Sİ teli eşliksel manada insanın ufkunu genişletiyorsa, DO teli de solo çalımında oldukça işe yarıyor. (yanlış anlaşılmasın, böyle bir grup oluşumunda değilim, gerektiği müddetçe çalıyorum). ama tabiki elimde olsa 4 ve 5 telli de gitar alırdım (su an 4 telli bir perdesizim var ayrıca, onu da tenor bas yaptım.[tel konfigürasyonu A-D-G-C, şahane oldu tavsiye ederim]).
(yanlış anlaşılmasın, böyle bir grup oluşumunda değilim, gerektiği müddetçe çalıyorum).
ibanez ergodyne serisi calan ya da kullanmıs olan var mı??
Merhaba. Hazır tel konuları açılmışken bir de piccollo tellere dair biraz bilgi almak istiyorum. Yani mesela nasıl bir ton verirler, herhangi normal bir bass sapında kullanılabilir mi yoksa perde aralıklarında oynama gerektirir mi gibi.(Ben sadece bir oktav yukarıdan olduklarını biliyorum )
Ne yapılırsa yapılsın yeterki bass gibi çalınsın bass gibi tınlasın yeter.
KorayE demiş ki:V_Bassman demiş ki:
Merhaba. Hazır tel konuları açılmışken bir de piccollo tellere dair biraz bilgi almak istiyorum. Yani mesela nasıl bir ton verirler, herhangi normal bir bass sapında kullanılabilir mi yoksa perde aralıklarında oynama gerektirir mi gibi.(Ben sadece bir oktav yukarıdan olduklarını biliyorum )
Piccolo bas tellerinin normal bas sapında (burada normalden normal klavye uzunluğunu kastettiğini varsayıyorum, 34 -35 inç vb. gibi) kullanılmasında eğer telin uzunluğu uygunsa sorun olmaz şeklinde biliyorum. Hiç denemedim ama bana kalırsa belirli kalınlıktan düşük telleri belirli baslara taktığında verimli olmayacaktır. Örnek olarak; yetmiş ortası bir precision veya jazz basta bu tarz teller bence iyi sonuç vermeyecektir, hem ton hem çalış hissi açısından (tabii ciddi bir sap ayarı gerektiğini de söylememe gerek yok).
Avatarından anladığım kadarıyla Joey DiMaio benzeri yaklaşımlar için ilgileniyorsun piccolo bassla... onun bası modifiye bir Rickenbacker ama skala uzunluğu 34 inç yanılmıyorsam. Eğer amacın buysa yerinde olsam klavye genişliği daha düşük bir basla A-D-G-C tellerini denerim; hem bas frekanslardan çok kaybetmeyerek başka şeyler de çalma şansını elinde tutarsın, hem de piccolo bas teli bulmak, denemek vb. gibi külfetlerden uzak durmuş olursun. Başka bir amacın varsa piccolo basla ilgili yazarsan daha çok yardımcı olabilir herkez 😀 😀
Koray, uzun süre slowound kullandım, çok da memnun kaldım açıkcası , (klavyenin hali içler acısı), 040 kullandım... ama 6 tellide 045 ten vazgeçmiyorum ki bi ara 040 a doneyim dedim, istediğim dolgunluğu ne çalımda ne de ton olarak yakalayamadım. Rotosound da kullanmadım hiç (fikir verirseniz süper olur), Elixir en makulu gibi gorunuyor (fiyat olarak olmasa da [tele harcadğım parayla orta halli bir bas alabilecek konuma geldim, sinirliyim ])
Entonasyon özellikle fret çizgisi olmayan saplarda daha zor (benim gitar gibi, orta bi washburn'dü zaten), teller de çok etkiliyor, ama chorus hilesiyle az çok yırtıyor gibiydim , bir de A-D-G-C soloyu inanılmaz rahatlatıyor perdesizde, yanlış hatırlamıyorsam bi Wooten-Bailey düetinde kullanıyorlardı. Sevgiler, saygılar