Abi nefret ediyorum bu para-ton ikileminden🙂sevgiler...
Ne diyeyim, haklısın bir noktada, gerçekten en iyimser tahminle minimum 1500-1700 dolar vermeden "kabul edilebilir" bir bas ve amfi bulmak çok zor(2.el birşeyleri şans eseri edinmedikçe)....
Ama öte yandan çok para harcamış olmak kesinlikle iyi ton çıkacağı anlamına da gelmiyor...
Kişinin aradığının ne olduğunu bilmesi çok önemli. Duymak istediğiniz şeyle başkalarının takdir ettiği şey çok farklı olabilir. Kişinin nasıl çaldığının, tekniğinin ve duymak istediklerinin bilincinde olması lazım (müzik=farkındalık 😀 ).... kendimden bir örnek: benim tekniğim kesinlikle bir 68 Jazz Bass ya da Precision ile uyuşmaz...bu enstrümanların tipik bir sesi, bundan dolayı da belirli yaklaşım tarzları vardır. Buna rağmen "jazz basslar dünyadaki en iyi bastır, herkezde var, 68 de iyi bir yılmış webde okuduğuma göre, o zaman alayım" diye düşünüp zar zor denkleştirdiğim parayla eski bir jazz bass alırsam ne tum param ona gideceği için, kötü amfilerle çalarak aletin keyfini sürebilirim ne de kişisel tekniğimi geliştirebilirim...
Kişilerin kısıtlama yaratmayacak bir enstrümanla başlaması, daha sonra tercihleri belirlendikten sonra özel aletlere kayması daha doğru geliyor bana...