çok iddialı tonlar çıktı, önemli adamların solo tonları ile yarışacak düzeyde, hatta daha iyi....duyurmak için sabırsızlanıyorum... neyse sonuçta, benim B2Rde solo bas kayıtlarını etkileyebilecek, zamana göre değişen düzeyde bir dip gürültü olabiliyor, bunu sahnede algılamak imkansız, ben amfimin çıkışından tertemiz bir ses istediğim ve bu konuda biraz (fazla 😀 😀 ) takıntılı olduğum için B2Rsi olanlara soruyorum hep (sen ilksin 😀 😀 😀 ).... tabii bu gürültü bazı tüplü preamfilerinki ile karşılaştırılmaz (Ampeg, SWR dahil)...belki de benim modifikasyonumla ilgilidir, bilemiyorum.
Bunun dışında amfi gerçekten çok iyi, tondan gayet memnunum, hiç teknik sorun yaşamadım. Yine de B4Rde olan "style" kontrolünü isterdim. Bir de benim ayarlarım için biraz güçsüz kalıyor, dediğim gibi B4R ideal olurdu ama taşıma şansım yoktu o zaman... güzel amfi almışsın, güle güle kullan 😀
Bas gitar olarak Carvin kullanıyorum (2 perdeli 1 perdesiz var). Ekim-kasım ayındaki solo kayıtlarda Carvin LB70 Anniversary 4 telli perdeli (üzerinde Bartolini soapbar ve piezo sistemi var) kullandım. Carvin fiyatına göre bence en kaliteli özellikleri sunan firma, zaten baslar sipariş üzerine senin istediğim özellikleri bulunduracak şekilde üretiliyor, bir anlamda tümü el yapımı olmayan custom. Ama elektrik sistemlerini, özellikle manyetiklerini pek sevmiyorum, diğer baslarda da Bartolini ve DiMarzio var... EMG aktif manyetikli amerikan Fender deluxe jazz bassımı geçenlerde sattım, 1999dan beri Carvin yerini almıştı... Onun dışında Ibanez soundgear 808im, 2 jazz ve 2 precision basım oldu... bas, manyetik vb. bunlar hep kişisel tercih, daha doğrusu kişisel yaklaşımı en iyi uygulayacağın enstrümanı bulmakla ilgili, onun için şu alet kesinlikle iyidir demek bana doğru gelmiyor, yeter ki gelişmeyi engelleyecek özellikte olmasın. Warwick Streamer ve Thumb ile bir süre çalmışlığım hatta Dolphin Pro mu alsam diye düşünmüşlüğüm var, eminim senin bas da güzeldir ve klasik "warwick grawl" ile çalmak keyiflidir. 😀 😀 😀